Regisztráció  Belépés
Amiről a sírok mesélnek...
... legtágabb összefüggésekben vizsgálják a sok évezreddel ezelőtti világból megmaradt puzzle töredékes darabjait.
A lelőhely komplex régészeti feldolgozása az ásatások lezárása óta tart. A nemzetközi összefogásban folyó munka két legfontosabb szereplője az MTA BTK Régészeti Intézet, illetve 2013 óta a Deutsches Archäologisches Institut Römisch-Germanische Kommission (DAI RGK). A...
2018-01-19 16:00:07
Konferenciával indította a Corvinus Egyetem Kornai János kilencvenedik születésnapjának ünneplését
... 20-án lesz, amikor egy kerekasztal beszélgetésen a közép-európai átmenetet vitatja meg Kis János ...
2018-01-18 11:45:43
Miklósa Erika koncertje a MOM Kulturális Központban
...
A koncerten Milósa Erika Fekete-Kovács Kornél nemzetközi hírű trombitaművésszel és a Modern Art Orchestrával lép színpadra. Fekete-Kovács Kornél a műsorban elmondta, hogy a koncerten, amely kalandozás a dzsessz, az opera és operett világában, a lemezen hallható dalok mellett egy különleges duettet is előadnak.
Mint elhangzott, az est személyes jellegét az adja, hogy a Ko...
2018-01-18 10:41:38
Bornai Tibor megzenésítette a Tervezett hiánycélt
...
A Tervezett hiánycél elektronikus alapú, sokszínű, életigenlő, dinamikus anyag, a megszólalás eltér attól az akusztikus, csendes megközelítéstől, ami a zenészt az elmúlt csaknem tíz évben jellemezte.
"Szinte naponta fejbe vágnak minket olyan kifejezésekkel, amelyeknek első hallásra se füle, se farka, és később sem gondolunk bele igazán abba, mit is jelenthetnek, holott é...
2018-01-18 09:01:33
Monica Bellucci és Jean-Paul Belmondo kapja a Lumiére-életműdíjat
... (Visszafordíthatatlan) vagy Mel Gibson (A passió). De Gérard Depardieu oldalán is láthatta a közönség az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés című vígjátékban.
A Lumiére Akadémia egyúttal nemzetközi filmes karrierje előtt is tiszteleg: Bellucci szerepelt Francis Ford Coppola Drakula című filmjében, a Mátrix-trilógiában, a Spectre című James Bond-epizódban és kétszer volt a...
2018-01-17 19:24:51
Illegális bevándorlás - Egy líbiai menekülttáborból érkezhetett Európába a tuberkulózis egy új kórokozója
... működő, fertőző betegségekre szakosodott orvostudományi kutatóközpont (FZB)közleménye alapján azt írta, hogy az intézet úgynevezett nemzeti referencia központjának (NRZ) vezetésével egy nemzetközi vizsgálatban 29 menekültnél azonosították a fertőző tüdőbetegséget kiváltó kórokozó egy új fajtáját, amely szokatlan módon négy különböző antibiotikummal szemben is ellenáll.
Valame...
2018-01-17 18:36:24
Harminchat film versenyez az első Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőri díjért
... dönt.
A január 30-i ünnepélyes díjátadón a nyertes diák alkotó kihirdetésén túl életműdíjakat adnak át olyan magyar operatőröknek, akik Kovács Lászlóhoz és Zsigmond Vilmoshoz hasonlóan nemzetközi produkciókban is kiemelkedő operatőri munkájukkal felhívták a világ figyelmét a magyar operatori iskolára.
A szervezők reményei szerint a jövőben a Camerimage nemzetközi operat...
2018-01-17 15:14:06
Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendez az SZFE
... előadást mutat be. Az idei fesztiválon a tavalyihoz képest kétszer annyi, összesen 16 produkció látható.
A FACT célja, hogy lehetőséget adjon magyar és külföldi diákoknak, hogy nemzetközi közönség előtt mutassák be vizsgafilmjeiket és vizsgaelőadásaikat, közös műhelymunkákon vegyenek részt és hosszú távú szakmai kapcsolatokat építsenek ki.
A fesztivál műsorán az egyszemé...
2018-01-17 14:44:33
Lepsényi István: a magyar gazdaság felkészül a negyedik ipari forradalomra
... hogyan növelhetik hatékonyságukat a legmodernebb technológiákkal.
Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország digitális átalakulásához elengedhetetlen a magyar kkv-k fejlesztése, nemzetközi versenyképességük növelése, és az, hogy minél többen, és minél szélesebb körben használják ki az ipar 4.0 lehetőségeit a hatékonyság, a termelékenység növeléséhez.
Lepsényi István felid...
2018-01-17 13:57:34
OH: mintegy kétmilliárd forint a felsőoktatási hallgatók tanulási sikerességének támogatására
... Európai Unió 1,931 milliár...
2018-01-17 12:50:45
1 2 3 .............1345 1346 .......2018 2019 ......2690 2691 2692 
Címkék: Corvinus Egyetem Kornai János, Miklósa Erika, Kulturális Központban, Bornai Tibor, Monica Bellucci, Jean-Paul Belmondo, Kovács László, Zsigmond Vilmos, Lepsényi István, Régészeti Intézet, Deutsches Archäologisches Institut Römisch-Germanische Kommission, Milósa Erika Fekete-Kovács Kornél, Modern Art Orchestrával, Fekete-Kovács Kornél, Gérard Depardieu, Lumiére Akadémia, Francis Ford Coppola Drakula, James Bond-epizódban, Kovács Lászlóhoz, Zsigmond Vilmoshoz, Európai Unió, sírok mesélnek, líbiai menekülttáborból, első Kovács, magyar gazdaság, negyedik ipari, felsőoktatási hallgatók, lelőhely komplex, ásatások lezárása, nemzetközi összefogásban, kerekasztal beszélgetésen, közép-európai átmenetet, koncerten Milósa, műsorban elmondta, lemezen hallható, különleges duettet, megszólalás eltér, elmúlt csaknem, intézet úgynevezett, nemzetközi vizsgálatban, fertőző tüdőbetegséget, január 30-i, nyertes diák, világ figyelmét, magyar operatori, szervezők reményei, idei fesztiválon, tavalyihoz képest,
© 2013 TVN.HU Kft.