Belépés
Fogyjunk:))))
... hagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál cukor
• 1 csomag fagyasztott zöldség
• só, bors
• 20 g reszelt parmezán
• 2 zöldségleveskocka

A hagymát vágjuk apróra, és az olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, pirítsuk 1 percig, majd szórjuk meg a cuko...
2007-06-06 22:27:46
Sajtos-csirkés csusza
... száraz fehérbor, 2 ek. vaj (margarin), negyed cseresznyepaprika, kevés szárított kakukkfű, 2 doboz hámozott paradicsom, fél kk. provence-i fűszerkeverék, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt.

1. A gombát megtisztítjuk, és nem túl vékonyra felszeleteljük. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, az előbbit apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, szárazr...
2007-06-03 00:52:26
Sütőben sült parajos makaróni
... só, 30 dkg friss parajlevél, 8-10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, őrölt bors, reszelt szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt, a tetejére: 5 dkg reszelt parmezán.

1. A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a megtisztított parajt is ugyanígy megfőzzük, majd szűrőkanálba szedve hagyjuk jól lecsöpögni.
2. Az a...
2007-05-20 02:38:50
Csirke tárkonyos sajtszószban
Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj, 50 dkg filézett csirkemell, 3 dl tejszín, 1 kis doboz (kb. 150 g) natúr krémsajt, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt, 1 evőkanálnyi finomra vágott friss tárkony, 1 csomag széles metélt.

Elkészítése:

Az olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Pirítsuk fehéredésig, sóval, borssal fűszer...
2007-05-20 02:17:09
Bazsalikomos bundáshús
Hozzávalók:

1 piros húsú paprika, 1 csokor bazsalikom, 1 paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, 5 dkg parmezán sajt, 4 szelet sertéscomb vagy csirkemellfilé, a bundázáshoz: liszt, 1 dl tejföl, zsemlemorzsa, 5 dkg parmezán, 1 kiskanál pirospaprika, a sütéshez: vaj.

Elkészítése:

A paprikát, a bazsalikomot, a paradicsomot megmossuk, és leszá...
2007-05-17 00:44:47
Borkínáló
... érett penészes sajtokhoz pedig, amilyen a francia Brie de Meaus vagy a Livarot, a nehéz, magas alkoholtartalmú vörösborokat ajánlják.
A kemény és félkemény sajtokhoz - ementáli vagy parmezán - ugyancsak vörösborokat kínálnak, pl. burgundit és bordói borokat vagy szekszárdi kadarkát.
De a magyar asztalokon kedvelik hozzá a rajnai rizlinget és a móri chardonnayt is. ...
2007-05-16 13:19:29
Pizza tejfölösen
... tetejére: 0,5 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem finomra vágva, só, 1 tk. dijoni mustár, 15 dkg gomba, 1 pár kolbász, 1 fej hagyma, 20 dkg reszelt sajt, 10 dkg reszelt parmezán, 1 db hegyes erős paprika.

1. A tésztához a lisztet, cukrot, sót és élesztőport összekeverjük egy edényben, beletesszük az olívaolajat és a vizet. Jó alaposan összegyúrjuk, kiny...
2007-05-13 01:06:16
Csirkemellbe göngyölt spárga
Hozzávalók:

4 darab csirkemell filé, 2 csokor zöldspárga, 2 ág friss kakukkfű, darált bors, 1 evőkanál reszelt parmezán, 1 pohár natúr joghurt, só.

Elkészítése:

Vágjuk kétfelé a csirkemelleket úgy, hogy a filéből két nagy szeletet kapjunk. Kissé klopfoljuk meg, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekb...
2007-05-04 01:03:06
Krumplinudli spenótmártással
Hozzávalók:

70 dkg főtt krumpli, 3 teáscsésze finomliszt, 2 ek. margarin, só, fél kg parajkrém, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, parmezán sajt

Elkészítése:

Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, megsózzuk, majd deszkán hurkát formázunk belőle. Ezt feldaraboljuk, nudlivá sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben m...
2007-05-04 00:53:43
Csirkemáj parmezános panírban
Hozzávalók (4 személyre):

8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
...
2007-05-01 01:07:46
1 2 3 .....................128 129 ..........193 194 .........253 254 255 256 257 258 
Címkék: hagymát vágjuk, olívaolajon pirítsuk, összetört fokhagymát, gombát megtisztítjuk, előbbit apró, csirkecombokat megmossuk, tésztát lobogva, megtisztított parajt, olajat forrósítsuk, nagyobb kockákra, paradicsomot megmossuk, francia Brie, magyar asztalokon, rajnai rizlinget, móri chardonnayt, áttört krumplit, uborkás mártáshoz, csokor petrezselyem, csirkemájat megmossuk, hártyáktól megtisztítjuk, kakukkfűlevelekb, spenótmártással, alkoholtartalmú, csirkemelleket, felszeleteljük, csirkecombokat, csirkemellfilé, csemegeuborka, összekeverjük, megtisztított, megtisztítjuk, papírtörlővel, fűszerkeverék, feldaraboljuk, krumplinudli, csuszatészta, pirospaprika, sajtszószban, vörösborokat, összegyúrjuk, szerecsendió, petrezselyem, fehérborecet, bazsalikomot, paradicsomot, szűrőkanálba, zsemlemorzsa, bazsalikomos, csirkemellbe, olívaolajjal, fagyasztott, elkészítése, élesztőport, beletesszük, fehéredésig, meghámozzuk, vöröshagyma, margarinnal, olívaolajat, csirkemájat, törölgetjük, chardonnayt, evőkanálnyi, forrósítsuk,
© 2013 TVN.HU Kft.