Belépés
Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál Budaörsön
... be. A magyar filmek között vetítik a Kippkopp a fűben című Marék Veronika-mese adaptációját, valamint a Hajótöröttek című új magyar rajzfilmsorozat egyik frissen elkészült epizódját. A nemzetközi mezőnyben helyett kapott a kanadai-horvát koprodukcióban készült A sündisznó otthona (Hedgehog's Home) című fesztiváldíjas bábfilm, amely Branco Copic bosnyák író ismert meséjét dolgozza ...
2018-10-21 08:20:58
Sargentini-jelentés - Trócsányi a Die Weltnek: nem akarunk olyanná válni, mint Nyugat-Európa
... hogy míg Magyarország a közösséget, a "kollektív identitást" és a felelősségvállalást helyezi a középpontba, a nyílt társadalom "identitás nélküli". Képviselői közé tartoznak bizonyos nemzetközi civil szervezetek is, amelyek "ideológiai misszionáriusként" tevékenykednek, és "politikai szereplők", amelyek a részvétel elvére hivatkozva befolyást akarnak szerezni, de felelősséget nem...
2018-10-11 15:02:05
A modern ügyfél-tájékoztatásról tart kétnapos nemzetközi konferenciát az OBH
... országból csaknem ötszáz érdeklődő vett részt a konferenciasorozaton. Az idén tizenhat államból százan érkeztek.
A rendezvény három nagy témát ölel fel.
A magyarországi és nemzetközi kommunikációs szakemberek a "bírósági brandről", az online bíróságokról és az ügyfél-elégedettségről osztják meg tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.
Az OBH elnöke hangsúlyozta, hogy a ...
2018-10-11 12:22:01
Szijjártó: hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a kettős állampolgárokat listázó honlaphoz
... gyűlöletkampányhoz.
A miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorá...
2018-10-11 09:11:19
Ukrán oktatási törvény - Zsigmond Barna Pál: az Európa Tanács fogadjon el jelentést az ukrajnai kisebbség helyz
... ukrajnai nemzeti kisebbségeket érő jogszűkítő folyamatok megfékezése érdekében.
A határozatnak ki kell mondania, hogy egyebek mellett az oktatást érintő szabályozások szemben állnak a nemzetközi joggal, amelynek betartását korábban Ukrajna nemzetközi és kétoldalú egyezmények aláírásával vállalta - húzta alá a képviselő.
Kiemelte, a magyar európai tanácsi delegáció sikere...
2018-10-10 16:11:44
Illegális bevándorlás - Európai humanitárius vízum bevezetését kezdeményezi az EP illetékes bizottsága
... ajánlását.
A jelentésben rámutattak: a nemzeti eljárások és uniós áttelepítések útján befogadott személyek száma továbbra is rendkívül alacsony, ennek eredményeképp pedig becslések szerint a nemzetközi védelemben részesülők 90 százaléka szabálytalanul, gyakran életveszélyes útvonalakon kényszerült eljutni az Európai Unióba.
A "joghézag" a széttagoltság kockázatát hordozz...
2018-10-10 13:31:23
Animációs filmklubot indít az MMA
... veszhet el. Amikor a Nepp Józseffel és Dargay Attilával közösen készített Gusztáv-sorozatunk a hatvanas években elindult, hatalmas sikert aratott a mozikban mint kísérőfilm. A Gusztáv nemzetközi sikere alapozta meg, hogy később egészestés animációs filmeket csinálhattunk" - idézte fel Jankovics Marcell a sajtótájékoztatón.
Decemberig mások mellett Macskássy Gyula (látható les...
2018-10-08 13:12:02
Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni ma és holnap Budapesten
... közlekedik.
Lezárják hétfőn kora reggeltől késő délutánig a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg.
Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat, ezért akinek a repülőgépe hétfőn 11 és 14 óra között, illetve kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról
A d...
2018-10-08 07:03:59
Aradi vértanúk - Kövér kultúrharc folyik a magyarság ellen
... önérdek megfogalmazását és kinyilvánítását - mutatott rá Kövér László
A politikus emlékeztetett arra, hogy Széchenyi István 1848 márciusában egy önálló Magyarországot remélt, amelyet nemzetközi térben csak az önérdekűség vezérelhet, Kossuth Lajosék már pontosan tudták, hogy a nemzet csak saját érdekei mentén haladva emelkedhet fel, idegen érdekeket követve sohasem.
"Mind...
2018-10-06 18:21:26
Palkovics: a Corvinuson indult folyamatot az egész felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni
... jelentette be: jövő július 1-jétől állami alapítású alapítvány tartja fenn a Corvinus Egyetemet, amely közhasznú felsőoktatási intézményként működik majd. A döntés célja, hogy az egyetem nemzetközileg még magasabb színvonalú legyen és hosszú távon is piacképes diplomát adjon ki.
Palkovics László a pécsi konferencián beszélt arról, hogy a termelékenység növekedéséhez elengedhe...
2018-10-06 15:40:57
1 2 3 ................397 398 ........595 596 ........793 794 795 
Címkék: Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál Budaörsön, Zsigmond Barna Pál, Európa Tanács, Marék Veronika-mese, Branco Copic, Európai Unióba, Nepp Józseffel, Dargay Attilával, Jankovics Marcell, Macskássy Gyula, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Kövér László, Széchenyi István, Kossuth Lajosék, Corvinus Egyetemet, Palkovics László, ukrán államnak, kettős állampolgárokat, ukrajnai kisebbség, magyarság ellen, egész felsőoktatásra, magyar filmek, fűben című, nemzetközi mezőnyben, kanadai-horvát koprodukcióban, sündisznó otthona, nyílt társadalom, részvétel elvére, idén tizenhat, rendezvény három, online bíróságokról, oktatást érintő, nemzetközi joggal, magyar európai, jelentésben rámutattak, nemzeti eljárások, nemzetközi védelemben, széttagoltság kockázatát, hatvanas években, mozikban mint, repülőgépe hétfőn, politikus emlékeztetett, önálló Magyarországot, önérdekűség vezérelhet, nemzet csak, döntés célja, egyetem nemzetközileg, pécsi konferencián, termelékenység növekedéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.