Belépés
Görög tésztarakottas
... * 1 kk görög fűszerkeverék
* 4 ek szárított majoranna (vagy oregánó)
* 1,25 dl vörösbor
* 50 dkg tollhegytészta (penne)
* só
* 10 dkg reszelt parmezán sajt
* 4 dkg vaj
* 1 ek finomliszt
* 4 dl tej
* 3 ek zsemlemorzsa
...
2010-08-17 13:48:55
Csőben sült gnocchi
... zellergumó
* 1 nagy paradicsomkonzerv
* só, bors
* oreganó
* kakukkfű
* 50 dkg gnocchi
* 10 dkg reszelt trappista
* 8 dkg reszelt parmezán
* 4 tojás
elkészítés

1. A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk ...
2010-08-17 13:24:11
Olasz burgonyaleves
Hozzávalók:

* 50 dkg újburgonya,
* 2 szál zsenge sárgarépa,
* 1 kis zellergumó,
* 1 l paradicsom ivólé,
* 3 dkg parmezán sajt,
* 1 gerezd fokhagyma,
* néhány szál zellerzöld,
* vaj,
* frissen őrölt bors,
* só

Elkészítés:

Megforrósított vajon megpároljuk a megtisz...
2010-08-17 11:17:02
Muszaka
... vaj
* 3 ek liszt
* 7 dl tej
* 7 dkg kefalotiri sajt lereszelve (én pecorino romanót használtam, a lényeg, hogy közepesen kemény juhsajt legyen)
* 7 dkg parmezán lereszelve
* negyed kk őrölt szerecsendió
* negyed kk fahéj
* negyed kk fehér bors
* 2 kk só

A tetejére:

* 5-7 dkg feta sa...
2010-08-16 20:06:59
Padlizsánfasírt ricottás
Padlizsánfasírt ricottás mártogatóval

hozzávalók 4 főre

A padlizsánfasírthoz:

* 35 dkg padlizsán
* 2 tojás fehérje
* 3 dkg parmezán, reszelve
* só
* bors
* rozmaring
* fél dl száraz vörösbor
* zsemlemorzsa

A ricottakrémhez:

* 25 dkg ricotta
* 3 dk...
2010-08-15 15:23:09
Muszaka
... vaj
* 3 ek liszt
* 7 dl tej
* 7 dkg kefalotiri sajt lereszelve (én pecorino romanót használtam, a lényeg, hogy közepesen kemény juhsajt legyen)
* 7 dkg parmezán lereszelve
* 1/4 kk őrölt szerecsendió
* 1/4 kk fahéj
* 1/4 kk fehér bors
* 2 kk só
A tetejére:

* 5-7 dkg feta sajt
...
2010-08-15 15:10:05
Muszaka 2
... vaj
* 3 ek liszt
* 7 dl tej
* 7 dkg kefalotiri sajt lereszelve (én pecorino romanót használtam, a lényeg, hogy közepesen kemény juhsajt legyen)
* 7 dkg parmezán lereszelve
* 1/4 kk őrölt szerecsendió
* 1/4 kk fahéj
* 1/4 kk fehér bors
* 2 kk só

A tetejére:

* 5-7 dkg feta sajt
...
2010-08-15 14:25:28
Tonhalas tészta
... ek olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
* 1/3 vastaghúsú pirospaprika
* só
* frissen őrölt bors
* parmezán sajt ízlés szerint

elkészítés

1. A tésztát forrni kezdő sós vízben 8-10 perc alatt k...
2010-08-14 22:10:24
Tonhalas tészta 4
... ek olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
* 1/3 vastaghúsú pirospaprika
* só
* frissen őrölt bors
* parmezán sajt ízlés szerint

elkészítés

1. A tésztát forrni kezdő sós vízben 8-10 perc alatt készre főzzük (all dente).
2. A fokhagymát felszeleteljük, a paprikát ...
2010-08-14 18:53:51
sajtos kolbászos muffin !
...4 kis kolbász (100g)
100g sajt vágja apró kockákra
50 g reszelt parmezán
250g liszt
2 tojás
90 g olaj
90 g tej
1 csomag élesztőpor.

ELKÉSZITÉSE:
a tojást, a tejet az olajat,élesztőt, lisztett, a sűtőport,a kockára vágott sajtott és a szintén kockára vágott kolbászt jól kikeverem.A kivajazott formába töltöm a tésztát 2/3 ig és 180...
2010-08-13 17:03:58
1 2 3 .....................128 129 ..........190 191 192 193 194 ..........256 257 258 
Címkék: tésztát forrni, fokhagymát felszeleteljük, kockára vágott, szintén kockára, kivajazott formába, petrezselyemzöld, padlizsánfasírt, megforrósított, felszeleteljük, tésztarakottas, tollhegytészta, ricottakrémhez, burgonyaleves, fűszerkeverék, kiolvasztjuk, zsemlemorzsa, szerecsendió, pirospaprika, mártogatóval, elkészitése, megpároljuk, vastaghúsú, használtam, elkészítés, kivajazott, lereszelve, finomliszt, kefalotiri, zellerzöld, zellergumó, fokhagymát, újburgonya, hozzáadjuk, élesztőpor, hozzávalók, paradicsom, olívaolaj, kolbászos, közepesen, sárgarépa, szalonnát, fokhagyma, trappista, rozmaring, majoranna, kikeverem, szárított, padlizsán, tonhalas, ricottás, pecorino, vörösbor, kockákra, parmezán, tetejére, reszelve, kolbászt, kakukkfű, élesztőt, lisztett, sűtőport, paprikát, romanót, muszaka, juhsajt, reszelt, frissen, megtisz, formába, tésztát, nosalty,
© 2013 TVN.HU Kft.