|
|
|
Főszerepben a zsenge, ropogós cukkini
Kedvenc paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos- csirkés ragumat egészítettem ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkinivel.
A piacon zsenge, apró cukkiniket találtam, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a cukkiniket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkinit nem tehetek a férjem és a f... |
2011-06-28 01:22:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
10 dkg bacon
20 dkg paradicsom
20 dkg paradicsompüré
1 kg cukkini
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet oregáno
1 csipet bazsalikom
Elkészítés:
A cukkinit megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A paradicsomot, a húst és a vöröshagymát csíkokra vágjuk. A szalonnát pici kockára apr... |
|
2011-06-27 19:51:11 |
|
|
|
|
|
|
... leveseknek.
Zsemle színű rántás
Ennél a lisztet kisebb mértékben pirítjuk meg és az ételek izét a keletkező pörzsanyag már befolyásolja. Ezt a leveseknél, főzelékeknél, paradicsomos ételeknél, legtöbb mártásnál általánosan használjuk.
Barna mártás
A lisztet sötét zsemle színűre, barnára pirítjuk. Ez a rántás az ételeknek má... |
2011-06-25 22:46:43 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg fejes fehérkáposzta
5 dl húsleves
só
5 dkg vöröshagyma
1/2 csomó zellerzöld
6 dkg zsír
8 dkg liszt
6 dkg paradicsomszósz
1 evőkanál cukor
A megtisztított és vékonyra vágott káposztát csontlében, sóval, a tisztított, egész vöröshagymával és... |
|
2011-06-25 22:36:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
20 dkg rizs (főtt)
2 db tojás
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 ek pirospaprika
1 dl étolaj
10 dkg átszitált liszt
3 ek cukor
1 doboz paradicsompüré
Elkészítés:
Gombócok: A darált húshoz hozzákeverjük a rizst, a tojás, a vörös... |
2011-06-25 20:39:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg fehér bab
3 dl ketchup
1 dl paradicsompüré
1 fej lilahagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet bazsalikom
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 kk cukor
4 gerezd áttört fokhagyma
Elkészítés:
A babot leöblítjük és lecsepegtetjük. A lilahagymát félbe vágjuk. A többi hozzá... |
2011-06-25 12:10:29 |
|
|
|
|
|
|
... (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró, sós vízzel engedjük fel és abba tesszük ... |
2011-06-22 19:30:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet bazsalikom
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 l paradicsomlé
1 ek cukor
10 dkg vaj
10 dkg átszitált liszt
1 csipet Delikát ételízesítő
Elkészítés:
Az édesburgonyát felkockázzuk és sós vízben főzzük. Ha már majdnem puha, h... |
2011-06-21 18:53:51 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg zöldbab
15 dkg vajbab
10 dkg koktélparadicsom
1 ízlés szerint majoranna
1 ek Rama
15 dkg sajt
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
Elkészítés:
Mélyebb serpenyőbe, 5 dl vizet öntünk, majd felforraljuk. Ha felforrt, belerakjuk a babot és erős lángon, kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a f... |
2011-06-20 17:23:58 |
|
|
|
|