Belépés
Hitelminősítés - Leminősítette Törökországot a Standard & Poor's és a Moody's, az S&P recessziót vár
... dollárral szemben, és ennek az értékvesztésnek csaknem a fele az elmúlt két hétben ment végbe. Mindeközben az éves szintű infláció júliusban csaknem 16 százalékra gyorsult.
A hitelminősítő közölte: azzal számol, hogy a kialakult helyzetben a török hazai össztermék (GDP) jövőre reálértéken 0,5 százalékkal csökken.
A cég hozzáteszi ugyanakkor, hogy ez mérsékelt visszaesést...
2018-08-18 11:57:38
Hitelminősítés - Megerősítette pozitív kilátással a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's
...
Az S&P - a többi hitelminősítőhöz hasonlóan - 2016-ban minősítette fel Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába, és a besorolásokra éppen egy éve, tavaly augusztus óta tartja érvényben a további felminősítés távlati lehetőségére utaló pozitív kilátást.
A cég azonban az idei évre összeállított hivatalos menetrendje alapján 2018-ban már nem veszi napirendre a mag...
2018-08-18 11:57:13
Hitelminősítés - MNB: a Fitch augusztusban, az S&P jövő év elején minősítheti fel Magyarországot
... "mutatóknak e kedvező szinteken történő stabilizálódására" és a globális befektetői környezet stabilizálódására várhat a felminősítéssel.
A jegybank emlékeztetett, ahogy arra a hitelminősítő döntése előtt már felhívták a figyelmet: Magyarország megérett az újabb felminősítésre, amelyet a makrogazdasági kulcsváltozók széles körének javulása mellett a hitelminősítő fókuszában ...
2018-08-18 11:57:02
Hitelminősítés - Közgazdász: nincs nagy negatív hatása, hogy elmaradt az S&P-felminősítés
...
A szakember az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában úgy fogalmazott, hogy a hitelminősítő döntésének van kedvezőtlen hatása, de ami igazán fontos, az a piaci szereplők véleménye.
Utalt arra, hogy a hitelminősítő egy éve tartja "BBB mínusz/A-3" befektetési ajánlású besorolását a magyar adósságra. Igazán érdekes az lesz, hogy a másik két nagy nemzetközi hitelmi...
2018-08-18 11:51:05
Kamatdöntés - Elemzők: a jövő év közepéig nem változnak a laza monetáris kondíciók
... kamatemeléseket, míg Európában 2019 második feléig nem lehet kamatemelésre számítani. Ezalatt pedig a hazai kockázati felárak is tovább szűkülhetnek a külső sérülékenység érdemi csökkenése és a hitelminősítők esetleges további felminősítéseinek köszönhetően - jelezte Horváth András.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank Hungary Zrt. makrogazdasági elemzője úgy vélte: a hazai bankközi...
2018-07-24 17:22:07
Hitelminősítés - Levette a napirendről a Digi felminősítését a Moody's
...
A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban bejelentette, hogy az osztályzatjavítás lehetőségére utaló pozitívról stabilra vette vissza az anyavállalat besorolási kilátását. A Moody's egyidejűleg megerősítette a cégcsoport "B1" szintű adósosztályzatát, "B1-PD" szintű csődvalószínűségi minősítését és a vállalat elsőbbségi, fedezett kötelezettségeinek "B1" besorolását.
A D...
2018-06-19 17:53:20
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: csekély, de nem teljesen elhanyagolható a közvetlen növekedési hatás
... lassulnia kell a kínai szakpolitikai alapállás enyhüléséhez, így valószínűtlen a jelentősebb mértékű kínai gazdaságpolitikai ösztönzés.
A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő szintén pénteken Londonban ismertetett gyorselemzése arra a következtetésre jut, hogy az amerikai vámintézkedések és az azokra adott kínai válaszlépések világkereskedelmi kihívást jelentene...
2018-06-15 20:13:22
Hitelminősítés - Budapest adósosztályzatát sem vizsgálta a Moody's
...
A nemzetközi hitelminősítő az idei felülvizsgálati menetrendben péntekre tűzte ki a magyar fővárosra érvényben tartott "Baa3" szintű, stabil kilátású adósosztályzat elbírálását, ám péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy ezúttal nem vette napirendre a magyar főváros besorolásának vizsgálatát.
A Moody's 2016. november 7-én javította az addigi "Ba1"-ről egy fokozattal az...
2018-06-09 07:04:00
Hitelminősítés - Javította a K&H Bank forintbesorolását a Moody's
...
A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette, hogy a K&H forintbetéti osztályzatait az eddigi Baa3/Prime-3-ról egy fokozattal Baa2/Prime-2-re emelte.
A besoroláson a Moody's érvényben hagyta a további felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást.
A cég egyidejűleg megerősítette a K&H Bank Baa3/Prime-3 hosszú és rövid távú devizabetét-osztályzatait, valamin...
2018-06-07 19:52:30
Moody's: továbbra is rendszerszintű kockázat a problémás hitelek magas aránya az európai bankszektorban
...
A nemzetközi hitelminősítő a 28 legnagyobb európai bankot, illetve az európai bankrendszer egészét vizsgáló 12 oldalas tanulmányban kiemeli, hogy a 2013-as tetőzés óta jelentősen javult a helyzet, de az euróövezeti bankrendszer bruttó kinnlevőség-portfólióján belüli rossz hitelek arányamég mindig több mint a kétszerese a világgazdaság más nagy erőcentrumaiban mért rátának....
2018-06-06 13:50:18
1 2 3 4 .......................79 80 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: Leminősítette Törökországot, Horváth András, Nyeste Orsolya, Erste Bank Hungary Zrt, Investors Service, Bank Baa3, laza monetáris, közvetlen növekedési, problémás hitelek, európai bankszektorban, értékvesztésnek csaknem, éves szintű, hitelminősítő közölte, kialakult helyzetben, török hazai, többi hitelminősítőhöz, befektetésre ajánlott, besorolásokra éppen, további felminősítés, idei évre, globális befektetői, jegybank emlékeztetett, hitelminősítő döntése, újabb felminősítésre, makrogazdasági kulcsváltozók, hitelminősítő fókuszában, hitelminősítő döntésének, magyar adósságra, hazai kockázati, külső sérülékenység, hitelminősítők esetleges, hazai bankközi, nemzetközi hitelminősítő, osztályzatjavítás lehetőségére, anyavállalat besorolási, vállalat elsőbbségi, kínai szakpolitikai, jelentősebb mértékű, amerikai vámintézkedések, azokra adott, idei felülvizsgálati, magyar fővárosra, magyar főváros, eddigi Baa3, fokozattal Baa2, európai bankrendszer, 2013-as tetőzés, euróövezeti bankrendszer,
© 2013 TVN.HU Kft.