Regisztráció  Belépés
Süli János: Paks II. garantálja a környezet tisztaságát
... agrárkamara többéves fejlesztési programot készített, rávilágítva a problémákra, s felvázolva lehetséges megoldásukat. Szavai szerint az elaprózódott birtokstruktúra akadályozza a versenyképességet, átláthatóvá kell tenni a működésiformákat, változtatni kell a számos kedvezményt adó, de "torz viszonyt eredményező" agráradózási rendszeren és szükség van előrelépésre a termésbiztons...
2018-08-10 16:48:25
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország
...
Az a legjobb versenyképességi indikátor ugyanakkor, ha az emberek azt mondhatják, jobban élnek - mutatott rá a miniszter, kiemelve: az elmúlt években, amit meg tudott tenni az állam e téren, az a sérülékenység és a kockázat csökkentése volt. Elkezdték csökkenteni a kockázatot, sérülékenységet okozó tényezőket, mint a magas államadósság, magas államháztartási hiány, vagy a mun...
2018-07-26 12:31:37
Megkezdte munkáját Rovó László, az SZTE új rektora
... oktatási rektorhelyettes Gellén Klára, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar üzleti jogi intézetének vezetője 2010-től a jogi karon dékánhelyettesként hasonló feladatot látott el. A versenyképesség javítását, a hallgatói létszám növelését, az SZTE kiváló megítélésű képzéseinek továbbfejlesztését nevezte legfontosabb feladatának.
Kónya Zoltán, az SZTE Természettudományi Kar kémia...
2018-07-02 21:11:16
Szijjártó Péter Londonban: Magyarország érdekeit a sikeres Brexit-megállapodás szolgálná
... Brexit-tárgyalások eredményeként mély és átfogó szabadkereskedelmi megállapodás jöjjön létre Nagy-Britannia és az Európai Unió között, ellenkező esetben ugyanis tovább gyengülhet az EU versenyképessége, tekintettel arra, hogy a brit gazdaság az EU teljes gazdasági teljesítményének 14 százalékát adja.
Szijjártó Péter elmondta: Magyarország gondolkodásmódja szerint a tisztesség...
2018-06-25 14:51:51
V4-Ausztria - Egyetértésüket hangsúlyozták a visegrádi kormányfők a budapesti találkozón
... mondván, "már elegünk van lassan abból, hogy folyamatosan minket terhelnek a brüsszeli adminisztráció költségeivel", szerinte itt óriási területe van a megtakarításoknak.
A versenyképesség fontosságát is hangsúlyozta, és leszögezte: az egységes piacon ezen országok nem akarnak protekcionizmust.
A résztvevők mindegyike konstruktívnak és példaértékűnek ítélte a V4-ek Mag...
2018-06-21 18:05:33
EU-csúcs - Elkészültek az EU továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatok
... javasolják egy egyetemekből, kutatóintézetekből álló hálózat kialakítását a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztések összehangolására. A német kancellár kiemelte, hogy az EU versenyképességét tekintve a mesterséges intelligencia üzleti, gazdasági alkalmazása az egyik legnagyobb kihívás.
A német és a francia kormány egy "átfogó migrációs napirend" kidolgozását is ...
2018-06-19 20:33:29
ITM: 2018 végére elkészül a zalaegerszegi autóipari tesztpálya első üteme
...
A megbeszélésen az államtitkár hozzátette, a tesztpályának köszönhetően az ország bekapcsolódhat a kutatás-fejlesztés-innováció fősodrába, ráadásul mindez javíthatja az ország versenyképességét.
Mosóczi László arról is beszámolt, hogy Magyarország, Ausztriával és Szlovéniával partnerségben, a Zalaegerszeg-Graz-Maribor térségében kialakítandó nemzetközi közúti tesztfolyos...
2018-06-19 17:27:10
Varga: Magyarországra hozná regionális irodáját a Nemzetközi Beruházási Bank
...
Varga Mihály kiemelte: a vállalati hitelezés további bővülésére van szükség ahhoz, hogy az ország versenyképessége javuljon.
Az IIB az új irodán keresztül jelentős szereplőjévé válhat a közép-kelet európai beruházásoknak, a vállalati hitelezésnek - jegyezte meg.
A szándéknyilatkozat aláírásának fontosságáról beszélve Varga Mihály elmondta, Magyarország törekvése to...
2018-06-18 16:22:25
Az EP támogatja a fenntartható és versenyképes uniós akvakultúrát
... tartja az akvakultúrához kapcsolódó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység nagyobb uniós támogatását, különös tekintettel a gazdasági fenntarthatóságra, valamint a nemzetközi versenyképesség szempontjából fontos területeknél, mint például az energia- és erőforrás-hatékonyság, a biológiai alapok fejlesztése vagy a magasabb szintű ökológiai szolgáltatások nyújtása esetében....
2018-06-13 17:12:17
Orbán: Magyarország és Szlovákia egy sikeres régió két sikeres országa
... mostani vitában, és csak másodlagosnak, hogy egy-egy tagállam milyen jogcímen milyen támogatásokat érhet el.
A kormányfő előnyösnek tartja, hogy a költségvetési fegyelmet és a versenyképességet tekintve mintaországnak számító Szlovákia V4-elnökségével egy időbe esnek az uniós költségvetési küzdelmek.
A napokban bejelentett alkotmányrevíziót firtató kérdésre Orbán Viktor ...
2018-06-12 14:52:42
1 2 3 ..................60 61 .........90 91 .........120 121 122 
Címkék: Süli János, Paks II, Rovó László, Szijjártó Péter Londonban, Nemzetközi Beruházási Bank, Gellén Klára, SZTE Állam-, Jogtudományi Kar, Kónya Zoltán, SZTE Természettudományi Kar, Európai Unió, Szijjártó Péter, V4-ek Mag, Mosóczi László, Varga Mihály, Szlovákia V4-elnökségével, Orbán Viktor, környezet tisztaságát, visegrádi kormányfők, budapesti találkozón, zalaegerszegi autóipari, sikeres régió, elaprózódott birtokstruktúra, számos kedvezményt, elmúlt években, kockázat csökkentése, magas államadósság, jogi karon, versenyképesség javítását, hallgatói létszám, brit gazdaság, brüsszeli adminisztráció, versenyképesség fontosságát, egységes piacon, résztvevők mindegyike, mesterséges intelligenciával, német kancellár, mesterséges intelligencia, egyik legnagyobb, francia kormány, államtitkár hozzátette, tesztpályának köszönhetően, ország bekapcsolódhat, ország versenyképességét, vállalati hitelezés, ország versenyképessége, közép-kelet európai, vállalati hitelezésnek, akvakultúrához kapcsolódó,
© 2013 TVN.HU Kft.