Belépés
Fűszerábécénk befejeződik
... szárítják, s így kapják meg ismert barna színüket. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét illóolaj-tartalma adja. A jó minőségű szegfűszeg szétnyomkodva olajat enged. Pikáns mártások, paradicsomos és boros ételek, befőttek, kompótok, páclevek és főleg sütemények ízesítésére használják. Savanyúságokba is tehető, finom, különleges ízárnyalatot ad a savanyúságnak.

Szer...
2006-09-22 18:50:46
Paradicsomos almalekvár
Hozzávalók:

3 kg bármilyen fajta alma, 2,5 kg érett, de nem puha paradicsom, 2,5 kg cukor, 1 dl jó minőségű rum, 4 zacskó vaníliás cukor

Elkészítése:

A megmosott almát meghámozzuk, magházastól apróra vágjuk. A paradicsomot is megmossuk, és feldaraboljuk. Az almát és a paradicsomot péppé főzzük, és átpasszírozzuk. A pépbe belekeverjük a cukrot és a v...
2006-09-22 18:43:22
Mont Liban
... többféle salátát és joghurtos öntet szolgáltatk fel. Nekem legjobban a muszaka ízlett, amely köszönő viszonyban sincs az általam eddig ismert, ilyen nevű kajákkal. Ez egy nagyon finom paradicsomos saláta, amiben van menta és csicseriborsó is, de az összes alkotóelemet nem sikerült megfejteni :-). A másik, ami finom volt, az petrezselyem, menta és apróra tört paradicsomból állta. A...
2006-09-11 16:00:28
Fűszerábécénk - 4
... vulgare)

Közönséges szurokfű vagy vadmajoránna néven is ismert. Aromája a majoránna és a kakukkfű keverékére emlékeztet. A leveles hajtásait frissen szedve vagy szárítva használjuk paradicsomos ételekhez, burgonyához, halakhoz, baromfi-, sertés- és marhahúsokhoz, sajtokhoz, mártások készítéséhez. Manapság inkább csak olaszos ételeket fűszerezünk vele. Az oregánó sütemén...
2006-09-08 20:58:33
Paradicsomos halleves
Hozzávalók:

2 l halalaplé, 3 evőkanál paradicsompüré, erőspaprika-krém, a levesbe: 40 dkg pontyfilé csíkokra vágva, besózva, arasznyi póréhagyma karikákra vágva, fél zeller tisztítva, gyufaszálnyi csíkokra vágva, 8 dkg gyufametélt, citromlé.

Elkészítése:

Az alaplevet felforraljuk, a paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az er...
2006-08-16 17:31:22
1 2 3 ....................124 125 ..........186 187 .........247 248 249 
Címkék: Mont Liban, megmosott almát, paradicsomot péppé, pépbe belekeverjük, muszaka ízlett, általam eddig, nagyon finom, összes alkotóelemet, kakukkfű keverékére, leveles hajtásait, oregánó sütemén, alaplevet felforraljuk, paradicsompürét belekeverjük, paradicsompürét, átpasszírozzuk, savanyúságokba, paradicsompüré, fűszerábécénk, szétnyomkodva, marhahúsokhoz, feldaraboljuk, savanyúságnak, csicseriborsó, paradicsomból, alkotóelemet, petrezselyem, belekeverjük, paradicsomot, paradicsomos, ízárnyalatot, vadmajoránna, készítéséhez, felforraljuk, gyufaszálnyi, elkészítése, magházastól, befejeződik, ízesítésére, meghámozzuk, szolgáltatk, gyufametélt, erőspaprika, burgonyához, fűszerezünk, hozzávalók, almalekvár, keverékére, használjuk, közönséges, megfejteni, emlékeztet, póréhagyma, paradicsom, viszonyban, sütemények, különleges, szegfűszeg, használják, szárítják, megmossuk, majoránna, ételekhez, megmosott, leszűrjük, kesernyés, sajtokhoz, alaplevet, halalaplé, legjobban, bármilyen, karikákra,
© 2013 TVN.HU Kft.