Belépés
A tengerszemű hölgy
... esküvője után keservesen zokogni kezd. Szegény fiúnak eszébe jutott az elhagyott régi felesége és a gyermeke.

- Azám. Hanem azért el ne hagyjuk hűlni a levest. Tetszik önnek parmezán is hozzá?

- Köszönöm. Anélkül jobb szeretem.

- Klatopil Vencel parmezánnal szerette.

Aztán hozzáláttunk a levesevéshez.

-...
2011-05-09 06:53:29
Nudli ricottával és spenóttal
... vajjal

Kiadós egytálétel, böjti időszakra akár Kiadós egytálétel, böjti időszakra akár
Hozzávalók:
50 dkg leveles spenót
1 kis fej hagyma
10 dkg vaj
9 dkg parmezán
25 dkg ricotta
3 tojás
2 tojássárga
23-25 dkg liszt
12 levél zsálya
8 koktélparadicsom

bors
szerecsendió

Elkészítés: A spenó...
2011-03-17 20:48:54
LE MINESTRE Zöldséglevesek
... sem olyan élesek, mint első látásra hinnők. Van egy egész sor minestra, amelyhez tésztaféléket is használ készítőjük; elsősorban a rövidebb formák jönnek számításba: rigatoni és canelloni. Parmezán és pecorino a receptek refrénje itt is. A minestrakészítés ugyanúgy a variációk művészete, mint a sugofőzés.
Zöldséglevesen Közép-Európában többnyire olyan húslevest értenek, amely...
2010-11-03 20:47:03
x
... dl olaj, 1 cs gorombára vágott petrezselyem, 15 dkg vegye gomba, 15 dkg parajlevél, 2 szál zöldhagyma, 10 dkg pritamin paprika, só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió,
Tálaláshoz parmezán sajt.
Elkészítés:
Megtisztítjuk megmossuk a zöldségeket, a gombát szeleteljük a paprikát vékony csíkokra, vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a gombát, majd rátesszük a gorombára ...
2010-10-25 18:05:46
Gyors padlizsános gnocchi
... hozzávalók 4 főre

* 50 dkg konyhakész gnocchi
* 1 nagyobb padlizsán
* 2 dl tejszín
* 5-6 ek olívaolaj
* zöldfűszer keverék
* 5 dkg Parmezán sajt
elkészítés

1. A gnocchikat sós vízben megfőzzük.
2....
2010-09-12 20:04:26
Padlizsános rakott tortellini
... közepes hagyma
* 40 dkg hámozott paradicsom
* csipetnyi cayenne bors
* összevágott friss bazsalikom
* só
* őrölt bors
* 10 dkg reszelt parmezán sajt
* olívaolaj

elkészítés

1. A padlizsánt meghámozzu...
2010-07-19 10:07:00
Parmezános rántott gomba


* 50 dkg gomba
* 3 tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só

elkészítés

1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A tojást felverjük, b...
2010-07-18 18:28:55
Parmezános rántott gomba
... hozzávalók 4 főre

* 50 dkg gomba
* 3 tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só

elkészítés

1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A ...
2010-07-18 12:53:57
Hasznos tudnivalók
... DIÉTA
MANCHEGO
MELBA
MINESTRONE
MOZZARELLA
NASI GORENG
NAVARIN
NOISETTE
NUGÁT
OLIVET
OLLA PODRIDA
ORLOFF
OUBLIE
OUZO
PAELLA
PANETTONE
PAPAY
PARMEZÁN
PEKINGI KACSA
PESTO
RADICCHIO
RAKI
ROQUEFORT
STILTON
SUSHI
SZÓJASZÓSZ
TABASCO
TABBOULEH
TAPAS|...
2009-07-27 19:42:23
Külföldi receptek magyarul
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet...
2008-12-01 23:39:20
1 2 3 
Címkék: MINESTRE Zöldséglevesek, Klatopil Vencel, Zöldséglevesen Közép-Európában, NASI GORENG, OLLA PODRIDA, PEKINGI KACSA, tengerszemű hölgy, elhagyott régi, rövidebb formák, receptek refrénje, minestrakészítés ugyanúgy, variációk művészete, gombát szeleteljük, paprikát vékony, padlizsánt meghámozzu, gombát megtisztítjuk, tojást felverjük, barackos massza, koktélparadicsom, összeturmixolunk, minestrakészítés, zöldséglevesek, zöldséglevesen, megtisztítjuk, tésztaféléket, szerecsendió, petrezselyem, hozzáláttunk, őszibarackot, levesevéshez, zsemlemorzsa, padlizsános, parmezánnal, szeleteljük, összevágott, tengerszemű, megpirítjuk, zöldségeket, tojássárga, hozzávalók, elkészítés, mozzarella, egytálétel, tortellini, paradicsom, gnocchikat, ricottával, bazsalikom, minestrone, finomliszt, zöldfűszer, szeletekre, padlizsánt, zöldhagyma, parajlevél, meghámozzu, parmezános, elsősorban, számításba, tudnivalók, tálaláshoz, konyhakész, szójaszósz, készítőjük, quantroval, vaníliával, joghurttal, keservesen, elhagyott, roquefort, olívaolaj,
© 2013 TVN.HU Kft.