Regisztráció  Belépés
Paradicsomos bulgur
Paradicsomos bulgur

Hozzávalók

10 dkg ajvár (tubusos vagy üveges)
25 dkg bulgur
1 db citrom
4 ek olívaolaj
5 dl passzírozott paradicsom
1 tk csilipehely
1/2 csokor petrezselyem


Elkészítés

Az ajvárt simára keverjük 1,5 dl forrásban levő vízzel, majd a bulgurra öntjü...
2018-09-20 01:14:02
Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal
... pirított kenyérkockákkal





Hozzávalók

3 fej fokhagyma (egészben)
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
1 szál póréhagyma
1 szál fehérrépa
1 db burgonya
1 l csirkehúsleves alaplé
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
só...
2018-09-17 11:21:37
Ezeket kell fogyasztani az egészséges táplálkozásban
... egészséges táplálkozásnak. Kutatásokkal igazolták, hogy a diófélék legalább heti ötszöri fogyasztása 30 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Olívaolaj
Az olívaolaj rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, amelyek segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását. Antioxidáns-tartalma védi a szívet és az ereket, és mivel főként t...
2018-09-11 17:22:02
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal
...

Hozzávalók 2 személyre:
Csirkeszárny:
10 db csirkeszárny
2 ek méz
2 ek mustár
2 ek szójaszósz
4 ek worchester szósz
1 dl olívaolaj
3 ek sült csirke fűszerkeverék
1 tk csípős pirosarany
frissen őrölt bors


1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk.
2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt,...
2018-09-09 16:48:58
Mézes-barackos csirkenyárs
... falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/2 citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felko...
2018-09-09 16:47:36
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
... lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan k...
2018-09-09 16:43:55
Cigány pecsenye
...

Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só

Leírás
A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megn...
2018-09-09 16:40:54
Csirkemell asszú-szósszal
... szál póréhagyma
1-2 dl Tokaji Aszú
3 evőkanál cukor
3 dl főzőtejszín

bors
őrölt tárkony
1 fürt fehér szőlő
1 fürt vörös szőlő
3-4 kanál olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk, és a csirkemelleket megsütjük, majd kivesszük, félretesszük.

Az olajban az apróra vágott pó...
2018-09-09 16:40:06
Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek
... az egészet.

Közben a pulyk...
2018-09-09 16:37:12
Brokkolival töltött canelloni
... pulykacomb
50 dkg brokkoli
25 dkg canelloni tészta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tej
reszelt sajt
oregánó
kakukkfű
olívaolaj
só, bors

A besamel mártáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A hagymákat összevágjuk, kevés olajon megpirítju...
2018-09-09 16:32:50
1 2 3 ................601 602 ........901 902 ........1201 1202 1203 
Címkék: Tokaji Aszú, ajvárt simára, bulgurra öntjü, diófélék legalább, olívaolaj rendkívül, zsírban oldódó, csirkeszárnyakat megmossuk, csirkemellet falatnyi, barackot megmossuk, csirkemellet vékonyan, kevés citromlével, lábasba tesszük, rendkívül laktató, asztalra kerül, csirkemellfilét sózzuk, csirkemelleket megsütjük, apróra vágott, besamel mártáshoz, hagymákat összevágjuk, steakburgonyával, csirkeszárnyakat, csirkemellfilét, kenyérkockákkal, táplálkozásnak, táplálkozásban, csirkemelleket, megbetegedések, felszeleteljük, cigánypecsenye, csirkemellfilé, csirkehúsleves, csirkeszárnyak, mártogatóssal, felszívódását, fűszerkeverék, fűszerpaprika, összekeverjük, csirkeszárny, szerecsendió, paradicsomos, csirkemellet, petrezselyem, passzírozott, félretesszük, kiklopfoljuk, meglocsoljuk, zsírsavakban, esszenciális, kutatásokkal, olívaolajjal, összevágjuk, fogyasztása, sertéstarja, csirkenyárs, lereszeljük, százalékkal, fogyasztani, fűszerezzük, mindmegette, antioxidáns, citromlével, érrendszeri, főzőtejszín, elkészítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.