Belépés
Afrika 10 leglátogatottabb városa
... kapuja lett. Ez a pozíciója 1923-ban a Bamako-Dakar vasútvonal megnyitása után még jobban megerősödött. Itt létesítették nyugat-afrikai fiókjaikat a nagy kereskedelmi vállalatok és pénzintézetek, a város iskoláiban képezték ki a többi francia gyarmat közigazgatási tisztviselőit is.

...
2018-08-13 21:45:25
Mérsékeltebb gazdasági növekedésre számít a cseh bankszövetség
... lesz a bruttó hazai termék (GDP) alakulása szempontjából. A GDP növekedését elsősorban a háztartások folyamatosan emelkedő bevételei és az alacsony munkanélküliség ösztönzik.
A pénzintézetek arra számítanak, hogy a közkiadások az őszi önkormányzati választásokra való tekintettel gyorsabban fognak növekedni a korábban vártnál.
Az infláció az idén és jövőre is 2 százalék ...
2018-07-26 12:02:15
Európai pénzügyi szövetségek szerint is kiemelten fontos a pénzügyi szakemberek képzése
... figyelni kívánnak arra, hogy a kontinensen kívüli országok felé nyissanak.
Az idéntől érvénybe lépett MIFID II uniós szabályozásról elhangzott, hogy az ugyan többletterheket ró a pénzintézetekre, ugyanakkor csökkenti a kockázatosságot, ami végül az ügyfélnek és a bankszektornak is érdeke.
A bankszektor mára sokkal biztonságosabb, mint akár öt évvel ezelőtt is, jelenleg...
2018-06-08 17:08:38
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
... erősödött a DAX index, a párizsi CAC-40 index pedig 0,60 százalékkal zárt magasabban.
A nap nagy vesztesei az olasz bankok voltak, közülük is a rossz hitelekkel leginkább megterhelt pénzintézetek. Több olasz bank 3-7 százalékos veszteséggel fejezte be a hétfői kereskedést. Az európai piacok hétfői árfolyam-emelkedésében egyébként szinte minden gazdasági ágazat kivette a rész...
2018-03-06 07:52:02
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai piacok
... kerülhet a hatalom. A nap vesztesei a bankok voltak, különösen sokat veszítettek árfolyamukból a közepes méretű, a hazai piacra koncentráló és a rossz hitelek magas állományával küzdő pénzintézetek. A BPER Banca 7,34 százalékos, a Banco BPM 6,15 százalékos, az UBI Banca pedig 3,77 százalékos mínuszban zárt. A nagybankok közül az Intesa Sanpaolo 1,41 százalékos, az UniCredit pedig ...
2018-03-05 19:02:41
Az Európai Beruházási Bank csoportja tavaly 772 millió euró forrást adott Magyarországnak
... felsőoktatási intézmények nemzetközi színtéren való hatékony és eredményes fellépését elősegítő beruházások refinanszírozását célozza 2020-ig.
Az NGM közleménye szerint a nemzetközi pénzintézetek által is támogatott fejlesztés keretében a Testnevelési Egyetem három fő helyszínen (Alkotás utcai tömb, Csörsz utcai tömb és Velence Sporttelep) hajt végre olyan, a testnevelés okta...
2018-03-01 14:52:05
Putyin bízik a szankciós politika végében
... külföldön tartott tőke repatriálását és "kifehérítését" célzó amnesztiatörvény idén márciustól jövő február végéig érvényes, második szakaszát. Mint mondta, az intézkedést a nemzetközi pénzintézetek is támogatják.
A "tőkeamnesztia" során - amelynek első szakasza 2015-2016-ban volt - az orosz állam szavatolja, hogy aki bevallja az eltitkolt vagyonát és eszközeit, az mentesül a...
2018-02-10 12:48:13
Krónika 6. rész (illetéktörvény, Nemzeti Emlékezet Bizottsága)
... árfolyamon törleszthette a hitelét. Emellett leszögezte, hogy a felvételkori árfolyamon történő forintosítás lenne a megoldás.
Arra is választ várt: utóbb miért csökkentették a pénzintézetek által fizetendő adó mértékét.
MSZP: az Orbán-kormány tette lehetővé a devizahitelezést
Legény Zsolt (MSZP) a vezérszónoki felszólalásokra reflektálva azt mondta, hogy azokban n...
2017-11-28 12:53:09
Újratárgyalják a frankhitelesek ügyét Horvátországban
... teljes mértékben kártalanítják. Durva becslések szerint 10 és 20 milliárd kuna (413 és 826 milliárd forint) túlfizetésről van szó - mondta, majd hozzáfűzte, hogy Horvátországban a pénzintézetek 300 százalékkal többet keresnek az ilyen hiteleken, mint például Németországban.
Nicole Kwiatkowski ügyvéd úgy fogalmazott: amennyiben bebizonyosodik, hogy tisztességtelen deviza alap...
2017-10-26 16:53:22
Tudose: a román államháztartási hiány nem haladja meg az idén a GDP 3 százalékát
... jövőt felelőtlenül feláldozva "vásárol" magának szavazatokat és nem a beruházások, hanem a gazdaságilag megalapozatlan béremelések miatt veri adósságba az országot.
A nemzetközi pénzintézetek azt kérték Romániától, hogy módosítson az adócsökkentések és közalkalmazotti béremeléseket egyszerre bevezető adópolitikáján, mert becsléseik szerint a román államháztartási hiány idén a...
2017-10-25 15:02:52
1 2 3 .......27 28 ...40 41 ....53 54 55 
Címkék: Európai Beruházási Bank, Nemzeti Emlékezet Bizottsága, MIFID II, BPER Banca, Banco BPM, Intesa Sanpaolo, Testnevelési Egyetem, Velence Sporttelep, Legény Zsolt, Nicole Kwiatkowski, cseh bankszövetség, pénzügyi szakemberek, főbb nyugat-európai, szankciós politika, frankhitelesek ügyét, román államháztartási, pozíciója 1923-ban, nagy kereskedelmi, város iskoláiban, többi francia, bruttó hazai, háztartások folyamatosan, alacsony munkanélküliség, pénzintézetek arra, őszi önkormányzati, korábban vártnál, kontinensen kívüli, idéntől érvénybe, ugyan többletterheket, bankszektor mára, párizsi CAC-40, olasz bankok, rossz hitelekkel, hétfői kereskedést, európai piacok, bankok voltak, közepes méretű, hazai piacra, rossz hitelek, nagybankok közül, nemzetközi pénzintézetek, testnevelés okta, orosz állam, eltitkolt vagyonát, felvételkori árfolyamon, pénzintézetek által, vezérszónoki felszólalásokra, ilyen hiteleken, gazdaságilag megalapozatlan, amnesztiatörvény, devizahitelezést, leglátogatottabb, magyarországnak,
© 2013 TVN.HU Kft.