|
|
|
...
Ha piskóta elkészült, egy tiszta konyharuhára borítjuk, és óvatosan le... |
2011-01-16 23:47:38 |
|
|
|
|
|
|
... 4 dkg vaj, 10 dkg liszt, só, a kenéshez: 2dkg vaj
Elkészítés: A tojások sárgáját jól elhabarjuk, és hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét. Hozzáadjuk a ledarált sonkát, az olvasztott vajat, és lassan beleszórjuk a lisztet. Megsózzuk, és lazán összekeverjük. Vajjal kikent sütőlemezre öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük. Kockákra vágva húslevesbe, erőlevesbe tálaljuk.[/b... |
|
2011-01-16 23:31:17 |
|
|
|
|
|
|
... felolvasztjuk benne az apróra tört vagy reszelt étcsokoládét. A tejszínhabot felverjük, és a kész anyagokat rétegesen üvegtálba rakjuk a következő sorrendben: alulra tejszínhabot, rá az olvasztott csokit, és a gyümölcsös piskótát. Ezt addig ismételjük, amíg a gyümölcsös piskóta elfogy, vigyázva arra, hogy maradjon tejszínhab és egy kis csoki is a tetejére. A tetejét - ami természe... |
2011-01-16 23:29:46 |
|
|
|
|
|
|
Svájci farsangi csöröge
Hozzávalók:
16 darab csörögéhez:
5 friss tojás
5 dkg cukor
1 csipet só
50 dkg liszt
6 dkg olvasztott vaj
1 késhegynyi sütőpor
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
A sütéshez:
5 dl étolaj
A tetejére:
2-3 evőkanál porcuk... |
|
2011-01-16 18:46:03 |
|
|
|
|
|
|
Kanalas fánk másként
Hozzávalók:
1 egész tojás
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
2 evőkanál olaj vagy olvasztott zsír
10 dkg cukor
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dl ásványvíz
2 db közepes alma reszelve /el is hagyható/
fahéjas cukor, kakaópor, lek... |
|
2011-01-16 12:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... 6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rumm... |
2011-01-16 11:30:43 |
|
|
|
|
|
|
... deka leforrázott, tisztított mandulát is megdarálunk. A tálba rakunk egy sort a haluskából, melyek rendesen kicsit összeesnek, de a sülésnél ismét megdagadnak.
Ráöntünk egy kanál olvasztott vajat s egy kanál mandulát, kis cukrot, ismét haluskát, kis vajat stb., míg mind bele tettük, fölül is öntünk vajat, mandulát s fél óráig sütjük. Ugyanabban a tálban szervírozzuk, málna, v... |
2011-01-15 23:49:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 3 csésze liszt, 1 csésze porcukor, 1 csomag sütőpor, 1,5 csésze szénsavas ásványvíz, 3 egész tojás, 1 csésze olaj vagy olvasztott margarin. A csésze mérete 2 vagy 2,5 dl.
Elkészítés: A hozzávalókat a fenti sorrendben, egy nagy tálban összekeverjük csomómentesre. Azután hozzátesszük, amit otthon találunk. pl.: kókuszreszeléket, kakaóport, darabokra tört csokoládé... |
2011-01-15 23:41:35 |
|
|
|
|
|
|
... edény oldalán köröskörül úgy, miként a narancsszeletek vannak. (Tehát nem az edény aljával párhuzamosan, hanem arra merőlegesen.) Verjünk fel egy liter habtejszínt, tegyünk hozzá 16 lap olvasztott zselatint és 20 deka cukrot és keverjük el. Osszuk el három edénybe, az egyikhez keverjünk olvasztott csokoládét, a másikba öt deka pörkölt, darált mogyorót és a harmadikba ananászepret ... |
2011-01-15 23:29:39 |
|
|
|
|
|
|
... és hagyom kihűlni. Közben a m... |
2011-01-15 23:16:55 |
|
|
|
|