Belépés
meggyes-mákos kalács
Hozzávalók 1 rúdhoz, de jobb, ha mindjárt kettőt csináltok, mert olyan fincsi, hogy az 1 kevés lesz.

20 dkg féldarás liszt, egy kevés só
4 dkg porcukor, citromhéj
6 dkg olvasztott vaj
3/4 dl tej,
1 tojás sárgája, + tojássárgája a kenéshez.

1.5 dkg élesztő
1/2 dl tej,
1 dk porcukor
4 dkg féldarás liszt

Máktöltelék:|...
2007-06-19 22:25:38
Almás-lekváros pite
... letakarva pihentetjük.
2. Az almát megmossuk, a reszelő nagy lyukú oldalán héjastól lereszeljük. Ezután egy kicsit kinyomkodjuk (frissen facsart levét igyuk meg) -, majd az olvasztott margarinon 6-7 perc alatt megpároljuk. Kétféle cukorral ízesítjük, fahéjjal fűszerezzük, ha kihűlt, morzsával egy kicsit megszilárdítjuk.
3. A nagyobbik tésztát nagy tepsi nagyságúra ...
2007-06-17 00:44:41
Meggyes sütemény
... liszt
50 gr finom búzadara
1/2 kiskanál fahéj
600 gr meggy
1 kiskanál corn flour

Elkészítés:

1. A mixerben habosra keverjük a cukrot az olvasztott margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük. Ezután adagoljuk a többi hozzávalót: a mandulabelet, a búzadarát, a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, és jól összekavarunk min...
2007-06-12 13:45:20
Mézes béles
Hozzávalók:

A töltelékhez: 1 liter tej, gríz, ízlés szerint cukor, 15-20 dkg margarin, baracklekvár; a tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evőkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítése:

A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belőle. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt főz...
2007-06-08 00:36:47
Almás sült metélt
... dkg vaj és 1 evőkanál liszt.

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük, majd melegen vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajra téve alaposan összekeverjük.

Amíg a tészta fő, az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kicsumázzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgákat 2 evőkanál cukorral ...
2007-06-05 00:53:45
Szamócás rétes
... csepegtessük rá a citromlevet, és utána óvatosan keverjük öszsze. Hajtsuk szét a leveles tésztát. Ha réteslapból készítjük, három lapot tegyünk egymásra, a lapokat egyenként csorgassuk meg olvasztott vajjal. Tegyünk a töltelékből a tészta szélére, tetejére tegyünk kis kockákra öszszetört étcsokoládé-darabokat, majd kezünkkel szorosan göngyöljük fel, végeit jól nyomkodjuk össze, és...
2007-06-05 00:44:43
Nincs Cím
... fordítása

BHARTRIHARI:
VAIRÁGJA SATAKA, A LEMONDÁS SZÁZ STRÓFÁJÁBÓL
A VÁGY KÁRHOZTATÁSA
5. UTKHÁTAM NIDHISANKAJÁ
Kincsért túrtam a földet, és a hegyek érc-kebelét olvasztottam én,
átkeltem veszedelmes tengereken és tiszteltek uralkodók,
bűvös szókat is értve, régi temetők mélyén tanyáztam soká,
és félpénzt se kerestem ennyi csodatett...
2007-06-03 10:16:23
Mézes süti
... elkészítjük. A margarint a cukor...
2007-06-01 14:12:26
Köményes sült hal
... halat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
2. Kivajazott tepsire rakjuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk ol...
2007-05-27 00:52:20
Áfonyás,barackos muffin
... ugyanabban az egyben. Így tehát ez itt az igazi ízrobbanás. Könnyű tésztájának titka a szénsavas víz.

Hozzávalók:
350 g liszt
sütőpor
100 g cukor
100 g olvasztott vaj
140 ml tejföl
2 tojás
1 citrom héja finomra reszelve
150 g áfonya
2 friss barack, felkockázva
6 kanál szénsavas víz

Elkészítése: ...
2007-05-21 06:28:41
1 2 3 ..............517 518 .......776 777 .......1021 1022 1023 1033 1034 1035 
Címkék: Nincs Cím, VAIRÁGJA SATAKA, LEMONDÁS SZÁZ STRÓFÁJÁBÓL, VÁGY KÁRHOZTATÁSA, UTKHÁTAM NIDHISANKAJÁ, almát megmossuk, reszelő nagy, kicsit kinyomkodjuk, olvasztott margarinon, kicsit megszilárdítjuk, nagyobbik tésztát, mixerben habosra, olvasztott margarinnal, többi hozzávalót, tésztához valókat, tejjel elég, szokásos módon, olvasztott vajra, almákat megmossuk, leveles tésztát, lapokat egyenként, tészta szélére, hegyek érc-kebelét, igazi ízrobbanás, fűszerkeverékkel, megszilárdítjuk, szódabikarbóna, összedolgozzuk, lecsöpögtetjük, összekeverjük, tojássárgákat, összekavarunk, baracklekvár, kinyomkodjuk, tojássárgája, csepegtessük, olvasztottam, meglocsoljuk, kárhoztatása, nidhisankajá, köménymaggal, mandulabelet, elkészítése, elkészítjük, töltelékhez, megpároljuk, fűszerezzük, felkockázva, máktöltelék, citromlével, meghámozzuk, kicsumázzuk, étcsokoládé, margarinnal, pihentetjük, strófájából, bhartrihari, veszedelmes, lereszeljük, réteslapból, tésztájának, töltelékből, citromlevet, olvasztott, ugyanabban, nagyságúra, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.