Belépés
Szalonnás palacsinta
A kis csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, a zsír egy részét leöntjük, a maradék zsiradékon és szalonnán a sós tésztából készült palacsintákat megsütjük.
Lepényszerűen, finomra vágott petrezselyemmel meghintve, azonnal, forrón tálaljuk.
...
2010-04-24 23:24:50
Sonkás palacsinta
A füstölt sonkát egészen finomra vágjuk, 1 tojássárgájával, tejföllel krémesre keverjük. A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele. Felgöngyöljük, és gyengén kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Tejföllel áthúzzuk, előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Forrón, vágott sonkával és finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
...
2010-04-24 23:23:37
Sajtos palacsintatorta
A sós tésztából sütött palacsintákat kivajazott tűzálló tálban kettesével lerakjuk úgy, hogy a palacsinták közé reszelt sajtot hintünk. Tetejét felvert tojásfehérjével bevonjuk, de előtte a habba is reszelt sajtot keverünk.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Tálaláskor tartármártást adunk mellé.
...
2010-04-24 23:22:39
Sajtos rántott palacsinta
Sós tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. 1/2 cm vastag sajtszeleteket helyezünk a közepükre, és vánkos formára hajtogatjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk és bő, forró zsiradékban kisütjük.
Tartármártással tálaljuk.
...
2010-04-24 23:21:43
Sáfrányos palacsinta
A finomra vágott vöröshagymát finomra vágott petrezselyemmel, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a kevés meleg vízben feloldott sáfrányt. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajttal elhabart tojásokat, majd a tűzre visszatéve lágy rántotta sűrűségűre sütjük.
Megtöltjük a sós tésztából sütött palacsin...
2010-04-24 23:20:21
Roquefortos palacsinta
A roquefortot lereszeljük, és kevés vajjal elkeverjük. A sós tésztából sütött palacsintákat a sajtkrémmel megtöltjük, henger alakúra formázzuk. A töltött palacsintákat kivajazott tűzálló tálba helyezzük és 1 db tojássárgájával, törött borssal ízesített tejföllel áthúzzuk.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
...
2010-04-24 23:19:29
Prímás palacsinta
A bőrétől elválasztott és kicsontozott csirkemelleket sózzuk, vegetával ízesítjük, és kevés vajon puhára sütjük, majd megdaráljuk. Eldolgozzuk tejföllel, tojássárgájával és finomra vágott petrezselyemmel, reszelt szerecsendióval. Sós tésztából sütött palacsintákat a csirkekrémmel megtöltjük, és vánkos alakúra hajtogatjuk.
A párizsi szelethez hasonlóan kisütjük és tartármárt...
2010-04-24 23:18:23
Prágai palacsinta
A keménytojások sárgáját összetörjük finomra vágott sonkával, sóval, törött borssal, mustárral, kevés reszelt vöröshagymával, Piros arannyal, valamint néhány evőkanál tejszínnel krémesre dolgozzuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük, és kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. Tojássárgájával ízesített tejszínnel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig süt...
2010-04-24 23:17:22
Párizsi palacsinta
A zsemléket kevés tejben beáztatjuk, a párizsit közepes fej vöröshagymával húsdarálón ledaráljuk, majd átengedjük a kicsavart zsemléket is. Összedolgozzuk tojással, sóval, törött borssal, pirospaprikával, 1 evőkanál tejföllel, egészen kevés köménymagporral.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, táska alakúra hajtogatjuk és lisztben, felvert tojásban bundázzu...
2010-04-24 23:16:21
Paraszt palacsinta
Finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon, kis kockákra vágott lángolt kolbásszal, zöldpaprikával és paradicsommal megfonnyasztunk. Sóval, törött borssal ízesítjük.
Egy-egy adagot palacsintasütőbe helyezünk és ráöntjük a sós tésztából készült palacsintamasszát. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
Pirospaprikával megszórva tálaljuk.
...
2010-04-24 23:15:21
1 2 3 .....................267 268 ...........400 401 .418 419 420 ..........533 534 535 
Címkék: részét leöntjük, maradék zsiradékon, füstölt sonkát, palacsinták közé, szokásos módon, finomra vágott, kevés meleg, reszelt sajttal, tűzre visszatéve, roquefortot lereszeljük, sajtkrémmel megtöltjük, töltött palacsintákat, bőrétől elválasztott, csirkekrémmel megtöltjük, párizsi szelethez, keménytojások sárgáját, zsemléket kevés, párizsit közepes, kicsavart zsemléket, szokásosnál vastagabb, palacsintasütőbe, tojásfehérjével, szerecsendióval, tojássárgájával, palacsintatorta, megfonnyasztunk, petrezselyemmel, pirospaprikával, tartármártással, köménymagporral, vöröshagymával, zöldpaprikával, sajtszeleteket, zsemlemorzsába, összedolgozzuk, csirkemelleket, előmelegített, lepényszerűen, felgöngyöljük, palacsintákat, keménytojások, tartármártást, csirkekrémmel, paradicsommal, hozzákeverjük, elválasztott, vöröshagymát, kicsontozott, belekeverjük, hajtogatjuk, roquefortos, sajtkrémmel, palacsinták, összetörjük, megforgatva, eldolgozzuk, zsiradékban, szokásosnál, roquefortot, lereszeljük, megdaráljuk, kivajazott, palacsinta,
© 2013 TVN.HU Kft.