Regisztráció  Belépés
Európai Számvevőszék: enyhült a vegyi, a biológiai, a radiológiai és a nukleáris fenyegetés
... járhatnak.
A luxembourgi központú uniós számvevőszék jelentésében elismerte, hogy az uniós kezdeményezés elősegítette a biztonságot és a regionális együttműködést, azonban a partnerországok között nincs elég kapcsolat, mivel azok főként nemzeti szintű igényeiket kívánják kielégíteni. A jelentés szerint a kezdeményezés olyan eszközöket és módszereket biztosít, amelyek segítség...
2018-06-19 16:22:30
NATO-főtitkár: A katonai szövetség meghosszabbítja az afgán biztonsági erők finanszírozását
... a NATO tagországok állam-, illetve kormányfőinek július közepén esedékes csúcstalálkozóját készítette elő - második munkanapját követően tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a partnerországok célja, hogy megerősítsék az afgán biztonsági erőket a békés megoldás feltételeinek megteremtése érdekében.
Arra emlékezetett, hogy a NATO 2015-ben befejezte harci küldetését Afganisztán...
2018-06-08 17:16:46
NATO-főtitkár: a szövetség növeli reagáló képességét
... egyértelmű üzenetet hordoznak az Ukrajnában elkövetett erőszakos katonai cselekmények következményeit illetően.
Stoltenberg szerintazEurópa és az Egyesült Államok, vagy egyes partnerországok között fennálló feszültségek nem gyengítik a katonai szövetséget. Ennek bizonyítéka, hogy az Egyesült Államok Lengyelország kérésére harccsoportok telepítésével növelné jelenlétét a szöve...
2018-06-07 20:12:28
EP: díjazni kell a keleti partnerségi országok által végrehajtott reformokat
... üdvözölte, hogy Magyarország javaslatára, a kifogásolt ukrán oktatási törvényre célozva a csúcsértekezlet nyilatkozattervezetébe "belefoglaltak egy olyan szövegrészt, amely szerint a partnerországok nem szűkíthetik a nemzeti kisebbségek jogait az oktatás területén".
A politikus aláhúzta: a nemzeti kisebbségekkel szemben diszkriminatív jogszabály "a jelek szerint nem elszigete...
2017-11-15 17:04:18
A Soros-terv magyar fordítása
... jogait pénzügyi és politikai szívességekre lehet elcserélni, még szélesebb körben is mintának tekintik. Júniusban ugyanis az Európai Bizottság arra szólított fel, hogy az afrikai partnerországok esetében a fejlesztési támogatásokat a migráció visszaszorításának végrehajtásától tegyék függővé. Ez azonban sérti azokat az értékeket és alapelveket, amelyeknek irányt kellene szabniuk a...
2017-11-11 09:38:47
Az EP megszavazta az európai gázellátás biztosítására vonatkozó új szabályokat
... kategóriába sorolják az országokat, amelyek ezentúl "kockázati együttműködés" keretében közös helyzetelemzést, megelőző és válságkezelő lépéseket tesznek. A tagállamok a bizottságot és a partnerországok hatóságait tájékoztatják, hogy a három válsághelyzeti szintből melyiket tartják érvényesnek az adott szituációban.
A rendelkezés végezetül nagyobb átláthatóságot követel meg, ...
2017-09-12 17:55:12
Palkovics: a külföldi diákok számára is vonzó agrár-felsőoktatás kialakítás a cél
... években a külföldi hallgatói létszám, kutatói-oktatói részarány duplájára emelkedjen.
Az akadémikus közölte, folytatódni fog a Stipendium Hungaricum program, és a jövőre már a partnerországok hallgatói számára felajánlott 8 ezer férőhelye jelentős része agrárterületen lesz elérhető.
Palkovics László elmondta, az agráriumban tevékenykedő hazai vállalkozások - más ágazatok...
2016-12-09 13:52:19
Illegális bevándorlás - Lázár: nincs jogi lehetőségünk a visszatoloncoltak befogadására
...
Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: mintegy 45 ezer embert kívánnak visszatoloncolni ide a partnerországok. Magyarország 179 ezer embert regisztrált.
Idén több mint 21 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Magyarországon - ismertette Lázár János. Őket mind nyilatkoztatják arról, hol léptek be az Európai Unióba.
A miniszter, aki a külügyi tárcavezető ...
2016-06-23 16:23:05
Iohannis: Románia nem NATO-flottát, hanem közös Fekete-tengeri hadgyakorlatokat javasolt
... Fekete-tengeren. Erről a román védelmi miniszter korábban azt mondta: nem flottáról, hanem egyfajta "megerősített együttműködésről" van szó, amelynek gyakorlataihoz esetenként olyan NATO-partnerországok hadihajói is csatlakozhatnak, mint Ukrajna vagy Grúzia.
A Krím-félsziget orosz annektálása óta amerikai, brit és francia hadihajók egymást váltva rendszeresen érkeznek NATO-ha...
2016-06-16 20:27:47
NGM: csaknem 70 milliárd forint a Duna régión belüli projektekre
...
Az első nemzetközi pályázati felhívás meghirdetésével szeptemberben megkezdődhet a program végrehajtása.
A partnerországok döntése alapján a programvégrehajtással összefüggő feladatokat az NGM szervezeti keretei között működő irányító hatóság látja el - emelte ki az államtitkár.
A program középpontjában a közös kutatás-fejlesztés és társadalmi innováció, a vállalkoz...
2015-08-24 17:21:22
1 2 
Címkék: Európai Számvevőszék, Egyesült Államok, Egyesült Államok Lengyelország, Európai Bizottság, Stipendium Hungaricum, Palkovics László, Lázár János, Európai Unióba, nukleáris fenyegetés, katonai szövetség, afgán biztonsági, szövetség növeli, keleti partnerségi, európai gázellátás, külföldi diákok, visszatoloncoltak befogadására, luxembourgi központú, uniós kezdeményezés, regionális együttműködést, partnerországok között, jelentés szerint, kezdeményezés olyan, partnerországok célja, békés megoldás, katonai szövetséget, kifogásolt ukrán, olyan szövegrészt, nemzeti kisebbségek, oktatás területén, politikus aláhúzta, nemzeti kisebbségekkel, jelek szerint, afrikai partnerországok, fejlesztési támogatásokat, partnerországok hatóságait, három válsághelyzeti, adott szituációban, rendelkezés végezetül, külföldi hallgatói, akadémikus közölte, partnerországok hallgatói, agráriumban tevékenykedő, külügyi tárcavezető, román védelmi, első nemzetközi, program végrehajtása, partnerországok döntése,
© 2013 TVN.HU Kft.