Belépés
Illegális bevándorlás - Takács Szabolcs: a V4-ek a líbiai parti őrség megerősítését segítik
... Szabolcs az október 23-i nemzeti ünnepen Rómában tartott magyar követségi fogadást követően egyeztetett Matteo Salvinivel.
A találkozón az államtitkár megerősítette, hogy a magyar kormány szolidáris Olaszországgal, és támogatja Rómát az illegális bevándorlással szembeni fellépésben.
Takács Szabolcs bejelentette, hogy azt a 35 millió eurót, amellyel a V4-ek az EU Észak-...
2018-10-23 23:31:54
Október 23. - Salvini: a magyar nemzeti ünnep a múltról emlékezik meg, de a jövőről is szól
...
Matteo Salvini kijelentette, számára megtiszteltetés a magyar nemzeti ünnepen való részvétel, mivel október 23. a nemzeti büszkeség, a magyar és az olasz nép, a két ország és a két kormány közti barátság, és nem utolsósorban az európai szabadság jelképe.
"A magyar nemzeti ünnep a múltról emlékezik meg, de a jövőről is szól" - hangsúlyozta. Hozzátette, gazdaságilag, erkö...
2018-10-23 20:41:39
Az Európai Bizottság a jövő évi költségvetési tervezetének módosítására szólította fel az olasz kormányt
... egy módosított tervezettel, amely megfelel az uniós pénzügyminiszterek júliusban kiadott ajánlásainak.
Valdis Dombrovskis, a bizottság euróért felelős alelnöke leszögezte: "az olasz kormány nyíltan és tudatosan megsérti az ország kötelezettségvállalásait, márpedig Európa az együttműködésre, az euróövezet az erős bizalomra épült".
Hozzátette, minden uniós országra azonos ...
2018-10-23 17:11:21
Illegális bevándorlás - Ellenőrzőpontot állítottak fel az olasz hatóságok a francia határon
... nemzetbiztonsági szerveivel egyeztetett. Massimo Bontempi az olasz sajtónak súlyosnak nevezte a történteket minél előbbi megoldást sürgetve.
Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga olasz kormánypárt vezetője, kijelentette, kész Clavierebe látogatni. Hozzátette, hogy Olaszországba hívta francia kollegáját. Megjegyezte, nem a napokkal ezelőtt kinevezett új francia belügymi...
2018-10-22 18:33:00
Az Európai Bizottság kedden dönt az olasz költségvetési tervezettel kapcsolatos további lépésekről
... olasz gazdasági miniszter azt írta: "tisztában vannak vele, hogy olyan költségvetés-politikai utat választottak, amely nincs összhangban az európai uniós szabályokkal".
Az új olasz kormány elődjénél lényegesen nagyobb költségvetési hiánycélt tűzött ki a következő három évre, s ezzel konfrontációs pályára helyezkedett az Európai Bizottsággal szemben, nyugtalanságot okozva egyú...
2018-10-22 16:33:06
Hitelminősítés - Leminősítette Olaszországot a Moody's
... ajánlású osztályzatát.
A Moody's a leminősítés bejelentéséhez fűzött indoklásában kiemelte azt a véleményét, hogy az olasz államháztartás helyzete érdemben gyengült, miután az olasz kormány a következő három évre a cég által eddig vártnál sokkal magasabb deficitcélokat jelölt ki.
A hitelminősítő szerint a költségvetési politika expanzívvá válása arra vall, hogy az olasz ...
2018-10-20 15:47:02
Tőzsde - Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai indexek
...
A londoni FTSE-100 mutató 0,32 százalékos pluszban, míg a frankfurti DAX-index 0,31 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,63 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Milánó 0,04 százalékos mínuszban, Madrid pedig 0,03 százalékos nyereségben zárt.
A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,11 százalékkal, 361,24 pontra süllyedt. Az FTSE Eurofirst 300 index...
2018-10-20 15:36:02
Megnyílt a 70. Frankfurti Könyvvásár
... nagyjából 300 ezer vendégre számítanak. Több ezer felolvasást, konferenciát, író-olvasó találkozót szerveztek nekik.
A díszvendég Gr...
2018-10-09 20:52:04
Az olasz Öt Csillag Mozgalom kizárta a szélsőjobboldallal közös frakció lehetőségét az EP-ben
...
Az euroszkeptikus, populista M5S a bevándorlásellenes Ligával közösen alakított kormányt májusban Olaszországban, az EP-ben pedig a Szabadságjogok és Demokrácia Európája Mozgalom (EFDD) nevű képviselőcsoport második legnagyobb tagja az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) után.
Még kérdéses, hogy a jövő évi EP-választások után melyik frakcióba fognak beülni a p...
2018-10-09 14:41:52
Tőzsde - Indexemelkedés várható az európai tőzsdéken nyitáskor
... zárt a tőzsde hétfőn.
A nagy árfolyamcsökkenés elsősorban az olasz költségvetéssel szemben megfogalmazott uniós kritikáknak tulajdonítható. Brüsszel aggodalmát fejezte ki az olasz kormány által az elkövetkező három évre beállított magas költségvetési hiány miatt. Az olasz államkötvények hozama a piaci aggodalmak miatt újabb csúcsot állított be.
Az árfolyamcsökkenés a ba...
2018-10-09 08:00:51
1 2 3 ....................251 252 ...........377 378 ..........502 503 504 
Címkék: Takács Szabolcs, Európai Bizottság, Leminősítette Olaszországot, Frankfurti Könyvvásár, Csillag Mozgalom, Matteo Salvinivel, Matteo Salvini, Valdis Dombrovskis, Massimo Bontempi, Európai Bizottsággal, Stoxx Europe, FTSE Eurofirst, Demokrácia Európája Mozgalom, Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja, líbiai parti, magyar nemzeti, múltról emlékezik, olasz kormányt, olasz hatóságok, francia határon, olasz költségvetési, főbb nyugat-európai, európai tőzsdéken, október 23-i, államtitkár megerősítette, magyar kormány, illegális bevándorlással, nemzeti büszkeség, európai szabadság, módosított tervezettel, bizottság euróért, olasz kormány, erős bizalomra, olasz sajtónak, történteket minél, napokkal ezelőtt, európai uniós, következő három, leminősítés bejelentéséhez, olasz államháztartás, hitelminősítő szerint, költségvetési politika, londoni FTSE-100, frankfurti DAX-index, párizsi CAC-40, páneurópai indexek, tőzsde hétfőn, nagy árfolyamcsökkenés, olasz költségvetéssel, elkövetkező három,
© 2013 TVN.HU Kft.