|
|
|
... hagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál cukor
• 1 csomag fagyasztott zöldség
• só, bors
• 20 g reszelt parmezán
• 2 zöldségleveskocka
A hagymát vágjuk apróra, és az olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az összetört fokhagymát, pirítsuk 1 percig, majd szórjuk meg a cuko... |
2007-06-06 22:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... száraz fehérbor, 2 ek. vaj (margarin), negyed cseresznyepaprika, kevés szárított kakukkfű, 2 doboz hámozott paradicsom, fél kk. provence-i fűszerkeverék, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt.
1. A gombát megtisztítjuk, és nem túl vékonyra felszeleteljük. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, az előbbit apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, szárazr... |
|
2007-06-03 00:52:26 |
|
|
|
|
|
|
... só, 30 dkg friss parajlevél, 8-10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, őrölt bors, reszelt szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt, a tetejére: 5 dkg reszelt parmezán.
1. A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a megtisztított parajt is ugyanígy megfőzzük, majd szűrőkanálba szedve hagyjuk jól lecsöpögni.
2. Az a... |
2007-05-20 02:38:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj, 50 dkg filézett csirkemell, 3 dl tejszín, 1 kis doboz (kb. 150 g) natúr krémsajt, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt, 1 evőkanálnyi finomra vágott friss tárkony, 1 csomag széles metélt.
Elkészítése:
Az olajat forrósítsuk fel, tegyük bele a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Pirítsuk fehéredésig, sóval, borssal fűszer... |
|
2007-05-20 02:17:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 piros húsú paprika, 1 csokor bazsalikom, 1 paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, 5 dkg parmezán sajt, 4 szelet sertéscomb vagy csirkemellfilé, a bundázáshoz: liszt, 1 dl tejföl, zsemlemorzsa, 5 dkg parmezán, 1 kiskanál pirospaprika, a sütéshez: vaj.
Elkészítése:
A paprikát, a bazsalikomot, a paradicsomot megmossuk, és leszá... |
|
2007-05-17 00:44:47 |
|
|
|
|
|
|
... érett penészes sajtokhoz pedig, amilyen a francia Brie de Meaus vagy a Livarot, a nehéz, magas alkoholtartalmú vörösborokat ajánlják.
A kemény és félkemény sajtokhoz - ementáli vagy parmezán - ugyancsak vörösborokat kínálnak, pl. burgundit és bordói borokat vagy szekszárdi kadarkát.
De a magyar asztalokon kedvelik hozzá a rajnai rizlinget és a móri chardonnayt is. ... |
2007-05-16 13:19:29 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére: 0,5 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem finomra vágva, só, 1 tk. dijoni mustár, 15 dkg gomba, 1 pár kolbász, 1 fej hagyma, 20 dkg reszelt sajt, 10 dkg reszelt parmezán, 1 db hegyes erős paprika.
1. A tésztához a lisztet, cukrot, sót és élesztőport összekeverjük egy edényben, beletesszük az olívaolajat és a vizet. Jó alaposan összegyúrjuk, kiny... |
2007-05-13 01:06:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 darab csirkemell filé, 2 csokor zöldspárga, 2 ág friss kakukkfű, darált bors, 1 evőkanál reszelt parmezán, 1 pohár natúr joghurt, só.
Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a csirkemelleket úgy, hogy a filéből két nagy szeletet kapjunk. Kissé klopfoljuk meg, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekb... |
2007-05-04 01:03:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg főtt krumpli, 3 teáscsésze finomliszt, 2 ek. margarin, só, fél kg parajkrém, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, parmezán sajt
Elkészítése:
Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, megsózzuk, majd deszkán hurkát formázunk belőle. Ezt feldaraboljuk, nudlivá sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben m... |
2007-05-04 00:53:43 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
... |
2007-05-01 01:07:46 |
|
|
|
|