|
|
|
... esküvője után keservesen zokogni kezd. Szegény fiúnak eszébe jutott az elhagyott régi felesége és a gyermeke.
- Azám. Hanem azért el ne hagyjuk hűlni a levest. Tetszik önnek parmezán is hozzá?
- Köszönöm. Anélkül jobb szeretem.
- Klatopil Vencel parmezánnal szerette.
Aztán hozzáláttunk a levesevéshez.
-... |
2011-05-09 06:53:29 |
|
|
|
|
|
|
... vajjal
Kiadós egytálétel, böjti időszakra akár Kiadós egytálétel, böjti időszakra akár
Hozzávalók:
50 dkg leveles spenót
1 kis fej hagyma
10 dkg vaj
9 dkg parmezán
25 dkg ricotta
3 tojás
2 tojássárga
23-25 dkg liszt
12 levél zsálya
8 koktélparadicsom
só
bors
szerecsendió
Elkészítés: A spenó... |
|
2011-03-17 20:48:54 |
|
|
|
|
|
|
... sem olyan élesek, mint első látásra hinnők. Van egy egész sor minestra, amelyhez tésztaféléket is használ készítőjük; elsősorban a rövidebb formák jönnek számításba: rigatoni és canelloni. Parmezán és pecorino a receptek refrénje itt is. A minestrakészítés ugyanúgy a variációk művészete, mint a sugofőzés.
Zöldséglevesen Közép-Európában többnyire olyan húslevest értenek, amely... |
2010-11-03 20:47:03 |
|
|
|
|
|
|
... dl olaj, 1 cs gorombára vágott petrezselyem, 15 dkg vegye gomba, 15 dkg parajlevél, 2 szál zöldhagyma, 10 dkg pritamin paprika, só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió,
Tálaláshoz parmezán sajt.
Elkészítés:
Megtisztítjuk megmossuk a zöldségeket, a gombát szeleteljük a paprikát vékony csíkokra, vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a gombát, majd rátesszük a gorombára ... |
|
2010-10-25 18:05:46 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 50 dkg konyhakész gnocchi
* 1 nagyobb padlizsán
* 2 dl tejszín
* 5-6 ek olívaolaj
* zöldfűszer keverék
* 5 dkg Parmezán sajt
elkészítés
1. A gnocchikat sós vízben megfőzzük.
2.... |
|
2010-09-12 20:04:26 |
|
|
|
|
|
|
... közepes hagyma
* 40 dkg hámozott paradicsom
* csipetnyi cayenne bors
* összevágott friss bazsalikom
* só
* őrölt bors
* 10 dkg reszelt parmezán sajt
* olívaolaj
elkészítés
1. A padlizsánt meghámozzu... |
2010-07-19 10:07:00 |
|
|
|
|
|
|
* 50 dkg gomba
* 3 tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só
elkészítés
1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A tojást felverjük, b... |
2010-07-18 18:28:55 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 50 dkg gomba
* 3 tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só
elkészítés
1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A ... |
2010-07-18 12:53:57 |
|
|
|
|
|
|
... DIÉTA
MANCHEGO
MELBA
MINESTRONE
MOZZARELLA
NASI GORENG
NAVARIN
NOISETTE
NUGÁT
OLIVET
OLLA PODRIDA
ORLOFF
OUBLIE
OUZO
PAELLA
PANETTONE
PAPAY
PARMEZÁN
PEKINGI KACSA
PESTO
RADICCHIO
RAKI
ROQUEFORT
STILTON
SUSHI
SZÓJASZÓSZ
TABASCO
TABBOULEH
TAPAS|... |
2009-07-27 19:42:23 |
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
2008-12-01 23:39:20 |
|
|
|
|