Regisztráció  Belépés
Tejszínes petrezselyem-krémleves
... megpucoljuk, majd vékony kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A petrezselyemzöld vastag szárrészét levágjuk, a maradékot felaprítjuk.
Az olajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a krumplit és a petrezselyem levágott, vastag részét, majd alaposan összekeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével,...
2018-09-05 01:05:13
Fűszeres török lencse
... bors


Elkészítés: 1. A lencsét megmossuk, feltesszük főni, kis lángon forraljuk 10 percig. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.

2. Egy lábasban az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymát a fokhagymával, a korianderrel, a zsályával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és 5 perceg pároljuk kevergetve.

3. Ezután hozz...
2018-08-27 00:58:44
Sajtos kijevi csirkegolyó
... átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Az olajat egy kisebb edénybe öntjük, (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek) felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

...
2018-07-26 00:36:46
Cukkini zöldséges töltelékkel
... Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt lila újhagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoric...
2018-07-22 01:06:37
Magyaros gombaleves húsgombóccal
... tejföl


Elkészítés

A hozzávalókat megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy csipet sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát ,a zöldséget és a zeller gumót, és együtt pároljuk, végezetül...
2018-07-05 23:44:36
Magyaros krumplileves kolbásszal
... 1 ek étkezési keményítő
2 db babérlevél
1 tk őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors


Elkészítés

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórju...
2018-06-30 23:46:31
Rakott bolognai penne
... sajt

Elkészítés

Egy aprítógép segítségével püré állagúra turmixoljuk a hagymát, a répát és a zellert. A bacont pedig apró kockára vágjuk.
Az olajat és a vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd erős tűzön kb. 10 percig pároljuk a pürésített zöldségeket. Hozzáadjuk a zöldségekhez a bacont és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pá...
2018-06-30 00:28:16
Klasszikus tárkonyos csirkeraguleves
... (fagyasztott)
6 db gomba
3-4 ág friss tárkony + a tálaláshoz
1,5 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 db citrom

Elkészítés

Lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplév...
2018-06-30 00:24:31
Házi halrudacskák édesburgonyával
... panírhoz a tálba ütött tojásokat villával felhabosítjuk. A lisztet és a morzsát külön-külön tálcára vagy lapostányérra szórjuk. Fritőzbe vagy nagyobb edénybe bőven olajat öntünk, és felhevítjük 175 fokra.
Közben a halfiléket 12 cm hosszú rudakra vágjuk, és a lisztbe forgatjuk. A felesleges lisztet leütögetjük. A rudakat áthúzzuk a tojáson, majd finoman a morzsába nyom...
2018-06-26 23:24:36
Természetes gyógymódok a nagyvilágból
... Dhofar tartományban világörökségi helynek tekintik a tömjének földjét, ahonnan indult a kereskedelem. A sárgás-vöröses színű tömjén elsősorban gyantát, és illóolajokat tartalmaz, ha felhevítjük, fűszeres illatot terjeszt. Fertőtlenítő, sebgyógyító, feszültségoldó hatásáról ismert, az ízületi fájdalmakat is csillapíthatja. A Leicesteri Egyetem legfrissebb tanulmánya szerint a tömjé...
2018-06-22 15:39:57
1 2 3 ......24 25 ...36 37 ...47 48 49 
Címkék: Leicesteri Egyetem, vöröshagymát megpucoljuk, petrezselyemzöld vastag, maradékot felaprítjuk, olajat felhevítjük, apróra vágott, petrezselyem levágott, lencsét megmossuk, szokásos módon, kisebb edénybe, golyók úszni, mélyedésben összegyűlt, árpagyöngyöt enyhén, serpenyőben felhevítjük, vékonyra felszeletelt, apróra felvágott, hozzávalókat megtisztítjuk, zöldséget karikára, zeller gumót, hagymát apró, gombát vastagabb, csipet sóval, apró kockákra, felkarikázott kolbászt, aprítógép segítségével, bacont pedig, pürésített zöldségeket, felkockázott csirkemellet, tálba ütött, morzsát külön-külön, lisztbe forgatjuk, felesleges lisztet, rudakat áthúzzuk, morzsába nyom, tömjének földjét, sárgás-vöröses színű, ízületi fájdalmakat, petrezselyemzöld, zöldségalaplével, édesburgonyával, csirkeraguleves, egyenletesebben, csillapíthatja, megdinszteljük, feszültségoldó, világörökségi, papírtörlővel, felkarikázott, összekeverjük, megtisztítjuk, beletöltenénk, lapostányérra, felhabosítjuk, megfuttatjuk, segítségével,
© 2013 TVN.HU Kft.