Regisztráció  Belépés
Újabb afrikai elefánt született a Nyíregyházi Állatparkban
... született utód: elsőként 2007-ben, majd 2015-ben és 2018-ban.
A világ legnagyobb és legerősebb szárazföldi emlőse az afrikai kontinensen honos, a Szaharától délre. Manapság az ottani nemzeti parkok és más védett területek lakója.
Az afrikai elefántnak egy nagyobb és egy kisebb termetű alfaja van. Az előbbi fajta bikája 3,4 méter magasra nő, súlya eléri a hat tonnát. A te...
2018-06-16 13:51:34
Megkezdődött a tihanyi levendulafesztivál
... a hagyományokat és a modern világ szokásait ötvözni és mindemellett a levendulát népszerűsíteni.
A 21. század emberének a természet békéjére van szüksége, éppen ezt teremtik meg a nemzeti parkok, amelyek a kikapcsolódás lehetőségét, harmóniát, békét nyújtanak a látogatóknak - húzta alá a tárcavezető.
Tósoki Imre, Tihany polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a k...
2018-06-15 17:02:11
Szabadon engedték a kóborló medvét a szlovák-magyar határ közelében
... áll - írták.
Közölték, az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a befogott medve egy vadon élő, 10 évesnél idősebb egészséges nőstény, amelynek további bocsai már nem várhatóak. A nemzeti parkok szakemberei a következő időszakban figyelik majd medve a mozgását, és ha újból lakott települések közelébe kerülne, azonnal "közbelépnek".
Az elengedés körülményeiről azt írtá...
2018-06-14 11:01:45
David Attenborough is nevezett a gödöllői Nemzetközi
... Székelyhidi Tamást, a fesztivál főszervezőjét.A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), valamint a Heineken Hungária támogatásával létrejövő Trash Art Magyarország kültéri szoborpályázat és -kiállítás keretén...
2018-05-21 21:57:05
Megnyílt a helyreállított Szabadtéri Erdei Múzeum Szilvásváradon
... és a térségben a turizmus nemcsak újabb és színvonalasabb attrakciókkal gazdagodik, de megélhetést is jelent egyben.
Horváth László, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a nemzeti parkok és az Egererdő Zrt. munkájának is köszönhető, hogy a Mátrában és a Bükkben megduplázódott a látogatók és jelentősen nőtt a vendégéjszakák száma az elmúlt években. Az itt élőknek fonto...
2018-03-20 15:16:29
Választás 2018 - Orbán: két veszély van, a migráció és az elért eredmények elvesztése
... egyszer lehet elkövetni, és nem lehet kijavítani, ez a legizgalmasabb és egyben legriasztóbb tétje az április 8-ai választásnak - közölte a kormányfő. Hangsúlyozta, hiba, ha Magyarország nem nemzeti kormányt választ, amely a nehéz nemzetközi helyzetekben megvédte a magyarokat, felépítette a kerítést és nem enged be migránsokat.
"Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, ...
2018-03-12 19:27:42
Illegális bevándorlás - Orbán: többé nem fordulhat elő, ami 2015 nyarán a Keletinél és a II. János Pál pápa tér
... (Fidesz-KDNP) polgármester, majd több helyszínre is ellátogattak.
Orbán Viktor a lapnak azt mondta, látja, hogy egyre radikálisabb és durvább a hangnem a választási kampányban. Ők egy polgári, nemzeti, keresztény közösséghez tartozó pártot alkotnak - jelentette ki.
"Mindig emlékezzünk arra, hogy 56-tól kezdődően nemzedékek harcoltak, dolgoztak azért, hogy Magyarország eg...
2018-03-07 12:01:59
Több mint tizenegyezer erdei fülesbagoly telel Magyarországon
... eddiginél több beérkező adatot összesítettek a szervezők - közölte az egyesület hétfőn az MTI-vel.
A felmérésben a lakosság mellett az MME helyi csoportjai, munkatársai és önkéntesei, a nemzeti parkok természetvédelmi őrszolgálata, két óvoda, két általános iskola és egy középiskola, összesen több mint 350 fő vett részt. Ennek köszönhetően a számlálás tízéves történetében az i...
2018-02-26 17:56:17
Barlangoljunk! - Március a barlangok hónapja lesz a nemzeti parkokban
...
A Magyar Nemzeti Parkok Barlangoljunk! elnevezésű márciusi kampányának célja, hogy ismertebbé tegyék a magyar barlangokat, ezért a hónap során különleges programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat - közölte a Magyar Nemzeti Parkok igazgatósága az MTI-vel.
Március folyamán mind a kiépített, kényelmesen bejárható, világítással és korlátokkal ellátott mag...
2018-02-26 15:12:45
FM: Magyaroszág környezetvédelmi kérdésekben nyújt segítséget Szerbiának
... átadjuk szerb partnereinknek azokat a konkrét szakmai tapasztalatokat is, amelyeket az európai uniós csatlakozási folyamat során szereztünk".

Emellett Fazekas Sándor felvetette a nemzeti parkok működtetésének, turisztikai célú fejlesztéseinek bemutatását, atapasztalatok megismertetését a szerb szakemberekkel.
A megbeszélésen Goran Trivan kitért arra, hogy a két o...
2018-02-10 13:00:45
1 2 3 ............42 43 ......63 64 ......83 84 85 
Címkék: Nyíregyházi Állatparkban, David Attenborough, Szabadtéri Erdei Múzeum Szilvásváradon, János Pál, Tósoki Imre, Székelyhidi Tamást, Földművelésügyi Minisztérium, Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló, Vagyonkezelő Zrt, Heineken Hungária, Trash Art Magyarország, Horváth László, Egererdő Zrt, Orbán Viktor, Magyar Nemzeti Parkok Barlangoljunk, Magyar Nemzeti Parkok, Emellett Fazekas Sándor, Goran Trivan, kóborló medvét, szlovák-magyar határ, gödöllői Nemzetközi, helyreállított Szabadtéri, elért eredmények, barlangok hónapja, nemzeti parkokban, világ legnagyobb, afrikai kontinensen, ottani nemzeti, afrikai elefántnak, kisebb termetű, előbbi fajta, modern világ, levendulát népszerűsíteni, természet békéjére, nemzeti parkok, kikapcsolódás lehetőségét, orvosi vizsgálatok, befogott medve, következő időszakban, elengedés körülményeiről, fesztivál főszervezőjét, turizmus nemcsak, térség országgyűlési, vendégéjszakák száma, elmúlt években, április 8-ai, nehéz nemzetközi, választási kampányban,
© 2013 TVN.HU Kft.