|
|
|
Levesek
Bab: fokhagyma, kakkukfű
Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
Gyümölcs: citrom, fa... |
2018-07-12 10:47:47 |
|
|
|
|
|
|
... antibakteriális hatású. A benne lévő kalóriamennyiség meglehetősen alacsony, így diétában is alkalmazható. Télre érdemes savanyítani belőle, ugyanis az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás!
Pasztinák
Elsősorban húslevesbe használjuk, pedig tele van fontos anyagokkal!
Sok C- és B1-vitamint, kalciumot, foszfort és vasat tartalmaz, tápértéke akár a sárgarépáé,... |
|
2016-10-24 19:27:40 |
|
|
|
|
|
|
... fügét!
Jó és szép aszalvány készülhet paradicsom, paprika, petrezselyem, sárgarépa, hagyma, tök, pasztinák gyökér, vörös- és póréhagyma, zellergumó, sóska és a spenót is, de a fűszernövényeket (petrezselyem, kapor, lestyán, majoranna, bazsalikom, citromfű) is megszáríthatjuk. ... |
2016-07-28 19:53:17 |
|
|
|
|
|
|
A zöldséggyökerekről itt lehet olvasni:
A sárgarépa eredete
http://freshman.hu/srgarpa-eredete/
Petrezselyem
https://hu.wikipedia.org/wiki/Petrez selyem
Pasztinák
https://hu.wikipedia.org/wiki/Paszti n%C3%A1k
Ilse... |
|
2016-05-19 12:18:06 |
|
|
|
|
|
|
ZÖLDSÉGEK ÉLETTANI JELLEMZÕI
BROKKOLI
A brokkoli (főzetlenül) kitűnő C-vitamin-, foksav- és ß-karotin-forrás, így joggal foglal el méltó helyet a rák-prevenciós étrendben, de ott a helye az indolszármazék tartalmánál fogva is. Minél sötétebb zöld vagy kékeszöld a virágzata, annál több C-vitamint és ß-karotint tartalmaz. Kiemelendő továbbá a benne lévő tok... |
|
2015-10-07 08:25:27 |
|
|
|
|
|
|
... pitypang
levél, retek,
sárgarépa, spárga, spenót, zsázsa
cukorbaj búzafő, csicsóka, karalábé, kelkáposzta, s
árgarépa, spenót, pasztinák
ekcéma karalábé, retek, uborka
emésztési
rendellenességek
spenót
fáradtság búza... |
2015-05-03 01:01:42 |
|
|
|
|
|
|
... letakarított földre. Az ázalékba kerülhet: csalán, gyermekláncfű, káposztalevél, zsálya, levendula, kifőzött teafüvek, gyógynövények bármi lehet benne. Ne kerüljön bele: ürmön, petrezselymen, pasztinák, lestyán. A természetes módon termelt paradicsom íze, illata egyszerűen fantasztikus.
Tanács
Ha már virágzik kiültetéskor, a virágokat lecsípjük. Nem kell ... |
2014-11-25 12:57:42 |
|
|
|
|
|
|
... zellernyi szárat vagy egy pohár tisztított vízzel hígított zellerlevet.
A zellergumó préselt leve kiváló böjti ivókúrákhoz (más zöldségek - sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, paradicsom, hagymafélék - levével gazdagítva), a szárzellert bátran lehet használni salátákba, finom ízt kölcsönöz minden ételnek, krémleves és egytálétel is készülhet belőle. A... |
2014-06-27 09:07:00 |
|
|
|
|
|
|
... tenyészidő első vagy második felében vannak a veteményesben.
karfiol (k),
zeller (e),
bokorbab (h),
korai káposzta (k),
cékla (l),
borsó (h),
pasztinák (e),
hagyma (li),
feketegyökér(f).
C.) csoport: Rövid tenyészidejű zöldségek. Folyamatosan váltják egymást, akár ugyanannak a fajnak a korai, nyári és késői f... |
2014-03-02 20:54:36 |
|
|
|
|
|
|
PH -érték meghatározásának - mérésének leírása
Lúgosításról, savtalanításról, a savasító jellegű és lúgosító jellegű ételekről és italokról, mozgás és légzéstechnikáról, kellő mennyiségű folyadék fogyasztásról szóló leírások során egyre többször halljuk és értjük ezen tényezőknek a jelentőségét, a megelőzés lehetőségei között, ... |
2013-11-11 07:56:07 |
|
|
|
|