|
|
|
... felütött tojást kevés tejjel. Adja hozzá a lisztet, a Koronás cukrot és egy csipet sót. A massza akkor kész, ha csomómentes és sűrű. Reszelje durvára a megtisztított almát, adja hozzá a palacsintatésztához. Tejjel állítsa be a tészta sűrűségét, keverjen hozzá kevés olajat, majd hagyományos módon süsse meg. Fahéjjal elkevert Koronás porcukorral meghintve tálalja, pikáns rizlingmárt... |
2010-04-24 23:38:06 |
|
|
|
|
|
|
Normális palacsinta tésztánál kicsit hígabb masszát kavarok szódával, ebbe almát reszelek nagy lyukú reszelőn /személyenként egy--másfél almát számolva. /
Rendesen kisütöm. Egy tűzálló edénybe rakom egyenként, Megkenem az alma izével harmonizáló lekvárral, és darált cukrozott mákkal, a tetejét olvasztott csokival meglocsolom. /lehet mintát is rajzolni. /
Forró sütőben ... |
|
2010-04-24 23:37:10 |
|
|
|
|
|
|
A hagyományosan készített sós palacsintatésztát elkeverjük a levétől lecsurgatott zöldborsókonzervvel és finomra vágott petrezselyemmel - így sütjük meg.
A megsütött palacsintákat reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
... |
2010-04-24 23:33:15 |
|
|
|
|
|
|
A kockákra vágott zellert tejes vízben puhára főzzük, majd áttörjük. Sóval, törött borssal, reszelt sajttal és annyi főzőlével elkeverjük, hogy kenhető pépet kapjunk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük ezzel, kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Finomra vágott zellerl... |
|
2010-04-24 23:32:13 |
|
|
|
|
|
|
A sós tésztából készült palacsintákat reszelt sajttal megtöltjük. Henger alakúra formázzuk. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük, és paradicsommártással áthúzzuk. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Tálaláskor finomra vágott kapribogyóval megszórjuk.
... |
|
2010-04-24 23:31:17 |
|
|
|
|
|
|
A finomra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hártyáitól megtisztított és összevágott sertésvelőt. Sóval, törött borssal, majoránnával, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, 1 vagy 2 db tojással, kevés zsemlemorzsával összefogjuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, vánkos formára hajtogatjuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába... |
2010-04-24 23:29:27 |
|
|
|
|
|
|
A készen kapható ecetes tormát besamellel eldolgozzuk. Ha szükséges, akkor sózzuk, kevés cukorral ízesítjük, 1 tojássárgájával elkeverjük.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük ezzel, és henger alakúra formázzuk. Tejföllel áthúzva, finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
... |
2010-04-24 23:28:38 |
|
|
|
|
|
|
A keménytojásokat pépesre vágjuk, sóval, törött borssal, vajjal, tejföllel, kevés mustárral és finomra vágott vöröshagymával habosra keverjük.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, vánkos alakúra formázzuk, és a rántott húshoz hasonlóan bundázzuk, kisütjük.
Tartármártással tálaljuk.
... |
2010-04-24 23:27:48 |
|
|
|
|
|
|
Sós tésztából palacsintákat készítünk, és a szokásosnál keményebbre sütött rántottával megtöltjük. Felgöngyöljük és forrón, pirospaprikával meghintve tálaljuk.
Hagymás paradicsom- vagy burgonyasalátát adunk mellé.
... |
2010-04-24 23:26:38 |
|
|
|
|
|
|
A szardíniát levétől lecsurgatjuk, összetörjük. Citrommal, törött borssal, kevés tejföllel elkeverjük, és a sós tésztából készített palacsintákat a halkrémmel megtöltjük.
Kivajazott tűzálló tálba a hengereket egymás mellé fektetjük. A tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel dís... |
2010-04-24 23:25:48 |
|
|
|
|