|
|
|
... paradicsomokat.
5. Finomra vágjuk a hagymát, fokhagymát és vékony csíkokra szeleteljük a finom sonkaszeleteket.
6. Az olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a sonkát és 5 percig mérsékelt lángon pároljuk.
7. A besamelhez az olvasztott vajban nagyon világosra pirítjuk a lisztet, állandóan kevergetve felengedjük tejjel,... |
2010-08-16 20:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... tortaformába (aminek mérete nagyjából megegyezik a palacsintáéval) teszünk egy palacsintát, amit megkenünk a tejföllel, majd a spenótos-szalonnás raguval, majd ráteszünk pár karika paradicsomot, amit picit sózhatunk-borsozhatunk.
7. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó palacsinta tetejét már csak tejfölel kenjük meg, és helyezünk rá pá... |
2010-08-16 20:11:55 |
|
|
|
|
|
|
... a nádcukrot. Átforgatjuk.
7. Ráöntjük a bort, nagyobb lángon sütjük kb. 4-5 percig, hogy az alkohol illanjon el. Mikor ez megtörtént, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és mérsékeljük a lángot, valamint lefedjük. Így pároljuk kb. 15-20 percig, menet közben néha átkavarjuk. A 15. perc környékén levesszük a fedőt, és elpárologtatjuk a felesleges vizet, majd... |
2010-08-16 20:06:59 |
|
|
|
|
|
|
... Savoyai Margit olasz királyné (Margherita) Nápolyba látogatott az egyik vendéglős olyan pizzát készített neki, amin az olasz nemzeti színeknek megfelelő feltéteket tette a pizzára, piros paradicsomot, fehér mozzarelát és zöld bazsalikomot.
A vendéglő falán egy vers is hirdeti a legegyszerűbb és egyben legfinomabb pizza dicséretét, mondván a kevés feltét kíméletesebb min... |
2010-08-16 19:06:26 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
* paradicsom, kígyóuborka, saláta (ízlés szerint)
* tejföl
elkészítés
1. A paradicsomot kisebb kockára vágjuk, az uborkát gyufaszálra, a salátát apró darabokra tépkedjük. A sajtot a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Félretesszük.
2. A tejfölt elkeverjük pici ... |
2010-08-16 17:41:51 |
|
|
|
|
|
|
... majd megszórom pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel. Ebbe az alapba teszem a földarabolt csirkét és fedő alatt p... |
2010-08-16 16:21:26 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
tálaláshoz:
* fejenként 5 dkg reszelt cheddar sajt
* paradicsom, kígyóuborka, saláta (ízlés szerint)
* tejföl
elkészítés
1. A paradicsomot kisebb kockára vágjuk, az uborkát gyufaszálra, a salátát apró darabokra tépkedjük. A sajtot a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Félretesszük.
2. A tejfölt e... |
2010-08-16 14:47:05 |
|
|
|
|
|
|
... ételeidhez. Az őrölt pirospaprika hatszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a paradicsom, a C-vitamin pedig kulcsfontosságú a zsírok energiává alakításában.
20. Ha paradicsomot teszel a szendvicsbe, tovább elkerülheted az éhségérzetet és nem veted rá magad a desszertekre. A paradicsom gátolja a ghrelin hormon képződését, amely az éhségrohamokért felelős.... |
2010-08-16 13:30:49 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom
* 1 ek pirospaprika
* 3 ek zsír (sertés vagy liba)
elkészítés
1. A paradicsomot meghámozzuk, magjait kikaparjuk, majd kis kockára vágjuk. (Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor összepöndörödött paradicsomhéjakat kell kiköpködni, jobb esetben a tányér szél... |
2010-08-16 10:47:05 |
|
|
|
|
|
|
... dkg fekete olíva
Elkészítés:
Főzzük meg a megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot sós vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. Vágjuk kockára a paradicsomot, és keverjük össze a babbal. Az olajból, ecetből, valamint a fűszerekből készítsünk salátaöntetet, keverjük össze a zöldségekkel, majd szórjuk rá a snidlinget és az olajbogyót. Azonnal tál... |
2010-08-16 10:20:29 |
|
|
|
|