|
|
|
... töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kg félkövér sertéshús, 1 kg dagadó, 35 dkg rizs, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg zsír, 5 dl tejföl, 1 evőkanál pirospaprika, 2,5 kg édes káposzta, 1,5 l paradicsomlé (vagy 1 kis doboz paradicsompüré), ízlés szerint törött fekete bors, só.
Elkészítés: A dagadót feldaraboljuk annyi részre, ahány személyre főzünk. A többi húst megdaráljuk. A vö... |
2010-09-03 05:31:55 |
|
|
|
|
|
|
...4 szelet,soványabb tarja.olaj,2-3 dl paradicsomlé,10 dkg felvágott.őrölt bors,ételízesítő,,cukor,oregánó,rozm aring,bazsalikom,fok hagyma.A hússzeleteket,kiklopfoljuk,beborsozz uk.
ételízesítővel enyhén, meg szórjuk.A felvágottat,apró darabokra vágjuk,főző edénybe tesszük, és rá öntjük, a
paradicsomlevet.Cukorral ,sóval, sűrű mártássá főzzük.Oregánóval, bazsalikommal ,zúz... |
|
2010-09-02 16:10:41 |
|
|
|
|
|
|
... magamba. - Adj egy csalamádét.
- Ahogy a kedves vendég óhajtja! És egy italt előtte? Vannak kiváló boraink, aperitifek, minőségi Whisky, de ha alkoholmenteset kér, gyümölcslé, paradicsomlé, rostos, szűrt, szénsavas, koffeintartalmú...
- Hahhh!! - Vigyorogtam eszelősen - legalább ez egy egyszerű döntés lesz! SÖRT nekem!!! Csak SÖRT!!!
- Csodálom a kifinomult ízlését ... |
2010-09-02 15:15:58 |
|
|
|
|
|
|
... disznózsír
* 1 fej vöröshagyma
* 3 babérlevél
* 1 üveg zöldborsó
* 1 nagy sárgarépa
* 1 csokor petrezselyem
* 3 dl fehérbor
* 1 dl paradicsomlé
* 1 evőkanál liszt
* só
* bors
* pirospaprika
* ételízesítő
Elkészítés:
Miután alaposan megmostuk a húst, apr... |
|
2010-09-02 13:09:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nag... |
|
2010-09-01 18:13:48 |
|
|
|
|
|
|
... rizst, kis sóval félpuhára pároljuk. Felét a hús két oldalára tesszük. 50 dkg karikázott zöldpaprikát elosztva rajta, mindenütt befed... |
2010-09-01 06:05:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál zsír, 2 kg savanyú, apró káposzta, 2,5 dl fűszeres paradicsomlé, 4 dl tejföl, 1 nagy csokor kapor (vagy 2 evőkanál szárított kapor), 1 teáskanál csombor, ízlés szerint törött fekete bors, só.
Elkészítés: Lehetőleg cserépedényben vagy tűzálló tálban érdemes elkészíteni ezt az eredeti székely ételt. A húst f... |
2010-08-30 18:48:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
70-80 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír (olaj), 1 kg savanyú aprókáposzta, 1 dl fűszerezett paradicsomlé (vagy ketchup), 3 dl tejföl, 1 csokor friss kapor (vagy 1 evőkanál szárított kaporlevél), 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), só és törött bors, ízlés szerint.
A húst féltenyérnyi, vékony szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát ... |
2010-08-30 18:48:12 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 5 ek olaj
* 3 ek liszt
* 3 db babérlevél
* 1 db 150 g-os paradicsomsűrítmény
* 1,6 l házi paradicsomlé
* 2 szál friss zellerzöldje
* 3 csipet só
* 2 ek betűtészta személyenként
* 10-12 ek cukor
elkés... |
2010-08-29 12:29:58 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 5 ek olaj
* 3 ek liszt
* 3 db babérlevél
* 1 db 150 g-os paradicsomsűrítmény
* 1,6 l házi paradicsomlé
* 2 szál friss zellerzöldje
* 3 csipet só
* 2 ek betűtészta személyenként
* 10-12 ek cukor
e... |
2010-08-29 08:20:51 |
|
|
|
|