|
|
|
Hozzávalók:
tarjaszeletek,
két nagy hagyma,
paprika,
paradicsom,
egy alma,
fűszerek.
Egy jénai tálat kiolajozunk, a hagymákat belekarikázzuk, erre a paprikát, majd a paradicsomokat. A tarjaszeleteket ráhelyezzük, nagy fűszerezés nem kell neki, mivel a lecs... |
2010-08-17 08:45:38 |
|
|
|
|
|
|
... Folyamatosan hozzáadjuk a többi tejet és a csipetnyi sót.
3. Szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük.
4. Közben kockákra vágjuk a mozzarellát, és felaprítjuk a meghámozott paradicsomokat.
5. Finomra vágjuk a hagymát, fokhagymát és vékony csíkokra szeleteljük a finom sonkaszeleteket.
6. Az olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadju... |
|
2010-08-16 20:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... épphogy csak a nyersségét elveszítse, majd zúzott fokhagymával, és borssal ízesítjük. (Mivel a szalonna elvileg sós, én ezt nem sóztam külön. Kóstolgatni azonban nem árt.)
5. A paradicsomokat előkészítjük: jól megmossuk és vékony, lehetőleg nagyjából egyforma karikákra vágjuk.
6. Elkezdünk rétegezni: egy kapcsos tortaformába (aminek mérete nagyjából megegyezik a pa... |
2010-08-16 20:11:55 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomsaláta
Hozzávalók:
60 dkg paradicsom
4 ek (bor)ecet
só, bors, 1 fej hagyma
petrezselyemzöld
Elkészítése:
Vizet forralunk, és egy pillanatra belemártjuk a paradicsomokat, majd hideg vízben lehűtjük, és meghámozzuk őket. Táalalásig a hűtőben tároljuk őket. Salátalevet készítünk az ecetből, sóból, olajból, amelyet bo... |
|
2010-08-16 16:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... lucullus
* 3 dl extra szűz olívaolaj
* 2-3 ág friss kakukkfű
* 2-3 ág friss rozmaring
* 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A paradicsomokat négybe vágom, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Közepesen meleg sütőbe teszem, majd kb. 20 perc múlva takarék lángon (kb. 100 fokon) további 3-4 órát szárítom őket. Akkor jók, ha már rá... |
|
2010-08-16 08:45:18 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzádarabolom a kicsumázott, karikára vágott paprikákat, és megkapatom az olajon, kevés vizet öntök alá, félig puhára főzöm. A paradicsomokat forró vízbe teszem, bevágott héjukat utána könnyen lehúzom, és negyedelve a paprikára dobom, a megtisztított, feldarabolt cukkinivel együtt. Kevergetve együtt párolom.
Közben fűsze... |
2010-08-16 08:41:58 |
|
|
|
|
|
|
... Kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a zöldpaprikát.
2. Rátesszük a sertéshúst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
3. A paradicsomokat a bőrüket lehúzva és apróra vágva a húshoz keverjük. (Könnyen le tudjuk a finomra vágott fokhagymát.
3. A paradicsomokat a bőrüket lehúzva és apróra vágva a húshoz keverjük. (Könny... |
2010-08-15 15:11:45 |
|
|
|
|
|
|
... Kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a zöldpaprikát.
2. Rátesszük a sertéshúst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
3. A paradicsomokat a bőrüket lehúzva és apróra vágva a húshoz keverjük. (Könnyen le tudjuk szedni a paradicsom bőrét, ha előtte forró vízbe mártjuk.)
4. Kicsi vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára p... |
2010-08-15 14:01:21 |
|
|
|
|
|
|
... épphogy csak a nyersségét elveszítse, majd zúzott fokhagymával, és borssal ízesítjük. (Mivel a szalonna elvileg sós, én ezt nem sóztam külön. Kóstolgatni azonban nem árt.)
5. A paradicsomokat előkészítjük: jól megmossuk és vékony, lehetőleg nagyjából egyforma karikákra vágjuk.
6. Elkezdünk rétegezni: egy kapcsos tortaformába (aminek mérete nagyjából megegyezik a pa... |
2010-08-14 22:06:46 |
|
|
|
|
|
|
... csak a nyerseségét elveszítse, majd zúzott fokhagymával, és borssal ízesítjük. (Mivel a szalonna elvileg sós, én ezt nem sóztam külön. Kóstolgatni azonban nem árt.)
5. A paradicsomokat előkészítjük: jól megmossuk és vékony, lehetőleg nagyjából egyforma karikákra vágjuk.
6. Elkezdünk rétegezni: egy kapcsos tortaformába (aminek mérete nagyjából megegyezik a palacsint... |
2010-08-14 18:50:40 |
|
|
|
|