|
|
|
... pároljuk.
5. Közben a padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, alaposan lesózzuk, picit állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét, majd egy serpenyőben, kicsi zsiradékon mindkét oldalukon megpirítjuk.
6. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a sűrített paradicsomot, kevergetve összefőzzük, ízesítjük a cukorral attól függően, hogy mennyire savanyú a paradicsomunk.
... |
2010-08-15 14:01:21 |
|
|
|
|
|
|
... Egymásra fektetünk 3 káposztalapot, ráteszünk egy adagot a töltelékből, majd feltekerjük. A tekercseket konyhacérnával megkötözzük.
8. Az olajat felhevítjük, a tekercseket minden oldalukon aranybarnára pirítjuk.
9. Felöntjük a levessel, és lefedve 45-50 percig pároljuk. Közben a tekercseket megforgatjuk.
10. A megfőtt tekercseket kiszedjük és melegen tartjuk... |
|
2010-08-13 19:11:53 |
|
|
|
|
|
|
... teszem.
A citromot kifacsarom, a tejszínt meglangyosítom, majd cseppenként belekeverem a citromot. Sűrítem liszttel. Jól felforralom, ízesítem egy pici olívaolajjal.
A halakat mindkét oldalukon pirosra sütöm, melegen tartom. A sütőben megfőtt krumplit fólia nélkül még visszateszem pirulni egy kicsit.
Amint kész, tálalom. A mártást külön vagy a halra öntve szervírozo... |
2010-08-13 16:42:44 |
|
|
|
|
|
|
... a sátoroknak.
A fővezér szívesen beleegyezett.
Mikor kilépett a sátorból, egy csapat fiatal nő lovagolt el sebes trappban előttünk. A vállán valamennyinek íj; az oldalukon ezüstös tegez.
Azt gondoltam, vadászni mennek; később láttam, hogy a városon kívül csepűemberek állnak, s ők is célba lőnek.
Kik voltak, nem tudom. Legények is kísérté... |
|
2010-08-12 14:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... vágunk belőle.
2. A bacon-nel körbetekerjük, és a tetejüket sózzuk, borsozzuk.
3. Pici olajon a hús mindkét oldalát megsütjük (de ne süssük túl, mert kiszárad!), én még az oldalukon a bacont is kicsit meg szoktam pirítani.
4. Ha kész, a húsokat kivesszük, és az apróra vágott hagymát a zsiradékba öntjük, és megdinszteljük. Utána mehet bele a fokhagyma, majd ... |
|
2010-08-09 22:24:55 |
|
|
|
|
|
|
... vágunk belőle.
2. A bacon-nel körbetekerjük, és a tetejüket sózzuk, borsozzuk.
3. Pici olajon a hús mindkét oldalát megsütjük (de ne süssük túl, mert kiszárad!), én még az oldalukon a bacont is kicsit meg szoktam pirítani.
4. Ha kész, a húsokat kivesszük, és az apróra vágott hagymát a zsiradékba öntjük, és megdinszteljük. Utána mehet bele a fokhagyma, majd ... |
2010-08-09 18:38:08 |
|
|
|
|
|
|
... egyaránt használható edényre van szükség. Ebben nagy lángon megforrósítunk fél dl olajat, és 5 perc alatt előpirítjuk rajta az egyik adag bárányhúst. Fontos, hogy a húsdarabok minden oldalukon megpiruljanak. Most kivesszük, félretesszük őket, aztán ha kell, megforrósítunk még féldl olajat az edényben, és ugyanígy előpirítjuk a másik adag húst is. Kiszedjük, félretesszük.
... |
2010-08-09 10:39:56 |
|
|
|
|
|
|
... összeforgatjuk, és ha kell, teszünk hozzá pár evőkanál tejszínt, de csak annyit, hogy a végén kenhető állagú szendvicskrémet kapjunk.
Jöhet az összeállítás. A kenyérszeleteket egyik oldalukon megvajazzuk. Aztán minden második szelet, nem vajas oldalát megpakoljuk szendvicskrémmel, majd befedjük egy-egy kenyérszelettel úgy, hogy azok vajas oldala nézzen felfelé.
... |
2010-08-09 09:09:47 |
|
|
|
|
|
|
... vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra.
#761
2008. október 20. 12:31
Válaszolj!
korzistka gavrila /gabor/ [g...
Kedv... |
2010-08-06 14:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... szükségszerűen jelent akadályt.
Egyetlen férfi sem tökéletes, miközben a nők a tökéletes férfit keresik. Ez azt jelenti, hogy a nők néha nem teljesen elégedettek a férfival az oldalukon. Azért maradnak a kapcsolatban, mert a facér életmód nem vonzza őket, és még nem találták meg az új párjukat.
Itt lép be Ön a történetbe: egy nő minden bizonnyal lecseréli a s... |
2010-08-05 20:28:05 |
|
|
|
|