Regisztráció  Belépés
Magyaros gombaleves húsgombóccal
... tejföl


Elkészítés

A hozzávalókat megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy csipet sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát ,a zöldséget és a zeller gumót, és együtt pároljuk, végezetül...
2018-07-05 23:44:36
Magyaros krumplileves kolbásszal
... 1 ek étkezési keményítő
2 db babérlevél
1 tk őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors


Elkészítés

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórju...
2018-06-30 23:46:31
Rakott bolognai penne
... sajt

Elkészítés

Egy aprítógép segítségével püré állagúra turmixoljuk a hagymát, a répát és a zellert. A bacont pedig apró kockára vágjuk.
Az olajat és a vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd erős tűzön kb. 10 percig pároljuk a pürésített zöldségeket. Hozzáadjuk a zöldségekhez a bacont és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pá...
2018-06-30 00:28:16
Klasszikus tárkonyos csirkeraguleves
... (fagyasztott)
6 db gomba
3-4 ág friss tárkony + a tálaláshoz
1,5 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 db citrom

Elkészítés

Lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplév...
2018-06-30 00:24:31
Házi halrudacskák édesburgonyával
... panírhoz a tálba ütött tojásokat villával felhabosítjuk. A lisztet és a morzsát külön-külön tálcára vagy lapostányérra szórjuk. Fritőzbe vagy nagyobb edénybe bőven olajat öntünk, és felhevítjük 175 fokra.
Közben a halfiléket 12 cm hosszú rudakra vágjuk, és a lisztbe forgatjuk. A felesleges lisztet leütögetjük. A rudakat áthúzzuk a tojáson, majd finoman a morzsába nyom...
2018-06-26 23:24:36
Természetes gyógymódok a nagyvilágból
... Dhofar tartományban világörökségi helynek tekintik a tömjének földjét, ahonnan indult a kereskedelem. A sárgás-vöröses színű tömjén elsősorban gyantát, és illóolajokat tartalmaz, ha felhevítjük, fűszeres illatot terjeszt. Fertőtlenítő, sebgyógyító, feszültségoldó hatásáról ismert, az ízületi fájdalmakat is csillapíthatja. A Leicesteri Egyetem legfrissebb tanulmánya szerint a tömjé...
2018-06-22 15:39:57
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal
... rizst hagyományos módon, enyhén megsózva puhára főzzük.

A cukkiniket megmossuk, hosszában, középen kettévágjuk, magos középső részüket kivájjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az 1 teáskanál olajat, majd az apró kockára vágott kolbászt sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a...
2018-06-15 16:50:23
Zöldborsókrémleves mentával
... só
őrölt fehér bors
szerecsendió


Elkészítés

A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk. A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt póréhagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. Ala...
2018-05-31 23:14:57
Tallóztam
... kapor
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
5 dl tej
ételízesítő
bors

2 evőkanál olaj

Elkészítése


Felhevítjük az olajat. Bele tesszük a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük tejjel és megfűszerezzük ízlés szerint. Apróra vágjuk a kaprot és hozzáadjuk a mártáshoz. Ha sűrű, felöntjük...
2018-05-31 10:42:40
Kuszkusszal töltött lila hagyma
... középső részében puhára sütjük 60-80 perc alatt.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, salottahagymát és pórét, valamint a barackot apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd habverővel beleforgatjuk a kuszkuszt és a barackot.
Ezután a kuszkuszt...
2018-05-30 23:48:07
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 48 
Címkék: Ammerländer Edámi, Leicesteri Egyetem, hozzávalókat megtisztítjuk, zöldséget karikára, zeller gumót, hagymát apró, gombát vastagabb, olajat felhevítjük, csipet sóval, apró kockákra, felkarikázott kolbászt, aprítógép segítségével, bacont pedig, serpenyőben felhevítjük, pürésített zöldségeket, felkockázott csirkemellet, tálba ütött, morzsát külön-külön, lisztbe forgatjuk, felesleges lisztet, rudakat áthúzzuk, morzsába nyom, tömjének földjét, sárgás-vöröses színű, ízületi fájdalmakat, cukkiniket megmossuk, apró kockára, póréhagymát vékonyan, fokhagymát apróra, vékonyra felszeletelt, apróra vágott, megtisztított sárgarépát, barackot apróra, előkészített zöldségeket, édesburgonyával, csirkeraguleves, felszeleteljük, feszültségoldó, salottahagymát, megdinszteljük, megfűszerezzük, csillapíthatja, beleforgatjuk, megtisztított, világörökségi, összekeverjük, felhabosítjuk, felkarikázott, lapostányérra, megtisztítjuk, felszeletelt, előkészített, tartományban, nagyvilágból, kereskedelem, illóolajokat, megfuttatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.