Belépés
A lila hagyma csökkenti a vérnyomást
... vörösbor,
ízlés szerint só,
1 kávéskanál étkezési keményítő,
1 kávéskanál bors,
1 kávéskanál kakukkfű.

Elkészítése:
Első lépésként dinszteljük meg egy kevés olajon a felszeletelt lila hagymát. Menet közben adjunk hozzá egy kevés sót, majd adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is. Ezután keverjük hozzá az összes fűszert és a vörösbort. A ha...
2024-03-22 22:39:49
A 10 legegészségesebb növény
... megvédik a szem retináját az öregedés hatásaitól, a beépülő pigmentanyagok megszűrik a káros sugarakat.

Hogyan fogyasszuk?
Vágjuk csíkokra a leveleket, forrósított olíva olajon pirítsuk 5-7 percig, frissen sült húsokat, halakat körítsünk vele.

Porcsin
Miért egészséges?
A Magyarországon ritkán fogyasztott kipusztíthatatlan ,,gyomnövényR...
2024-03-02 21:31:23
Csirke Sztroganov módra
... vágjuk.

Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat öntünk, felforrósítjuk, és a csirkét beledobjuk,
elősütjük, minden oldalán kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Kevés olajon ugyanígy lepirítjuk a gombát is, majd félretesszük.

A serpenyőbe még egy kevés olajat öntünk, a hagymát és a fokhagymát illatosra
dinszteljük rajta, majd hoz...
2024-02-20 09:13:43
Csirkés spenót
... db tojássárgája
1 diónyi vaj
2 ek. olaj
só, bors, szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS
1 A mellfiléket felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk.
2 A hússzeleteket kevés olajon megsütjük.
3 A megtisztított spenótot vajon megpároljuk (éppen csak addig, amíg összeesik), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, 2-3 kanál tejfölt adunk hozzá.
4 A hússz...
2024-02-09 18:37:37
Gombagulyás
... sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
5 db közepes nagyságú burgonya
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény


ELKÉSZÍTÉS

1 ,Üvegesre pirítjuk az olajon az apróra kockázott vöröshagymát, beletesszük a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk alá, és lefedve addig pároljuk, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
2,E...
2024-02-09 17:59:28
Tejfölös szelet makarónival
... tészta

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Mind két oldalukat megsózzuk.
A lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk
benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük,
és félretesszük.

A visszamaradt olajon megdínszteljük a finomra vágott hagymát, majd
megszó...
2024-01-24 06:49:33
Újhagymás tejfölös mártogatós
... uborka

A megtisztított póréhagymát és újhagymát vékonyan felszeleteljük.
A fokhagymát finomra vágjuk. A citrom héját lereszeljük,
a levét kifacsarjuk.
Egy lábosban felhevített olajon a póréhagymát és az újhagymát,
a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig.
Hozzáadjuk a citromlé felét, majd néhány percig még főzzük.
Ezut...
2024-01-22 05:53:19
Káposzta ágyon
... fűszerkeverék

Elkészítés

A savanyú káposztát átmossuk.
A csirkecombokat megszórjuk a fűszersóval és kicsit pihentetjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és lehúzzuk a tűzről.
Elkeverjük benne a pirospaprikát és a köménymagot.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a káposztát.
Néhány percig pároljuk...
2023-09-11 09:18:40
Csirkemell tócsni
... ropogós és aranybarna csirketócsni. A csirkemellet nem
darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást,
a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és
mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos
keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonya
pürével és salátával nagyon lakt...
2023-09-05 15:20:22
Csirkemell tócsni
... kedvencem a ropogós és aranybarna csirketócsni. A csirkemellet nem darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást, a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonyapürével és salátával nagyon laktató.
csirkeme...
2023-09-03 10:51:22
1 2 3 .................643 644 .........965 966 .........1286 1287 1288 
Címkék: Csirke Sztroganov, lila hagyma, kevés olajon, felszeletelt lila, összes fűszert, szem retináját, öregedés hatásaitól, beépülő pigmentanyagok, káros sugarakat, csirkét beledobjuk, kevés olajat, fokhagymát illatosra, mellfiléket felszeleteljük, hússzeleteket kevés, megtisztított spenótot, apróra kockázott, karikára vágott, zöldségek félig, karajt felszeleteljük, lisztben elkeverjük, visszamaradt olajon, finomra vágott, megtisztított póréhagymát, fokhagymát finomra, citrom héját, levét kifacsarjuk, lábosban felhevített, citromhéjjal együtt, citromlé felét, savanyú káposztát, csirkecombokat megszórjuk, vöröshagymát apróra, lehető legapróbbra, majonéz fogja, masszát forró, vöröshagyma feldobja, kész tócsni, húsos keveréket, legegészségesebb, burgonyapürével, szerecsendióval, felszeleteljük, pigmentanyagok, csirkecombokat, magyarországon, felforrósítjuk, megdínszteljük, fűszerkeverék, megtisztított, visszatesszük, balzsamecetet, hússzeleteket, pirospaprikát, csirkemellet, pirospaprika, csirketócsni,
© 2013 TVN.HU Kft.