|
|
|
... tesszük. A páclés tálat kevés vízzel öblítjük, amit szintén ráöntünk a szárnyakra. A sütőben 30-35 percig sütjük. Amikor a hús szép piros és puha, kivesszük. Közben a paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre, illetve cikkekre vágjuk. (A paradicsomok héját forró vízbe mártva el is távolíthatjuk.) A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sütőtálból kivessz... |
2007-02-20 12:20:52 |
|
|
|
|
|
|
... dkg kígyóuborka
3 szál újhagyma
3 evőkanál magozott olajbogyó
2 evőkanál borecet
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg feta vagy gomolysajt
Elkészítés: A paradicsomokat kisebb kockákra, a zöldpaprikát 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Az uborkát hosszába negyedelve vékony cikkekre, az újhagymát és az olajbogyót vékony karikákra daraboljuk. A paradicsomot az ubo... |
|
2007-02-19 10:47:53 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsával meghintett formába fektetjük, és a szélét kihajtjuk. A kolbászt egyenletesen a tésztára simítjuk. A felkarikázott, előfőzött pórét, a ropogósra sütött szalonnát, a felkockázott paradicsomokat, a sonka- és sajtszeleteket rétegezve a formába halmozzuk. A tojásokkal, a reszelt sajttal összekevert és a sóval, borssal, szerecsendióval ízesített tejszínt (1 ek.-nyit félr... |
2007-02-17 09:45:09 |
|
|
|
|
|
|
... koleszterinszintet.
Paradicsomkúra
Kinek ajánlott? Reumatikus betegségekre, vese- és epekőbántalmakra, gyomorsavtúltengésre.
Hogyan kell végezni? A 3 hetes kúra idején éretten és nyersen kell fogyasztani a paradicsomokat. Az 1. héten délelőtt csak paradicsomot egyen, majd szokás szerint ebédeljen és vacsorázzon. A 2. héten délig és vacsorára fogyas... |
|
2007-02-08 00:27:47 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel, és visszatesszük, hogy a szalonna megpiruljon. Ha kellően piros, kivesszük.
A paradicsomos rizshez a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük a rizst. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vaja... |
|
2007-02-06 13:26:59 |
|
|
|
|
|
|
... hosszában kettévágjuk, félkarikákra szeleteljük. (Az uborkát csak akkor kell meghámozni és a magjait kikaparni, ha nem elég zsenge.) A lila hagymát lehéjazzuk, félkarikákra szeljük. A paradicsomokat - miután szárukat kimetszettük - vékony cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
3. Az így elkészített zöldségeket tálban kö... |
2007-02-06 00:39:56 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg az extraszűz olívaolajon, majd adjuk hozzá a felaprított kolbászt, és még egy kis ideig pirítsuk.
2. Mossuk meg a paradicsomokat, kb. 1 percre tegyük lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjukat. Vágjuk kockára a paradicsomokat és magozzuk ki.
3. Főzzük meg a Barilla Mini Fusilli tésztát bő, sós vízben, majd szűr... |
2007-01-27 13:12:37 |
|
|
|
|
|
|
... és összevágott zellerszárral. Lefedve addig főzzük, míg a borsó megpuhul, ha szükséges a pároló levét pótoljuk vízzel. Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a fe... |
2007-01-04 00:47:37 |
|
|
|
|
|
|
... (2 x 125 g) mozzarella, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. balzsamecet, 1 l natúr joghurt, néhány bazsalikomlevél a díszítéshez.
Előkészítés:
A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk.
1. Hat paradicsomot botmixerrel (vagy turmixgéppel)... |
2006-12-23 00:34:59 |
|
|
|
|
|
|
...
-Elkészítés:
A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, húsukat óvatosan kivájjuk, belsejüket megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal, belehelyezzük a paradicsomokat.
2 paradicsom húsát tálba tesszük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett, apróra vágott mozzarellát. Összekeverjük, és a fenti fűszerekkel ízesít... |
2006-12-16 08:40:26 |
|
|
|
|