|
|
|
... Avokádókrém:
1-2 avokádóhoz 1db paradicsom. Pár csepp citromlé, chili paprika por, hing (vagy fokhagyma), só hozzáadása után és 1-2 kanál ghível turmixszoljuk.
- Paradicsomkrém:
2db paradicsom. Hing (vagy fokhagyma), só, chili paprika por, oregánó, bazsalikomot hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.
Mindig fogya... |
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... belőle. Ennyi az egész, és mindenki meg van őrülve érte.
Lehet cifrázni is. Az édes paprikákat külön megfőzöm, azonos fűszerezéssel, de jó sűrűre, nem leves, hanem mint pl. a paradicsomkrém sűrűségűre.
Amikor tálalom, az első leves krémszínű, és ebbe csorgatom bele az élénk piros színű sűrítményt. (Művészi hajlamúak még mintákat is rajzolhatnak a levesbe.) Ha... |
|
2014-12-02 23:02:58 |
|
|
|
|
|
|
... belőle. Ennyi az egész, és mindenki meg van őrülve érte.
Lehet cifrázni is. Az édes paprikákat külön megfőzöm, azonos fűszerezéssel, de jó sűrűre, nem leves, hanem mint pl. a paradicsomkrém sűrűségűre.
Amikor tálalom, az első leves krémszínű, és ebbe csorgatom bele az élénk piros színű sűrítményt. (Művészi hajlamúak még mintákat is rajzolhatnak a levesbe.) H... |
2013-08-21 19:05:31 |
|
|
|
|
|
|
... tésztával
Hozzávalók: 2 kg csirkehús (láb, comb, hát, nyak), 4 fej vöröshagyma, 10 dkg sertészsír, só, 3 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál paprika-és paradicsomkrém, 1 tv-paprika, 1-2 szelet csípős paprika, 1 hámozott paradicsom, 5 szem burgonya, 2 zellerlevél.
A tésztához: 40 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 fakanálnyi s... |
|
2011-12-04 20:09:56 |
|
|
|
|
|
|
... belőle. Ennyi az egész, és mindenki meg van őrülve érte.
Lehet cifrázni is. Az édes paprikákat külön megfőzöm, azonos fűszerezéssel, de jó sűrűre, nem leves, hanem mint pl. a paradicsomkrém sűrűségűre.
Amikor tálalom, az első leves krémszínű, és ebbe csorgatom bele az élénk piros színű sűrítményt. (Művészi hajlamúak még mintákat is rajzolhatnak a levesbe.) Ha... |
|
2011-10-21 10:58:25 |
|
|
|
|
|
|
... helyét.
Fe... |
2011-06-12 10:43:41 |
|
|
|
|
|
|
... bors, babérlevél
A szalonnával spékelt, hagymás, babérleveles, borsos pácban érlelt sertéscombszeleteket roston kisütjük. Tetejére sült gombát és hagymaszeleteket rakunk, fűszeres paradicsomkrémmel locsoljuk meg. sült krumplival tálaljuk.
Paradicsomkrém: paradicsom, zeller-zöld, fokhagyma, vöröshagyma, olaj, só, bors, vörösbor felhasználásával készül.
Őrségi... |
2011-01-14 21:21:15 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevél
Elkészítése: A szalonnával spékelt, hagymás, ba-bérleveles, borsos pácban érlelt sertéscombszele-teket roston kisütjük. Tetejére sült gombát és hagy-mas... |
2011-01-07 10:05:24 |
|
|
|
|
|
|
... spékelt, hagymás, babérleveles, borsos pácban érlelt, kb. fél kilónyi sertéscombszeletet, roston kisütünk. Tetejére 150 gr sült gombát, és 150 gr vöröshagyma szeletet raku... |
2010-11-30 06:04:49 |
|
|
|
|
|
|
BACCALÁ IN UMIDO
Hozzávalók: tőkehal, 1 hagyma, olaj, paradicsomkrém, víz, mazsola, pineadió.
Az északi vizek tőkehala pontosan megjelenik minden pénteken, hogy a melegebb tengerek lakóinak egy kis konkurrenciája legyen. Legyünk pontosak: megjelenik már csütörtök este. Háziasszonyok és pizzicagnolók (csemegekereskedők) akkor kezdik a baccalat (és ami előtte jár, a csi... |
2010-11-04 04:10:40 |
|
|
|
|