|
|
|
... 25 dkg fagyasztott kelbimbó, 2 dcl főzőtejszín, citromlé.
Ha eldötjük hogy igazi őzragu levest szertnénk egy ünnepi alkalomra, akkor előtte napokban még húsos karajcsontból, marha oldalasból készítünk egy zöldséges húslevest, amiből a finom húst mustárral, tormával elfogyasztjuk, esetleg a zöltséget is, a levet, legalább fél litert, meg leszűrjük és fagyasztóban eltesszük a ... |
2011-06-01 19:29:19 |
|
|
|
|
|
|
... kerüljön kockázott
teaszalonna, tejföllel elkeverve. *****
** **
*Kolozsvári szalonna**
** **
Melyik része a disznónak: csakúgy, mint a császárszalonna, ez is oldalasból
készül.
** **
Hogyan készítik: Sózás és pácolás után füstölik, de nem főzik. Sokáig
eláll, ha megfelelően tárolják.
** **
Tippünk: Használd nyugodt... |
|
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|