|
|
|
... pirospaprikát: két liter a vizünk, fél literenként egy jó evőkanállal. Aztán jöhet a forralás, állandó felügyelet mellett, mert eleinte hajlamos a felhabzásra, és nem szerencsés, hogyha éppen a paprikaszín futna le róla. Amikor már csökken a habzásveszély, megkóstoljuk, ha kell utána sózzuk, de én én ezt a végső beállításánál szoktam megtenni. A forralás hangján is érezni, mikor k... |
2014-11-12 16:04:48 |
|
|
|
|
|
|
... gyepen. Áll egy szál fehér szoknyában, bodros vállú ingben, áll azzal a pápai napernyővel. Az oldalán másfél araszos kis tarisznya, ibolyahímzés körül rajta, s a közepén három elfakult, paprikaszín mályva. Meztelen lábán az a piros bocskorka, s a naptól barnult, gyönyörű, gömbölyű karja, s ugyanúgy barnult, arasznyi rész a bokáján felül a lába szárából... Magam is megzavarodtam.... |
|
2012-12-07 19:22:50 |
|
|
|
|