|
|
|
... szószba, és megkeverjük. Máris tálalható így egyszerűen. Ha még finomabbat szeretnénk, akkor együk később, amikor órákkal később vagy másnapra a galuska felszívta magába egy kicsit a paradicsomot. Lábasban melegítsük, szinte rásül a galuskára a paradicsom. Egyik állapotában jobb, mint a másikban.
Megjegyzés:
Paradicsomos galuskát akkor főztük anyukámmal, amikor kés... |
2011-03-13 18:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a pacalt, lezárjuk és kb. 2 óra alatt, puhára főzzük. (Ez normál edényben, kb. 4 órát tartana!) Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk. Az... |
|
2011-03-12 21:51:19 |
|
|
|
|
|
|
... kertjének különlegessége volt....
Török-bolgár eredetű közvetítéssel jött...
Dr. Bálint György kutatása szerint egy kertész... |
2011-03-12 20:33:39 |
|
|
|
|
|
|
Mikor honosították a paprikát, a paradicsomot és a hagymát.Utána egy jó szakács vagy háziasszony
kreativitásán mull-ott k.b. XVI -XVII.század.... |
|
2011-03-12 20:05:29 |
|
|
|
|
|
|
... belőle. lehet, hogy még 1514-s parasztlázadáskor sem tudtak róla. Kitolnám, még a mohácsi csata idejéig is.
Szerintem, a törökök hozták magukkal, a törökb... |
|
2011-03-12 19:53:30 |
|
|
|
|
|
|
... bors
elkészítés
1. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
2. A megtisztított paprikát, miután a csumáját eltávolítottuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk.
3. Először a paprikát tesszük a serpenyőbe, a lángot magasabbra véve, néha megkeverve pároljuk. Amikor már majdnem megpuhultak a paprikacsíkok, hozzáadjuk a paradicsomot ... |
2011-03-12 16:14:57 |
|
|
|
|
|
|
...
1 db jégsaláta
1 kanál cukor
1 db citrom leve
1 csipet petrezselyem
1 kevés bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, tetejét levágjuk, majd a belsejét kiszedjük.Belül megsózzuk ízlés szerint.Az almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn.A tormát is lereszeljük, és összekeverjük az almával.Kicsit megs... |
2011-03-12 10:33:24 |
|
|
|
|
|
|
... A bormajonézt rámerjük a tojásokra.
11. A sajtost reszelt sajttal, a sonkást sonka csíkocskákkal, a szardellásat ringlivel díszítjük.
12. A tojások köré gerezdekre vágott paradicsomot és almát helyezünk (a maradék 2 fél tojásfehérjét is gerezdekre vágjuk a díszítéshez , ez a tartalék, ha valamelyik tojás véletlenül beszakadna vagy más okból tölthetetlenné válna.)
13... |
2011-03-12 08:45:58 |
|
|
|
|
|
|
... 180 fokra.
2. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a tojássárgákat kiszedjük.
3. A tojássárgát, a tejfölt, a sót, az őrölt borsot, a tonhalat és az apróra vágott aszalt paradicsomot jól összekeverjük.
4. Enyhén megpúpozva visszatöltjük a tojásokba. Ismét megpróbálunk
hozzávalók 4 főre
10 tojás
3‐4 szál zöldhagyma
majonéz (ízlés szerin... |
2011-03-12 08:39:56 |
|
|
|
|
|
|
... meglocsoljuk a pecsenyelével.
2. A cukkinit feldaraboljuk, a citromot cikkekre osztjuk, és mindkettőt a hús mellé tesszük. Ugyanazon a hőfokon további 10-15 percig sütjük, majd a paradicsomot is a tepsibe szórjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 10 perc alatt készre sütjük. A héjból kinyomott fokhagymát kenyérre kenve tálalhatjuk, ami akár előételként is remek.
Elkészí... |
2011-03-11 19:55:05 |
|
|
|
|