Regisztráció  Belépés
augusztus....
... megcsináltatni! Már 3 napja fent van és bírja a fürdést , mindent!
Két gyermekem lement a másik nagyszülőkhöz, hogy a nyáron ott is legyenek már egy kicsit.
Ma aszalnom kell paradicsomokat. Rengeteg veresi paradicsomhoz jutottam és ebből a legfinomabb az aszalt pari, mert édes <3
Nekilátok lassan a napi feladataimnak, mert abból mindig van rengeteg, de remélem ma si...
2018-08-14 09:21:47
Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal
... aranybarnára sütjük. Egy konyhai törlő segítségével a palacsintáról az olajt felitatjuk és 100 fokon a sütőben melegen tartjuk. Miután az összes cukkinipalacsinta elkészült, a megmosott paradicsomokat beledobjuk egészben a serpenyőbe, míg egy kissé meg nem puhulnak. A cukkinipalacsintákat tányérra helyezzük és a meleg paradicsommal valamint a fetakrémmel együtt kínáljuk, és kaporr...
2018-08-06 23:48:07
6 hónapig is tartósítani lehet a paradicsomokat!
Ezzel az afrikai módszerrel akár 6 hónapig is tartósítani lehet a paradicsomokat!
Egy burundi származású férfinak köszönhetően már akár 6 hónapig is tarolhatjuk a paradicsomokat, anélkül, hogy azok megromolnának.

Vital Nduwimana megelégelte, hogy a paradicsomait nem tudja elég hatékon...
2018-07-22 12:52:10
Szicíliai zöldséges tészta (Pasta alla Norma)
... pecorino)

frissen őrölt bors


Elkészítés

Serpenyőben a fenyőmagot zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, majd félretesszük. A paradicsomokat kereszt alakban bevágjuk és forrásban levő vízbe dobjuk 10-15 másodpercre. Szűrőkanállal kiemeljük, jéghideg vízbe merítjük, majd lehúzzuk a héjukat. Ezután a negyedelt paradicsomok ma...
2018-07-13 23:36:00
Lencsefasírt meleg zöldbabsalátával
... a masszából. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megforgatjuk a fasírtokat zsemlemorzsában. Mindet ropogósra sütjük a felforrósított olajon. Amikor már majdnem kész, melléhelyezzük a paradicsomokat, néhány percig sütjük együtt, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A zöldbabot ropogósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük, majd átforgatjuk a megmaradt, felforrósított...
2018-06-26 23:32:27
Parmezános sertésszűz
... fokhagyma, só, bors, 10 dkg parmezán, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 db hagyma, 40 dkg sertésszűz

A tésztát ,,aldente"-re főzzük sós vízben. Amíg fő, addig a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával ö...
2018-06-21 12:44:08
Tortilla marhahúsos töltelékkel
... félretesszük.
A salsához a koriandert a szárral együtt finomra aprítjuk. Az apróra kockázott hagymát és kicsumázott paprikát, valamint a magos rész eltávolítása után kockákra vágott paradicsomokat összeforgatjuk egy kevés korianderrel és a lime-lével. Sóval, borssal ízesítjük.
A marhahúst is apróra kockázzuk, esetleg ledaráljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, é...
2018-06-03 00:46:32
Leteszteltük a konyhatrükköt
... tudtak odabent.Ekkor kerültek elő a kávéscsészealjak, amik elég laposak voltak ahhoz, hogy amikor beletette Andi a paradicsomokat, rés maradt a peremük között. Ez a rés vezette a késünket, ügyesen és határozottan.

És akkor ezután már csak vágni kellett, az eredmény pedig egy marék furcsán kettévágott pa...
2018-05-24 18:34:00
Egy idős olasz bácsi egyedül élt New Jerseyben.
... megérkezett az FBI és felásta az egész kertet, de nem találtak semmit. Bocsánatot kértek majd elmentek.

...
2018-05-23 11:43:08
Érdekesség a paradicsom tartósításáról
Egy burundi származású férfinak köszönhetően már akár 6 hónapig is tarolhatjuk a paradicsomokat, anélkül, hogy azok megromolnának.

Vital Nduwimana megelégelte, hogy a paradicsomait nem tudja elég hatékonyan tartósítani, így ha nem sikerült időben eladnia a piros színű, finom terményeit, akkor azok megromlottak és ki kellett dobnia.

“Sosem tudtam eladni a...
2018-05-03 16:10:44
1 2 3 .......................75 76 ...........112 113 ............149 150 151 
Címkék: Vital Nduwimana, idős olasz, paradicsom tartósításáról, másik nagyszülőkhöz, aszalt pari, napi feladataimnak, konyhai törlő, olajt felitatjuk, sütőben melegen, összes cukkinipalacsinta, megmosott paradicsomokat, meleg paradicsommal, fetakrémmel együtt, afrikai módszerrel, burundi származású, fenyőmagot zsiradék, paradicsomokat kereszt, negyedelt paradicsomok, fasírtokat zsemlemorzsában, felforrósított olajon, zöldbabot ropogósra, tésztát &#8222, paradicsomokat összevágjuk, hagymát finomra, edényben lepirítjuk, paradicsom felét, kevés olajat, főtt tésztával, szárral együtt, apróra kockázott, magos rész, kevés korianderrel, peremük között, eredmény pedig, marék furcsán, egész kertet, piros színű, kávéscsészealjak, zöldbabsalátával, zsemlemorzsában, tartósításáról, paradicsomokat, megcsináltatni, összeforgatjuk, felforrósított, melléhelyezzük, világosbarnára, konyhatrükköt, paradicsomhoz, nagyszülőkhöz, feladataimnak, felparadicsom, mártogatóssal, palacsintáról, paradicsomait, filantropikum,
© 2013 TVN.HU Kft.