Belépés
Gaspacho
... behûtjük.
Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Külön tálon elrendezve kínálhatunk mellé felszeletelt paprikát, paradicsomot, hagymát, u...
2007-06-01 14:04:30
Az ókori Róma
... vállalhattak
2. Szenátori rend (300 fő)
 Nagybirtokos arisztokraták(zömében volt patríciusok)
 Piacra termeltek
 Belterjes gazdálkodást folytatnak(szőlő, gyümölcs, olajbogyó)
 Rabszolgákkal dolgoztatnak
3. Parasztság
 Kisbirtokos gazdálkodók
 A hadsereg fő utánpótlásai
 A birtokaik...
2007-05-15 05:52:57
Nincs Cím
... nagy volt,
s a felszinén táncolt sok olajfolt...
kiirtva mindazt, mi benne maradt:
Halat vadat, s mi jó falat...
Folyóink vizéért hiába perelsz,
dobozt, golyót olajbogyót, sok szir-szart benne lelsz! ..
A város peremén, ahol élek,
sok-sok panelház épül,
s lerakódik, mint a guanó,
keményen, vastagon....

A falakon repedések, s ...
2007-05-11 22:02:30
légyjo mindhalálig 10 11 rész
... épület.

A kis gőzös pöfögve ment ki mellette, s megállott jobbra az állomás előtt. Bal kézre volt a rongyos kerítésű sétatér, ahová néha ki szoktak jönni a diákok, kivált ősszel, mikor az olajbogyók érnek. Gyönyörű nagy olajfák állottak ott bent, s annak hamvas, lisztes bogyóit szerették rágcsálni, ő valami egészen különös gyönyörűséget érzett az olajfa illatától, éppen...
2007-05-10 13:59:35
Sajtos serpenyő
Hozzávalók (4 személyre):

1 kg apró szemű csiperkegomba, 15 dkg juhsajt, 10 dkg fekete olajbogyó, 3 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olaj, só, durvára őrölt bors.

Elkészítés:

A csiperkegombát megtisztítjuk és megmossuk.
1. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a gombát gyakran keverg...
2007-05-01 01:01:24
Rostonsült rák zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj.
A mártáshoz: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 cl ánizslikőr, csipetnyi kurkuma, só, olívaolaj




A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és...
2007-04-16 06:51:41
Étlapszótár 2
... karamellben átforgatva; (ha hús) sütés közben kenegetve
Godard módon = (ha bélszínszelet) sült libamájjal és gombafejjel, szarvasgombamártással és Godard raguval (pirított kakasvese, olajbogyó, kakastaréj, borjúmirigy) körítve
gratinírozva = (rendszerint párolt zöldség, hús vagy hal) tojássárgával kevert tejföllel, vagy besamelmártással leöntve, s sütőben megsütve
g...
2007-04-16 06:38:39
Brokkoli
... paradicsomsalátával
Először a salátát készítjük el. Az olajat egy keverőtálba öntjük, citromlével, borssal, sóval ízesítjük. A cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott újhagymát és az olajbogyót be-leforgatjuk, majd tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A rózsáira szedett brokkolit egy kevés olajon megpároljuk. Sóval, borssal, zerecsendióval ízesíjük, majd 10 deka...
2007-04-15 09:51:25
Olajbogyó sajtos bundában
Hozzávalók:

3 tojás, 20 dkg reszelt sajt, 2 ek. finomliszt, 1 kk. szódabikarbóna, 3 dl sör, csipetnyi só és őrölt bors, kb. 30 dkg kimagozott olajbogyó; a sütéshez: (lehetőleg olíva-) olaj.

1. A tojások sárgáját a sajttal, liszttel, szódabikarbónával meg a sörrel kikeverjük; közben megsózzuk, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk...
2007-04-07 12:57:38
Húsos savanyú zöldségleves
... savanyú uborka
2 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 csomó petrezselyem
4 db fehérrépa
2 fej zeller
4 evőkanál zsír
1 kis paradicsom
12 szem olajbogyó
1 db citrom
1 pohár joghurt
só, bors, kapor ízlés szerint

A vízzel, a marhahússal, a zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott ha...
2007-03-31 19:35:03
1 2 3 ....................67 68 ...........101 102 ..........133 134 135 136 
Címkék: Nincs Cím, ókori Róma, felszinén táncolt, város peremén, falakon repedések, állomás előtt, rongyos kerítésű, olajbogyók érnek, olajfa illatától, csokor petrezselyemzöld, csiperkegombát megtisztítjuk, olajat nagy, gombát gyakran, mártáshoz megforrósított, kockára vágott, salátát készítjük, keverőtálba öntjük, cikkekre vágott, felkarikázott újhagymát, olajbogyót be-leforgatjuk, hűtőszekrénybe tesszük, rózsáira szedett, kevés olajon, tojások sárgáját, sörrel kikeverjük, kemény habbá, zöldség felével, petrezselyemzöld, besamelmártással, hűtőszekrénybe, megforrósítjuk, csiperkegombát, zerecsendióval, szódabikarbóna, megforrósított, megtisztítjuk, megtisztított, gyönyörűséget, bélszínszelet, csiperkegomba, beleforgatjuk, rabszolgákkal, felkarikázott, tojásfehérjét, tojássárgával, arisztokraták, gazdálkodást, nagybirtokos, vállalhattak, dolgoztatnak, gratinírozva, zöldségleves, petrezselyem, megborsozzuk, paradicsomot, utánpótlásai, zöldségekkel, felszeletelt, rendszerint, mindhalálig, kisbirtokos, gazdálkodók,
© 2013 TVN.HU Kft.