|
|
|
... bors
Elkészítés:
Megfőzzük a káposztát, a vizet jól lecsurgatjuk róla és húsdarálón megdaráljuk 2 szelet-, vízbe áztatott és jól kinyomott kenyérrel, 1-2 főtt burgonyával és egy előzőleg olajban kipirított hagymával együtt.
Hozzákeverjük a tojásokat, sót, borsot és vagdalt zöldséget teszünk bele. Gombócokat formálunk, kissé lelapítjuk, lisztben megforgat... |
2011-01-27 12:35:53 |
|
|
|
|
|
|
... szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora laskára vágtunk fel, mint a húsdarabokat. A puha húst zsírjára sütjük, beletesszük a jól lecsöpögtetett burgonyát, néhány percig együtt pároljuk... |
|
2011-01-27 12:27:13 |
|
|
|
|
|
|
... rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval.
Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal.
Brassói apró pecsenye 1.
Előkészítés: A... |
2011-01-27 12:07:27 |
|
|
|
|
|
|
... van és zsíros, akkor 2:1 és így tovább....
Q: Mik az előnyei a rendszeres testedzésnek?
A: Egy előnye sincs. Az én filozófiám: Az a jó, ha nincs fájdalom!
K: Az olajban sült ételek károsak?
V: NEM FIGYEL RÁM!!!
.... Manapság növényi olajban szoktak sütni. Hogy lehetne az káros, hogy még több zöldséghez jutunk ezáltal?
K: Felülésekkel... |
|
2011-01-26 22:13:24 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, 3-4 szem borókabogyó, 1 kávéskanál paprikakrém, 20 dkg füstölt főtt tarja, 1 dl tejföl, 4 db jonatánalma, 15 dkg sajt, 1 dl olaj, 1 dl bor.
A húst megsózzuk, megborsozzuk, forró olajban hitelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikkely fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú... |
|
2011-01-26 21:02:00 |
|
|
|
|
|
|
... tojás.
A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, majd kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. Ezután minden hússzeletre teszünk egy csipetfokhagymát, és terítünk rápárolt hagymát. 20 dkg lisztből, 1 tojással, kiskanál margarinnal és tejföllel, sóval rugalmas ... |
2011-01-26 20:58:25 |
|
|
|
|
|
|
... 1/2 csomag metélőhagyma, 1 fej zöld saláta
Sajtot, gépsonkát v. kiflit karikára vágva spicctűre vagy hurkapálcikára rétegesen tűzdeljük fel.
Felvert tojásba bundázzuk, és forró olajban kisütjük.
Tálalása:
Ízesített tartármártással és zöldsaláta levéllel történik.
Besztercei csirkemell
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell... |
2011-01-26 20:51:05 |
|
|
|
|
|
|
... tömör húsdarabot úgy vágjuk be kétszer párhuzamosan, hogy a húst szétterítve, egyujjnyi vastag, téglalap alakú húsdarabot kapjunk. Széleiről a fölösleges húst levágjuk és megdaráljuk. Az olajban megpirítjuk a reszelt hagymát, megpároljuk benne a karikára vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk a megdarált hússal. A finomra vagdalt szalonnával ízesítjük, és vékonyan a... |
2011-01-26 20:48:14 |
|
|
|
|
|
|
... szárazságához van szokva, az ne öntsön vizet a lecsóra. Kovászos uborkával fogyasztva különösen jó íze van. Az előző este beáztatott szójakockát a Húspótló szójamasszánál leírtak szerint 1 dl olajban külön pirítsuk.
Bácskai rizses hús 1.
A sertés apró húsokat kisebb kockákra vágjuk. A pörkölttel megegyező módon tesszük fel, fokhagyma és köménymag nélkül. Zöldpaprik... |
2011-01-26 20:37:55 |
|
|
|
|
|
|
... só, kevés tejföl, hogy levestészta keménységű tésztát kapjunk.
Kicsit pihentetjük.
Vé... |
2011-01-26 20:37:42 |
|
|
|
|