|
|
|
... szardellafilé (konzerv), 4 dl olaj, fél hegyes pirospaprika, 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 4 dkg zsemlemorzsa, őrölt bors, só.
Elkészítése:
Forrásban lévő, sós, olajos vízben megfőzzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A szardellafiléket jól lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy tányéron villával összetörjük. Ser... |
2007-09-25 00:25:02 |
|
|
|
|
|
|
... sokkal gyakrabban fáj, mozgása romlik. Ízületi olajozóként használjon porcépítő chondroitin sulfat, glucose-amin, curcumine, halolaj és E-vitamintartalmú szereket. Egyen reggelente müzlit, olajos magvakat minden nap, búzacsírát. Tartson ősszel salaktalanító biotejsavókúrát, ez nemcsak az ízületeit könnyíti meg a salakanyagoktól, de az emésztőszerveknek és a májnak is nagyon jót te... |
|
2007-09-24 16:12:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 dl tej, 1 kk. cukor, 2 dkg élesztő, 40 dkg finomliszt, 4 + 1 + 4 ek. olívaolaj, só, bors, 1 kg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma, 8-10 olajos ringli, 10 dkg fekete olívabogyó, 0,5 kk. oregánó.
1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a tálba szitált liszt közepébe öntjük, felfuttatjuk (10 perc). Hozzáadunk 4 ek. olajat, a... |
2007-09-24 00:34:28 |
|
|
|
|
|
|
... segíthet bennünket.
1) Táplálkozás
A betegségek legnagyobb részéért a helytelen táplálkozás a felelős. Az egészségvédő étkezés összetevői a gabonafélék, a gyümölcsök, az olajos magvak és a zöldségek, amelyek megfelelő módon párosítva teljes értékű étrendet alkotnak. Kerüljük a cukrozott, finomított, adalékanyaggal dúsított élelmiszereket!
2) Napfény... |
|
2007-09-23 17:16:33 |
|
|
|
|
|
|
... nedves bőrbe. Kezdjük a talpnál, folytassuk a lábszárral, majd a combbal, a testtel és a karokkal a szív irányába haladva. Végül kis időre burkolózzunk meleg ruhába.
Szőlőmag-olajos masszázs: a bőr szemmel láthatóan felfrissül, ha késhegynyi vastagságban felvitt krém szőlőmag-olajat tartalmaz. Az apró magvakból készült olaj ugyanis bőségesen tartalmaz telítetlen zsírsav... |
|
2007-09-23 00:41:09 |
|
|
|
|
|
|
... szabad gyököket, segítik a bőr regenerációját, rugalmasságának megőrzését. C-vitamint legnagyobb mennyiségben a paprika, a csipkebogyó és a citrusfélék tartalmaznak, míg az E-vitamin az olajos magvakban, illetve a teljes őrlésű gabonaszármazékokban található.
A telítetlen zsírok, mint például az olívaolaj, illetve a hidegen sajtolt olajak biztosítják a bőr optimális zsí... |
2007-09-19 01:07:16 |
|
|
|
|
|
|
... becsempészni.
O/V
Az emulziók zsírból és vízből állnak. Aszerint, hogy melyik fázist rejtették el a másikban apró kis cseppecskék formájában, megkülönböztetünk vizes olajos és olajos vizes emulziókat. A vizes olajos készítmények inkább száraz bőrre alkalmasak, az olajos vizesek pedig inkább zsíros bőrre.
Q10
A szabad gyökök a fénynek a b... |
2007-09-15 00:35:33 |
|
|
|
|
|
|
... test- és bőrápolással, hogy felkészülten kezdhessük az őszi, illetve téli időszakot. A nyaralás után a tisztálkodásra használt szappant vagy folyékony szappant is jól kell kiválasztani. Olajos tusfürdőt, olajfürdőt használjunk, illetve a különféle folyékony, zuhanyozáshoz használatos, C-vitamin- és egyéb provitamintartalmú fürdőemulziók is jó hatásúak.
A köröm is törede... |
2007-09-13 00:33:10 |
|
|
|
|
|
|
... kezelőnek.
Olaj konzerválása
Ha nagyobb mennyiségű étolajat hosszabb ideig akarunk eltartani, vigyázni kell arra, hogy az olaj meg ne avasodjék, amit úgy kerülhetünk el, ha az olajos üveg tetejére finom spirituszréteget öntünk úgy, hogy körülbelül 10 cm magasságban álljon az olaj fölött. Az üveget gondosan bedugaszoljuk, hogy a spiritusz el ne párologhasson. ... |
2007-09-08 02:38:04 |
|
|
|
|
|
|
... biztatnak a fogyasztására: a rizs kevés zsírt, cukrot és sót tartalmaz, ezért betegek vagy kórosan elhízottak étrendjében is szerepelhet.
Helyettesíthető vele a kenyér, a burgonya és az olajos magvak. A rizs semlegesíti az erős aromájú ételeket és fűszereket, tehát ideális köret. A főzés módját nagyban befolyásolja a rizs típusa. Forma szerint hosszú és kerek szemű rizst külö... |
2007-09-07 18:28:21 |
|
|
|
|