Regisztráció  Belépés
A miniszterelnök felszólalásával kezdődik a parlament őszi ülésszaka
... származó Nagyatádi Szabó István egykori földművelésügyi miniszter születésnapján lenne.
A szeptember 24-i ülésnapon a napirend előtti felszólalások után csak kérdé...
2018-09-14 12:01:29
Jót tett a labdarúgó VB és a meleg nyár a brit gazdaságnak
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) július óta új számítási módszerrel mutatja ki a hazai össztermék (GDP) növekedési ütemét: az addigi naptári negyedéves adatközlések helyett havi, illetve az adott hónapról visszavezetett mozgó háromhavi becsléseket ismertet.
Az e módszertan szerint számolt, hétfőn közzétett friss adatok szerint a brit gazdaság teljesítménye júliusban a v...
2018-09-10 13:02:23
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
... életöröm megtestesítője. A szent madarak közül a fecske jelképisége sok szempontból hasonló, mint a gólyáé, azaz lélekmadár is: ha fecske szállt az ablakba, az férjhezmenetelt jelentett, illetve a későbbiekben gyermekáldást. Megjelennek ugyanakkor a hozzá fűződő képzetekben a bagoly szerepével is rokonítható vonások. A bagoly éjszakai madárként, míg a fecske költöző, távoli tájaka...
2018-09-09 16:03:34
Marine Le Pent ismét beidézték a francia vizsgálóbírók a jogtalanul felvett uniós pénzek miatt
...
"Válaszolni fogok nekik" - mondta egy vidéki látogatáson a francia radikális politikus, de azt nem pontosította, hogy milyen formában, illetve, hogy megjelenik-e az idézésre.
A párizsi ügyészség pénzügyi ügyekkel foglalkozó részlege által meggyanúsított pártelnök 2017. június 30-án nem jelent meg az első idézésre, hanem egy nyilatkozatot tett.
Véleménye szerint az ...
2018-09-07 18:14:15
PM: az államháztartás hiánya 1646,2 milliárd forint volt augusztus végén
... tavalyi év azonos időszakának befizetéseit.
A növekvő befizetések hátterében a tárca szerint a gazdaság fehéredése és növekvő teljesítménye, a foglalkoztatottak számának bővülése, illetve a bérek dinamikus emelkedése áll.
Augusztus végéig az uniós kiadások elérték az 1388,5 milliárd forintot, bár az augusztusi kifizetések a 80 milliárd forintot sem érték el. Ezzel szembe...
2018-09-07 11:54:08
Adatokat kér a fővárostól a Párbeszéd a budapesti patkányhelyzet miatt
... folyamatban van, de nyár eleje óta a feladatot már az új cég végzi.
A közérdekű adatigénylés révén a képviselő azt szeretné megtudni, hogy van-e összefüggés az új cég megjelenése, illetve a patkányok elszaporodása között. Elmondása szerint arról szeretne információkat kapni, az elmúlt másfél évben a különböző területekről mennyi jelzést kapott a főváros patkányok megjelenésér...
2018-09-05 14:00:16
Tanévkezdés - Rétvári: 2010-hez képest 606 milliárd forinttal jut több az oktatásra
...
Rétvári Bence kiemelte, hogy a pluszforrásból a legnagyobb rész, 315 milliárd a bérekre jut. Ez volt a fedezete az 50 százalékos pedagógusbér-emelésnek, illetve a 27 százalékos felsőoktatási béremelésnek - fűzte hozzá.
Az államtitkár szerint ez azért is volt fontos, mert 2010 előtt lejtmenetben volt az oktatási költségvetés, csaknem minden tizedik pedagógusnak felmondtak...
2018-09-04 22:03:16
Londoni elemzők: nincs kamatemelési kényszerhelyzetben az MNB
... éves infláció augusztusban magasabb volt a júliusban mért 3,4 százaléknál, akkor az inflációs pálya 3 százalék feletti szakaszára szóló előrejelzések esetleg már kevésbé enyhe pályaívet, illetve kevésbé átmeneti jelleget valószínűsítenek majd - fogalmaznak a TD Securities londoni elemzői.
A ház szerint ennek alapján a szeptemberi kamatdöntő ülés "megfelelő alkalom" lenne a mo...
2018-09-03 14:41:46
Kisosz: nőtt a forgalom az idei szezonban a Balatonnál
... holott az online rendszer miatt másként is ellenőrizhettek volna.
Kertész Rezső elmondta: a visszajelzések alapján a minimálbérről várható egyeztetésen jelzik majd, hogy a családi, illetve kisvállalkozások 10 százalék feletti emelést nem tudnak elviselni zökkenőmentesen.
Ugyancsak fel kívánnak szólalni az adóellenőrzések során alkalmazott "halmazati" büntetések miatt. "...
2018-08-29 17:23:57
Elemzők: a munkaerőpiac további optimizmust sugall
... munkavállaló átvezetésére lenne szükség a versenyszférába - fejtette ki. A képzett munkavállalók hiánya lassíthatja a növekedést, egyben viszont a termelékenység és a hatékonyság növelését, illetve a munkaerőt kiváltó beruházások felfuttatását kényszeríti ki - mutatott rá a Takarékbank szakértője.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője a friss munkaerő-piaci adatok fényében...
2018-08-29 12:12:59
1 2 3 ..................114 115 .........172 173 .........228 229 230 
Címkék: Marine Le Pent, Nagyatádi Szabó István, Rétvári Bence, Kertész Rezső, Németh Dávid, miniszterelnök felszólalásával, parlament őszi, meleg nyár, brit gazdaságnak, francia vizsgálóbírók, jogtalanul felvett, államháztartás hiánya, budapesti patkányhelyzet, idei szezonban, munkaerőpiac további, szeptember 24-i, napirend előtti, brit statisztikai, hazai össztermék, addigi naptári, adott hónapról, brit gazdaság, szent madarak, fecske jelképisége, férjhezmenetelt jelentett, későbbiekben gyermekáldást, hozzá fűződő, bagoly szerepével, bagoly éjszakai, fecske költöző, vidéki látogatáson, francia radikális, párizsi ügyészség, első idézésre, nyilatkozatot tett, növekvő befizetések, tárca szerint, gazdaság fehéredése, foglalkoztatottak számának, bérek dinamikus, uniós kiadások, augusztusi kifizetések, közérdekű adatigénylés, patkányok elszaporodása, elmúlt másfél, különböző területekről, főváros patkányok, legnagyobb rész, államtitkár szerint, oktatási költségvetés, júliusban mért, inflációs pálya,
© 2013 TVN.HU Kft.