|
|
|
... vágott snidlinggel.
4. Összeállítjuk a szendvicset:
5. Píritott, magvas barna kenyeret megkenünk a majonézes krémmel, rátesszük a megmosott salátalevelet, err... |
2010-08-20 23:18:00 |
|
|
|
|
|
|
... teljesen nyers).
2. A nem teljes szeleteket (gyalogáldozat mindig van) apró kockára vágjuk.
3. A hagymát nagyon apróra vágjuk, átfuttatjuk az olívaolajon.
4. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hozzákeverjük a hagymához, pár perc alatt összemelegítjük, majd lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a raguba az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk-borsozzu... |
|
2010-08-20 21:02:52 |
|
|
|
|
|
|
... 3. Könnyű tésztát gyúrunk belőle. (Akkor jó, amikor elválik a kezünktől.)
4. Kelesztés nélkül kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és háromszögeket vágunk belőle.
5. A paradicsomot fűszerezzük sóval, borssal, oreganóval és köménnyel.
6. Minden háromszöget vékonyan megkenünk.
7. Ráteszünk egy szelet szalonnát, egy fél virslit és kifliformára csavarjuk.... |
2010-08-20 20:59:28 |
|
|
|
|
|
|
... tepsit kiolajozzuk, és a félig megfőzött, megpucolt burgonyát felkarikázzuk, majd belerétegezzük a tepsibe. Sorba rakunk rajta egy fej karikára vágott vöröshagymát, a TV paprikát és a paradicsomot. Kicsit megsózzuk, majd leöntjük a paprikás mártásunkkal.
A tetejére helyezzük az elősütött pontyszeleteket, majd a kakastaréjra vágott füstölt szalonnát. 180 fokon kb. 30-35 ... |
|
2010-08-20 14:30:14 |
|
|
|
|
|
|
... krumplit, amit előtte sóval vagy ételízesítővel, valamint snidlinggel összekevertem. Utána ráfektetem a paprikás lisztben megforgatott sózott hússzeleteket. Ezek tetejére 1-2 szelet paradicsomot és arra 1-1 szelet paprikát fektetek, és bevonom őket tejföllel. Előmelegített (kb. 160 fokos) sütőben 40-60 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a krumpli és a tejföl barnul. Görög salát... |
|
2010-08-20 14:28:17 |
|
|
|
|
|
|
... teljesen nyers).
2. A nem teljes szeleteket (gyalogáldozat mindig van) apró kockára vágjuk.
3. A hagymát nagyon apróra vágjuk, átfuttatjuk az olívaolajon.
4. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hozzákeverjük a hagymához, pár perc alatt összemelegítjük, majd lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a raguba az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk-borsozzu... |
2010-08-20 14:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
* 1 közepes fej hagyma
* 1-2 csipet só
Elkészítés:
A karikákra vágott kumplit tűzáló tálba pakolom, kicsit megsózom, majd rászeletelem a paradicsomot, a hagymát, a paprikát. Befedem, majd előmelegített sütőben puhára sütöm.
Megjegyzés:
Néha a sütés végén szoktam a tetejére tenni sós, paprikás szójajoghurtot, és 5 perc... |
2010-08-20 14:27:13 |
|
|
|
|
|
|
... felkarikázom, a húst elkészítés előtt kiklopfolom egy kicsit, aztán megsózom, megborsozom, és állni hagyom fél órát. A kumplit tűzáló tálba helyezem szorosan egymás mellé, kicsit sózom, majd paradicsomot, hagymát, paprikát teszek egymás után, aztán a hússzeleteket. Addig ismételem, míg van a hozzávalókból. A végét krumplival zárom le. Befedem, előmelegített sütőben megsütöm, és ha... |
2010-08-20 14:25:59 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk. A káposztát kinyomkodjuk (ha túl savanyú lenne, át is öblítjük), és a hagymás zsírba forgatjuk. Késhegynyi pirospaprikával, őrölt borssal fűszerezzük, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát is hozzáadjuk. Élénk tűzön, meg-megkeverve megsütjük. Közben a virslik egyik felét kockásra bevagdossuk, és olajban megsütjük, amitől szépen kinyílik. A káposztát tálba tölt... |
2010-08-20 14:25:12 |
|
|
|
|
|
|
... kizsírozzuk, és szépen kirakjuk az alját a főtt burgonyával. Ráfektetjük a halszeleteket, megszórjuk a finom karikákra vágott vöröshagymával, majd ráhalmozzuk a szintén karikákra vágott paradicsomot és paprikát. Meglocsoljuk olvasztott sertészsírral, majd nyakonöntjük a liszttel jól kikevert tejföllel.
Középmeleg (180 fokos) sütőben pirosra sütjük, tálaljuk. Köret ehhez... |
2010-08-20 14:24:02 |
|
|
|
|