|
|
|
... megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a babérlevelet, szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli megpuhul. Addigra a leve is szinte teljesen elfő; ha túlságosan is kevés lenne, menet közben apránként... |
2007-03-27 00:43:30 |
|
|
|
|
|
|
... durvára őrölt bors, só, édes-nemes pirospaprika, kakukkfű; a röstihez: 1 kg burgonya, 2 kis fej vöröshagyma, 4 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, só, bors.
1. A cukkinit, a paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, és a zöldpaprikával együtt a megforrósított olajon kb. 5 percig pirítjuk. Ho... |
|
2007-03-25 13:38:26 |
|
|
|
|
|
|
... üvegtészta*.
1. Az üvegtésztát vízbe tesszük, hogy ázzon. A csirkehúst csíkokra vágjuk, majd lepirítjuk a csilivel. Kevés szóját is öntünk hozzá. A cukkinit és a répát is felcsíkozzuk. A paradicsomot leforrázzuk, bőrét leszedjük, majd apróra vágjuk, és a mézben egy kevés szójával megfőzzük.
2. Beletesszük a csirkét is, majd a zöldségeket és a beáztatott üvegtésztát... |
2007-03-25 13:35:17 |
|
|
|
|
|
|
... fel a vajat, dobjuk rá a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, pároljuk meg - vigyázzunk, hogy meg ne égjen! Adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott paradicsomot, majd a húst, kaprot, petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg, s pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.
3. A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék viz... |
|
2007-03-25 13:33:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Mégis volt KISZ-es emlékünnep - Jelentés a Vörös Fenevad barlangjából
2007-03-23. 15:11:45
http://index.hu/politika/belfold/kis z50buli/
Nem dőltünk be az utódpárti ködösítésnek és megtaláltuk az ország talán egyetlen buliszerû megemlékezését a KISZ alapításának ötvenedik évfordulóján. Tartson velünk a vörös sárkány barlangjába, ahol az MSZP se... |
|
2007-03-24 17:28:05 |
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetjük, lehűtjük, és meghámozzuk, végül a húsát összevagdossuk. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát; kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felfőzzük, majd felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, kis lángon 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összevágott bazsalikomot, kicsit lehűtjük, ... |
2007-03-23 00:44:32 |
|
|
|
|
|
|
... apró kockákra vágjuk, és kissé megpirítjuk az olajon, majd felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a megtisztított vöröshagymát (egészben), a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ha felforrt, beletesszük a megmosott gerslit, összeturmixoljuk, és együtt puhára főzzük. Aki szereti, tehet bele joghurtot vagy ecetet.
...és hozzá joghurtgombócokat!
Hozz... |
2007-03-23 00:35:04 |
|
|
|
|
|
|
... vérvonalak is fellelhetők.
Régebben a böszmológia tévesen a ragadozók közé sorolta, valójában élősködő fajta. Pontos étrendjét homály fedi, annyi bizonyos, hogy nem szereti a tojást, a paradicsomot és a narancsot. A pannon böszme nagyon gyors mozgású.
Az egyes példányokat rövid idő elteltével egymástól távoli helyszíneken figyelhetjük meg, sőt az is előfordult, hog... |
2007-03-22 18:38:48 |
|
|
|
|
|
|
Kolbászkrém házilag
Friss paradicsomot, paprikát, felkarikázott lilahagymát tálaljunk mellé. Kitűnő vacsora lehet egy pohár forralt bor, esetleg egy csésze citromos tea kíséretében.
20 dkg füstölt kolbász
20 dkg zsír (vagy margarin)
Elkészítés:
A kolbász bőrét óvatosan lehúzzuk, a ... |
2007-03-22 12:12:42 |
|
|
|
|
|
|
... kagyló
2-3 szelet iberico sonka
A hagymát zsülienre, a burgonyát kockákra vagy karikákra vágjuk. Elkezdjük olívaolajon pirítani mindkettőt, majd hozzáadjuk a hámozott paprikát és paradicsomot. Üvegesre pirítjuk.
Olívaolajon megpirítjuk a kagylót, hozzáadjuk a sonkákat. Megsózzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Hozzáadjuk a burgonyát. Először nagy lángon sütjük, ... |
2007-03-20 11:36:20 |
|
|
|
|