Belépés
Almás palacsinta rizlingmártás
... felütött tojást kevés tejjel. Adja hozzá a lisztet, a Koronás cukrot és egy csipet sót. A massza akkor kész, ha csomómentes és sűrű. Reszelje durvára a megtisztított almát, adja hozzá a palacsintatésztához. Tejjel állítsa be a tészta sűrűségét, keverjen hozzá kevés olajat, majd hagyományos módon süsse meg. Fahéjjal elkevert Koronás porcukorral meghintve tálalja, pikáns rizlingmárt...
2010-04-24 23:38:06
Almáspalacsinta
Normális palacsinta tésztánál kicsit hígabb masszát kavarok szódával, ebbe almát reszelek nagy lyukú reszelőn /személyenként egy--másfél almát számolva. /
Rendesen kisütöm. Egy tűzálló edénybe rakom egyenként, Megkenem az alma izével harmonizáló lekvárral, és darált cukrozott mákkal, a tetejét olvasztott csokival meglocsolom. /lehet mintát is rajzolni. /
Forró sütőben ...
2010-04-24 23:37:10
Zöldborsós palacsinta
A hagyományosan készített sós palacsintatésztát elkeverjük a levétől lecsurgatott zöldborsókonzervvel és finomra vágott petrezselyemmel - így sütjük meg.
A megsütött palacsintákat reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
...
2010-04-24 23:33:15
Zellerkrémes palacsinta
A kockákra vágott zellert tejes vízben puhára főzzük, majd áttörjük. Sóval, törött borssal, reszelt sajttal és annyi főzőlével elkeverjük, hogy kenhető pépet kapjunk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük ezzel, kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Finomra vágott zellerl...
2010-04-24 23:32:13
Veronai palacsinta
A sós tésztából készült palacsintákat reszelt sajttal megtöltjük. Henger alakúra formázzuk. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük, és paradicsommártással áthúzzuk. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Tálaláskor finomra vágott kapribogyóval megszórjuk.
...
2010-04-24 23:31:17
Velős palacsinta
A finomra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hártyáitól megtisztított és összevágott sertésvelőt. Sóval, törött borssal, majoránnával, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, 1 vagy 2 db tojással, kevés zsemlemorzsával összefogjuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, vánkos formára hajtogatjuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába...
2010-04-24 23:29:27
Tormás palacsinta
A készen kapható ecetes tormát besamellel eldolgozzuk. Ha szükséges, akkor sózzuk, kevés cukorral ízesítjük, 1 tojássárgájával elkeverjük.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük ezzel, és henger alakúra formázzuk. Tejföllel áthúzva, finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
...
2010-04-24 23:28:38
Tojáskrémes palacsinta
A keménytojásokat pépesre vágjuk, sóval, törött borssal, vajjal, tejföllel, kevés mustárral és finomra vágott vöröshagymával habosra keverjük.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, vánkos alakúra formázzuk, és a rántott húshoz hasonlóan bundázzuk, kisütjük.
Tartármártással tálaljuk.
...
2010-04-24 23:27:48
Tojásos palacsinta
Sós tésztából palacsintákat készítünk, és a szokásosnál keményebbre sütött rántottával megtöltjük. Felgöngyöljük és forrón, pirospaprikával meghintve tálaljuk.
Hagymás paradicsom- vagy burgonyasalátát adunk mellé.
...
2010-04-24 23:26:38
Tengerész palacsinta
A szardíniát levétől lecsurgatjuk, összetörjük. Citrommal, törött borssal, kevés tejföllel elkeverjük, és a sós tésztából készített palacsintákat a halkrémmel megtöltjük.
Kivajazott tűzálló tálba a hengereket egymás mellé fektetjük. A tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel dís...
2010-04-24 23:25:48
1 2 3 .....................267 268 ...........400 401 .417 418 419 ..........533 534 535 
Címkék: massza akkor, megtisztított almát, tészta sűrűségét, tűzálló edénybe, alma izével, tetejét olvasztott, hagyományosan készített, levétől lecsurgatott, megsütött palacsintákat, kockákra vágott, finomra vágott, hártyáitól megtisztított, készen kapható, keménytojásokat pépesre, rántott húshoz, szokásosnál keményebbre, szardíniát levétől, halkrémmel megtöltjük, hengereket egymás, tojássárgájával elkevert, zsemlemorzsával, tojássárgájával, almáspalacsinta, burgonyasalátát, megfonnyasztjuk, tartármártással, keménytojásokat, petrezselyemmel, pirospaprikával, vöröshagymával, zsemlemorzsába, előmelegített, palacsintákat, felgöngyöljük, hagyományosan, megtisztított, kapribogyóval, rizlingmártás, személyenként, majoránnával, vöröshagymát, zellerkrémes, lecsurgatott, lecsurgatjuk, rántottával, keményebbre, porcukorral, tojáskrémes, harmonizáló, rizlingmárt, hajtogatjuk, hagyományos, eldolgozzuk, összefogjuk, szokásosnál, meglocsolom, összetörjük, csomómentes, összevágott, sertésvelőt, palacsinta, megtöltjük, besamellel,
© 2013 TVN.HU Kft.