|
|
|
... vörösbor,
ízlés szerint só,
1 kávéskanál étkezési keményítő,
1 kávéskanál bors,
1 kávéskanál kakukkfű.
Elkészítése:
Első lépésként dinszteljük meg egy kevés olajon a felszeletelt lila hagymát. Menet közben adjunk hozzá egy kevés sót, majd adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is. Ezután keverjük hozzá az összes fűszert és a vörösbort. A ha... |
2024-03-22 22:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... megvédik a szem retináját az öregedés hatásaitól, a beépülő pigmentanyagok megszűrik a káros sugarakat.
Hogyan fogyasszuk?
Vágjuk csíkokra a leveleket, forrósított olíva olajon pirítsuk 5-7 percig, frissen sült húsokat, halakat körítsünk vele.
Porcsin
Miért egészséges?
A Magyarországon ritkán fogyasztott kipusztíthatatlan ,,gyomnövényR... |
|
2024-03-02 21:31:23 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk.
Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat öntünk, felforrósítjuk, és a csirkét beledobjuk,
elősütjük, minden oldalán kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Kevés olajon ugyanígy lepirítjuk a gombát is, majd félretesszük.
A serpenyőbe még egy kevés olajat öntünk, a hagymát és a fokhagymát illatosra
dinszteljük rajta, majd hoz... |
2024-02-20 09:13:43 |
|
|
|
|
|
|
... db tojássárgája
1 diónyi vaj
2 ek. olaj
só, bors, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
1 A mellfiléket felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk.
2 A hússzeleteket kevés olajon megsütjük.
3 A megtisztított spenótot vajon megpároljuk (éppen csak addig, amíg összeesik), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, 2-3 kanál tejfölt adunk hozzá.
4 A hússz... |
|
2024-02-09 18:37:37 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
5 db közepes nagyságú burgonya
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
ELKÉSZÍTÉS
1 ,Üvegesre pirítjuk az olajon az apróra kockázott vöröshagymát, beletesszük a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk alá, és lefedve addig pároljuk, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
2,E... |
|
2024-02-09 17:59:28 |
|
|
|
|
|
|
... tészta
Elkészítés:
A karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Mind két oldalukat megsózzuk.
A lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk
benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük,
és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdínszteljük a finomra vágott hagymát, majd
megszó... |
2024-01-24 06:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... uborka
A megtisztított póréhagymát és újhagymát vékonyan felszeleteljük.
A fokhagymát finomra vágjuk. A citrom héját lereszeljük,
a levét kifacsarjuk.
Egy lábosban felhevített olajon a póréhagymát és az újhagymát,
a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig.
Hozzáadjuk a citromlé felét, majd néhány percig még főzzük.
Ezut... |
2024-01-22 05:53:19 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverék
Elkészítés
A savanyú káposztát átmossuk.
A csirkecombokat megszórjuk a fűszersóval és kicsit pihentetjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és lehúzzuk a tűzről.
Elkeverjük benne a pirospaprikát és a köménymagot.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a káposztát.
Néhány percig pároljuk... |
2023-09-11 09:18:40 |
|
|
|
|
|
|
... ropogós és aranybarna csirketócsni. A csirkemellet nem
darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást,
a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és
mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos
keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonya
pürével és salátával nagyon lakt... |
2023-09-05 15:20:22 |
|
|
|
|
|
|
... kedvencem a ropogós és aranybarna csirketócsni. A csirkemellet nem darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást, a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonyapürével és salátával nagyon laktató.
csirkeme... |
2023-09-03 10:51:22 |
|
|
|
|