Regisztráció  Belépés
Te tetted ezt, Orbán!
... közteherviselésbe
4 százalékos gazdasági növekedés 2017-ben, miközben a költségvetési hiány tartósan 3 százalék alatt maradt.
A magyar gazdaság teljesítményét a nemzetközi hitelminősítők is elismerik.
Alacsony államháztartási hiány.
Csökkenő banki alapkamat.
A Magyar Nemzeti Bank nyereséges.
Közel 700 milliárdos önkormányzati adósságkonszolidáció 201...
2018-04-03 18:51:54
Gazdasági évnyitó - A növekedés erősítésére, a felzárkózás folytatására van szükség
... pozíciója2010 óta pozitív.
Varga Mihály az elmúlt évek eredményének mondta, hogy 72 százalékra csökkent az államadósság GDP-hez mért aránya, ennek jelentőségét a nemzetközi hitelminősítők is egyre inkább elismerik. A nemzetközi pénzpiacokon ennek eredményeként a magyar állampapírok hozama már kisebb, mint a velünk versenytárs Lengyelországé - mutatott rá a nemzetgazdasági min...
2018-03-06 14:24:20
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
... 23-án kerül sorra.
A globális pénzügyi válság után életbe léptetett EU-szabályozás alapján - hacsak azonnali minősítési döntést igénylő rendkívüli fejlemény nem történik - a hitelminősítők az általuk előre meghatározott időpontban hajthatnak csak végre adósosztályzati lépéseket európai uniós államadósok esetében.
Az időpont előzetes meghatározása azonban nem kötelezi a ...
2018-03-05 07:09:06
Moody's: az eddig vártnál is erősebb globális növekedés lesz az idén és jövőre
... hitelminősítő előrejelzése szerint a monetáris enyhítési ciklusok a feltörekvő gazdaságok zömében is valószínűleg véget érnek 2019-ig.
A globális növekedési kilátásokról más nemzetközi hitelminősítők is kedvező értékeléseket adtak 2018-ra összeállított előrejelzéseikben.
A Fitch Ratings legutóbbi világjelentése szerint a világgazdaság növekedési lendülete 2010 óta nem v...
2018-02-27 16:54:23
Csepreghy: a növekedésre, a munkanélküliségre és a költségvetésre fókuszált 2010 óta a kormány
... az állam működésének kiszámíthatóvá tétele.
Erős állami szerepvállalás nélkül mára nem sikerült volna elérni azokat az eredményeket a makrogazdasági mutatókban, amelyeket a hitelminősítők is elismertek - jegyezte meg.
Csepreghy Nándor rámutatott: a növekedés újraindítását a fejlett nyugati országok sem bízták a véletlenre, az úgynevezett "láthatatlan kézre".
A mag...
2018-01-23 13:22:30
Hitelminősítés - Februárban kezdődik a magyar államadós-osztályzatok jövő évi hitelminősítői vizsgálatsorozata
... 23-án kerül sorra.
A globális pénzügyi válság után életbe léptetett EU-szabályozás alapján - hacsak azonnali minősítési döntést igénylő rendkívüli fejlemény nem történik - a hitelminősítők az általuk előre meghatározott időpontban hajthatnak csak végre adósosztályzati lépéseket európai uniós államadósok esetében.
A kialakult gyakorlatnak megfelelően a három cég mindig pé...
2017-12-24 14:12:16
Kovács Árpád lett újabb hat évre a Költségvetési Tanács elnöke
... elnöke.
A testület munkájának növekvő elfogadottságát jelzi, hogy az olyan nemzetközi intézmények, mint az EurópaiBizottság, vagy a Nemzetközi Valutaalap, illetve a nemzetközi hitelminősítők Magyarországra látogató szakértői rendszeresen tartalmas szakmai véleménycserét folytatnak a Költségvetési Tanáccsal, kikérik annak véleményét is az aktuális folyamatokról - hangsúlyozta...
2017-12-13 17:53:50
Nemzetközi konferencián tárgyalnak az EU jövőjéről Budapesten
... Monetáris Tanács tagja a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb konjuktúraindexére reagálva elmondta, hogy ...
2017-11-27 09:31:21
Moody's: jelentősen csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége
... elérése melletti kormányzati elkötelezettség gyengülésének jelei mutatkoznának, vagy ha a növekedési kilátásokat gyengítő szakpolitikai döntések születnének.
A nagy nemzetközi hitelminősítők közül elsőként, tavaly májusban a Fitch Ratings emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást. A Standard & Poor's tavaly szeptemberben, a Moody's tavaly ...
2017-11-16 23:22:24
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Fitch Ratings
... magyar államadós-osztályzatot is.
A Fitch Ratings tavaly májusban emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást, elsőként a nagy nemzetközi hitelminősítők közül.
A magyar államadósságra akkor megállapított, azóta is érvényes "BBB mínusz" besorolás a Fitch Ratings osztályzati módszertanában a befektetésre ajánlott kategória alapszintje, é...
2017-11-10 23:33:51
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Fitch Ratings, Kovács Árpád, Költségvetési Tanács, Magyar Nemzeti Bank, Varga Mihály, Csepreghy Nándor, Nemzetközi Valutaalap, Költségvetési Tanáccsal, Monetáris Tanács, Gazdaságkutató Zrt, növekedés erősítésére, felzárkózás folytatására, jövő héten, magyar adósosztályzatot, eddig vártnál, költségvetésre fókuszált, magyar gazdaság, költségvetési hiány, nemzetközi hitelminősítők, elmúlt évek, államadósság GDP-hez, nemzetközi pénzpiacokon, magyar állampapírok, velünk versenytárs, globális pénzügyi, általuk előre, időpont előzetes, monetáris enyhítési, feltörekvő gazdaságok, globális növekedési, világgazdaság növekedési, állam működésének, makrogazdasági mutatókban, növekedés újraindítását, fejlett nyugati, kialakult gyakorlatnak, testület munkájának, olyan nemzetközi, aktuális folyamatokról, növekedési kilátásokat, nagy nemzetközi, befektetési ajánlású, magyar államadósságra, befektetésre ajánlott, európaibizottság, adósosztályzatot, adósosztályzati, nemzetgazdasági, elfogadottságát,
© 2013 TVN.HU Kft.