Belépés
Egyem-ne egyem?
E-Számok magyarázata



SZÍNEZÉKEK

A színezékek az élelmiszerek kozmetikumai, hiszen segítségükkel az áru magakelletően tetszetőssé, étvágygerjesztővé válik. Vásárlásra ingerelnek, a valósnál jobb minőséget sejtetnek, vagy - mint pl. az édességeknél - a "gyümölcs" képzetét keltik bennünk. A színezőadalékokat elsősorban az édességeknél, üdítőitalok...
2023-03-04 11:12:22
Amit mikróban nem szabad melegíteni
... szereti, annak, aki megeszi, fontos tudnia, hogy az újramelegítés nem a spenót barátja. A növény ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz nitrátot, ami az újramelegítés során nitritekké, majd nitrozaminná alakul. Ez az anyag negatívan befolyásolja a test oxigénellátását, ráadásul egyes típusai a European Food Information Council kutatói szerint karcinogén tulajdonságúak is.

...
2020-10-24 12:55:51
Horváth Ildikó: a gyógyszerhatóság új laboreszközei nagyban erősítik a betegbiztonságot
...
Horváth Ildikó elmondta, az OGYÉI az egészségügyi ágazat egyik fontos hatósági és piacfelügyeleti hattárintézménye, amely ezres nagyságrendben végez laboratóriumi vizsgálatokat gyógyszereken, különböző, köztük illegális készítmények összetevőit vizsgálja. Mint mondta, a gyógyszerészeti intézet szorosan együttműködik a társhatóságokkal, így a rendőrséggel és a Nemzeti Adó- és ...
2020-01-22 11:41:18
Tüdőrákot okozott az e-cigaretta egy állatkísérletben
... párájának.
Abban szinte minden kutató egyetért, hogy a dohány feldolgozásakor használt egyes vegyi anyagok - nitrát és nitrit - egy nitrozálás nevű reakciót okoznak, ez pedig a nikotint nitrozaminokká alakíthatja, amely egerekben és emberekben is rákkeltőnek számít.
A kezelt dohányból származó füst a tudósok hagyományos elgondolása szerint nitrozaminlerakatokat képez a d...
2019-10-08 11:41:08
Savlekötőket vont ki a forgalomból a gyógyszerhatóság
...
A hatósága honlapján szerdán közzétett - közleménye szerint a svájci gyógyszerhatóságtól érkezett riasztás, mely szerint - a rákkeltőnek tartott - nitrózamint mértek az egyik indiai gyártó által gyártott ranitidin hatóanyagban.
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jelenleg is vizsgálja a szennyeződés mértékét és esetleges kockázatát, valamint elővigyázatosságból az indiai...
2019-09-18 14:01:19
Tallóztam
... hanem a bennünk kialakuló betegségeket táplálják. Minden, amit az élelmiszeripar borzalmairól nem mondtak el...
A felvágottakban található nitrites pácsóból gyomorrákot okozó nitrozamin képződhet, a színezők pedig kárminsavat tartalmaznak, ami egy trópusi rovarból származik. Egyes szakemberek szerint az élelmiszeripar már rég nem az emberek élelmezéséről, hanem a megbeteg...
2018-10-15 13:29:14
Tallóztam
... hogy csak néhányat említsünk. Csak azért, mert egy termékre az van ráirva, hogy “Nem tartalmaz MSG"-t, nem jelenti azt, hogy nincs benne!

4. Nátrium-nitrátok (nitrozaminok): műtrágyák és robbanóanyagok alkotórésze, valamint oldószer a vegyiparban. Ez az összetevő a hemoglobin molekulákat megakadályozza az oxigén szállitásban. “Szuper só"-nak tek...
2018-10-05 07:25:51
A világon a rák a második leggyakoribb halálok
A világon a rák a második leggyakoribb halálok a szív- és érrendszeri betegségek után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint évente több mint nyolcmillió ember halálát okozza. Német kutatók arra jutottak, hogy országukban a rákos megbetegedések mintegy 35 százaléka a helytelen táplálkozás számlájára írható - írja a német Focus Online.

Rákkeltő a tampon?...
2017-07-14 07:35:14
Az igazság a húsról
Érdemes néhány dolgot tisztázni étrendünk egyik legfontosabb élelmiszerével kapcsolatban. Már csak azért is, mert a hús koránt sem olyan rossz, mint azt sokan gondolják. Nézzük a leggyakoribb tévhiteket a húsról!

Lehet, hogy sokan hisznek a vegetáriánus étrendben, de attól a tény még tény marad: az európai emberek nagy része igenis szereti a húst. Németországban például ...
2015-11-15 10:32:14
Rákkeltő élelmiszer adalék méreganyagok...
RÁKKELTŐ ÉLELMISZER ADALÉK MÉREGANYAGOK, AMIKET KERÜLJÜNK!
BHA(butilezett hidroxi-anizol)

Ez a tartósítószer használható avasodás elkerülésére, élelmiszerekben található olajokban.
Kimutatták, hogy rákkeltő hatásúnak bizonyult patkányokon, egereken végzett kísérletek során.
Állatkísérletekben használata nyomán változásokat figyeltek meg az immunrendszerben...
2015-10-10 16:45:22
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Horváth Ildikó, European Food Information Council, Nemzeti Adó-, Európai Gyógyszerügynökség, Egészségügyi Világszervezet, Focus Online, RÁKKELTŐ ÉLELMISZER ADALÉK MÉREGANYAGOK, AMIKET KERÜLJÜNK, második leggyakoribb, élelmiszerek kozmetikumai, valósnál jobb, színezőadalékokat elsősorban, spenót barátja, növény ugyanis, újramelegítés során, anyag negatívan, test oxigénellátását, egészségügyi ágazat, gyógyszerészeti intézet, dohány feldolgozásakor, nitrozálás nevű, nikotint nitrozaminokká, kezelt dohányból, tudósok hagyományos, hatósága honlapján, rákkeltőnek tartott, egyik indiai, szennyeződés mértékét, bennünk kialakuló, élelmiszeripar borzalmairól, felvágottakban található, színezők pedig, trópusi rovarból, emberek élelmezéséről, hemoglobin molekulákat, oxigén szállitásban, rákos megbetegedések, helytelen táplálkozás, német Focus, leggyakoribb tévhiteket, vegetáriánus étrendben, európai emberek, tartósítószer használható, állatkísérletben, betegbiztonságot, hattárintézménye,
© 2013 TVN.HU Kft.