|
|
|
Hozzávalók 1 rúdhoz, de jobb, ha mindjárt kettőt csináltok, mert olyan fincsi, hogy az 1 kevés lesz.
20 dkg féldarás liszt, egy kevés só
4 dkg porcukor, citromhéj
6 dkg olvasztott vaj
3/4 dl tej,
1 tojás sárgája, + tojássárgája a kenéshez.
1.5 dkg élesztő
1/2 dl tej,
1 dk porcukor
4 dkg féldarás liszt
Máktöltelék:|... |
2007-06-19 22:25:38 |
|
|
|
|
|
|
... letakarva pihentetjük.
2. Az almát megmossuk, a reszelő nagy lyukú oldalán héjastól lereszeljük. Ezután egy kicsit kinyomkodjuk (frissen facsart levét igyuk meg) -, majd az olvasztott margarinon 6-7 perc alatt megpároljuk. Kétféle cukorral ízesítjük, fahéjjal fűszerezzük, ha kihűlt, morzsával egy kicsit megszilárdítjuk.
3. A nagyobbik tésztát nagy tepsi nagyságúra ... |
|
2007-06-17 00:44:41 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
50 gr finom búzadara
1/2 kiskanál fahéj
600 gr meggy
1 kiskanál corn flour
Elkészítés:
1. A mixerben habosra keverjük a cukrot az olvasztott margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük. Ezután adagoljuk a többi hozzávalót: a mandulabelet, a búzadarát, a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, és jól összekavarunk min... |
2007-06-12 13:45:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A töltelékhez: 1 liter tej, gríz, ízlés szerint cukor, 15-20 dkg margarin, baracklekvár; a tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evőkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítése:
A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belőle. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt főz... |
|
2007-06-08 00:36:47 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj és 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük, majd melegen vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajra téve alaposan összekeverjük.
Amíg a tészta fő, az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kicsumázzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral ... |
|
2007-06-05 00:53:45 |
|
|
|
|
|
|
... csepegtessük rá a citromlevet, és utána óvatosan keverjük öszsze. Hajtsuk szét a leveles tésztát. Ha réteslapból készítjük, három lapot tegyünk egymásra, a lapokat egyenként csorgassuk meg olvasztott vajjal. Tegyünk a töltelékből a tészta szélére, tetejére tegyünk kis kockákra öszszetört étcsokoládé-darabokat, majd kezünkkel szorosan göngyöljük fel, végeit jól nyomkodjuk össze, és... |
2007-06-05 00:44:43 |
|
|
|
|
|
|
... fordítása
BHARTRIHARI:
VAIRÁGJA SATAKA, A LEMONDÁS SZÁZ STRÓFÁJÁBÓL
A VÁGY KÁRHOZTATÁSA
5. UTKHÁTAM NIDHISANKAJÁ
Kincsért túrtam a földet, és a hegyek érc-kebelét olvasztottam én,
átkeltem veszedelmes tengereken és tiszteltek uralkodók,
bűvös szókat is értve, régi temetők mélyén tanyáztam soká,
és félpénzt se kerestem ennyi csodatett... |
2007-06-03 10:16:23 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük. A margarint a cukor... |
2007-06-01 14:12:26 |
|
|
|
|
|
|
... halat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
2. Kivajazott tepsire rakjuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk ol... |
2007-05-27 00:52:20 |
|
|
|
|
|
|
... ugyanabban az egyben. Így tehát ez itt az igazi ízrobbanás. Könnyű tésztájának titka a szénsavas víz.
Hozzávalók:
350 g liszt
sütőpor
100 g cukor
100 g olvasztott vaj
140 ml tejföl
2 tojás
1 citrom héja finomra reszelve
150 g áfonya
2 friss barack, felkockázva
6 kanál szénsavas víz
Elkészítése: ... |
2007-05-21 06:28:41 |
|
|
|
|