Regisztráció  Belépés
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
Levesek

Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fa...
2018-07-12 10:47:47
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére...
... basmati rizs, árpa, zab
Zöldségek: édeskömény gumó, saláta, uborka, spárgatök, cukkini, spárga, zöldbab, zöldborsó, brokkoli, káposzta, karfiol, burgonya, édesburgonya, csicsóka, pasztinák, zeller, valamint karela és okra
Babfélék: mungóbab, aduki bab, csicseriborsó, fehér bab, tarkabab, szójabab és tofu
Tejtermékek: tehéntej, joghurt, ghí (tisztított vaj)
Fűsz...
2018-06-08 08:46:39
Tél végi vitaminforrások
... számos egyéb fajta fellelhető a téli hónapokban. Kiváló hozzávaló lehet például a béta-karotinban bővelkedő sárgarépa, a C- és B-vitaminokban gazdag burgonya, a B- és E-vitaminban dús pasztinák, valamint a vérképző tulajdonsággal rendelkező cékla (erről a növényről ide kattintva olvashat bővebben). Nem szabad megfeledkeznünk a déli gyümölcsökről sem, hiszen magas C-vitamin tartalm...
2018-02-19 22:48:15
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
Levesek

Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, ...
2018-01-15 09:08:25
Karácsony
... formájú úgynevezett cracker, mely kinyitásakor pukkan, és amelyben apróbb ajándékok rejtőznek. A hagyományos karácsonyi ebéd a gesztenyével töltött pulyka, zöldségek (kelbimbó, sárgarépa, pasztinák, zöldborsópüré, krumpli) és vörösáfonya-szósz (cranberry sauce).[31] A legszokásosabb desszert a karácsonyi puding (Christmas pudding) elnevezésű sütemény, mely alapja sokféle szárított...
2017-12-24 15:24:52
Mihez – mit?
... babérlevél,
fokhagyma.
.................................... .................................... .................................... .................................... .........
2017-11-15 18:45:37
Hamis rakott krumpli - Rakott pasztinák/édesburgonya
...2-3 közepes pasztinák vagy fehér édesburgonya
1 szál kolbász
6 db tojás
3 dl kókuszjoghurt

1 ek zsír
10dkg kemény sajt/növényi sajt

Elkészítés:

A pasztinákot megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén karikázzuk a kolbásszal együtt. Egy jénai edényt, vagy magas falú tepsit kikenünk ...
2017-11-15 11:34:26
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére
... basmati rizs, árpa, zab
Zöldségek: édeskömény gumó, saláta, uborka, spárgatök, cukkini, spárga, zöldbab, zöldborsó, brokkoli, káposzta, karfiol, burgonya, édesburgonya, csicsóka, pasztinák, zeller, valamint karela és okra
Babfélék: mungóbab, aduki bab, csicseriborsó, fehér bab, tarkabab, szójabab és tofu
Tejtermékek: tehéntej, joghurt, ghí (tisztított va...
2017-08-14 19:38:40
Télen fogyasszunk az évszaknak megfelelő zöldségeket és gyüm
... garat gyulladásainak csökkentésére használhatók. Bélbetegségek kezelésében is szerepet kapott. A naspolyafa kérgének főzetét a népi gyógyászatban vérzések csillapítására alkalmazták.
Pasztinák - dr. Bálint György szerint mindenes gyökérzöldség, mert egymagában képes helyettesíteni a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert.
Póréhagyma - Megfigyelték, hogy a póréha...
2017-01-04 07:28:47
5 tipp, hogy igazán jó legyen a Márton-napi ludaskása
... érdemes többféle zöldséggel gazdagítani, lazítani. Egyrészt könnyebb lesz a végeredmény, másrészt a zöldségek íze is átjárja a kását. A ludaskásába nyugodtan kerülhet sárgarépa, fehérrépa, pasztinák, gomba, zöldborsó, vagy - ahogy Zilahy Ágnesnél áll - egy kis zeller is főhet benne.


|...
2016-11-10 23:32:53
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Bálint György, Zilahy Ágnesnél, kánikula enyhítésére, évszaknak megfelelő, téli hónapokban, béta-karotinban bővelkedő, vérképző tulajdonsággal, déli gyümölcsökről, hagyományos karácsonyi, gesztenyével töltött, legszokásosabb desszert, karácsonyi puding, pasztinákot megpucoljuk, tojásokat keményre, kolbásszal együtt, jénai edényt, naspolyafa kérgének, népi gyógyászatban, ludaskásába nyugodtan, megfeledkeznünk, vitaminforrások, legszokásosabb, tulajdonsággal, csillapítására, gyulladásainak, helyettesíteni, kókuszjoghurt, gyógyászatban, csicseriborsó, felkarikázzuk, gyökérzöldség, gyümölcsökről, zöldborsópüré, csökkentésére, bélbetegségek, pirospaprika, petrezselyem, megfigyelték, édesburgonya, gesztenyével, vitaminokban, szerecsendió, használhatók, kinyitásakor, kezelésében, tejtermékek, fogyasszunk, gulyásleves, mindmegette, megpucoljuk, zöldségeket, pasztinákot, enyhítésére, vörösáfonya, végeredmény, gazdagítani, alkalmazták, úgynevezett, ludaskásába, hagyományos, vitaminban, babérlevél, feketebors, naspolyafa,
© 2013 TVN.HU Kft.