|
|
|
Rózsaszínű majonézmártást kapunk, ha az alapba paradicsomvelőt, Piros arany ízesítőt, sót, borsot, kevés cukrot és citromlevet keverünk.
A majonézből több különféle ízű, más-más jellegű salátamártást készíthetünk úgy, hogy 1 tojás sárgájához citromlevet és kis sót adva először cseppenként, utána bátrabban adagolva 2 dl olajat keverünk, amíg kellő sűrűségű lesz.
... |
2011-10-23 18:15:07 |
|
|
|
|
|
|
Az erőspaprika-szósz egyéni ízlés szerint készülhet enyhén pikáns és erős változatban.
Hozzávaló: paradicsomvelő, cukor, ecet, só, hagyma, fekete bors, vagy ha kapható, cayenni bors.
A ketchup-höz hasonlóan készíthető, csak sűrűbbre kell befőzni és több borsot kell hozzáadni.
Hideg, meleg sültek, grillételek, főtt és sült halak és rizsételek ízesí... |
|
2011-01-18 08:18:33 |
|
|
|
|
|
|
... bors, szegfűbors, oregánó, szárított fokhagyma és esetleg egyéb egyéni szokások szerint választott fűszerek porított keveréke. (extra csípős, vagy natur).
Chiliszósz:
Paradicsomvelőt ecettel, hagymával, sóval, fekete borssal, cayenni borssal vagy más erős pirospaprikával összefőzünk. Leszűrjük, megcukrozzuk, és tovább főzzük, míg egészen besűrűsödik. Készíthetjük ... |
2011-01-13 06:26:38 |
|
|
|
|
|
|
...**
Paradicsomvelőt ecettel, hagymával, sóval, fekete borssal, cayen borssal, vagy más erős pirospaprikával összefőzünk. Leszűrjük, megcukrozzuk, és tovább főzzük, míg egészen besűrűsödik. Készíthetjük ízlés szerint enyhébben, vagy nagyon csípősre.
... |
|
2010-11-02 19:45:37 |
|
|
|
|
|
|
Chiliszósz
Elkészítése: Paradicsomvelőt ecettel, hagymával, sóval, fekete borssal, Cayenni borssal vagy más erős pirospaprikával összefőzünk. Leszűrjük, megcukrozzuk, és tovább főzzük, míg egészen besűrűsödik. Készíthetjük ízlés szerint enyhébben vagy nagyon csípősre.... |
|
2010-09-15 06:09:35 |
|
|
|
|
|
|
... egészet, beledobunk 1 diónyi vajat, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Tálalás előtt a zöldséget kivesszük, és melegen tartjuk (a hagymát, fokhagymát kidobjuk) levébe 1 evőkanálnyi paradicsomvelőt keverünk, és törött borssal, babérlevéllel ízesítjük. A húscipót felszeletelve rakjuk tálra, leöntjük a paradicsomos mártással, és a párolt zöldségekkel koszorúzva adjuk asztalra.|... |
2010-06-10 11:39:34 |
|
|
|
|
|
|
...4 személyre:
3 ek.olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. paradicsomvelő
40 dkg darabolt paradicsom
1 szál kakukkfű
1 babérlevél
só, őrölt bors
25 dkg megnyúzott, felkockázott tonhal
25 dkg felkarikázott kalmár
25 dkg fehér rákhús
4 ek. felaprózott bazsalikomlevél
50 dkg spagetti
A felaprózo... |
2010-03-01 09:24:13 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk.(darálni is lehet). Ezután nagy lábasba fél liter olajat öntünk, forrósítjuk, beletesszük a hagymát és kissé megpároljuk. Belekeverjük a padlizsánt, paprikát,paradicsompaprikát, paradicsomvelőt, fűszereket.A többi olajat is hozzáöntjük,gyakran kevergetve addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére. Levesszük a lángról, belekeverjük a szalicilt, és forrón kisebb, előmelegít... |
2010-02-11 15:13:35 |
|
|
|
|
|
|
... állati tej).
Hevítsünk fel egy kis serpenyőben 1 teáskanál olívaolajat, és öntsük bele a tojást. Óvatosan keverjük össze.
Amikor már majdnem megszilárdult, adjunk hozzá paradicsomvelőt, vöröshagymát, piros húsú paprikát vagy az előző estéről megmaradt zöldségeket, és hintsük meg szárított vagy friss zöld fűszerekkel.
Bogyós bomba (1 adag)
... |
2009-01-22 20:09:35 |
|
|
|
|
|
|
Ismeri a likopint?
Ez az értékes mikrotápanyag megköti a szabad gyököket, véd az érelmeszesedéstől és a rákos megbetegedéstől. Legnagyobb mennyiségben a paradicsomvelőben fordul elő, de a görögdinnye, a csipkebogyó és a piros grépfrút is tartalmazza. A leghatásosabb, ha a paradicsomvelőt összekeveri olívaolajjal, mert a zsiradék nagymértékben segíti a likopin felszívódás... |
2007-07-19 00:46:03 |
|
|
|
|