|
|
|
... Örménygyökér
189 Örökzöld törpetölgy
190 Őszi margitvirág
191 P
192 Pacsirtafű
193 Páfrányfenyő
194 Papaya
195 Paprika
196 Papsajtmályva
197 Pasztinák
198 Pásztortáska
199 Pemetefű
200 Petrezselyem
201 Pipacs
202 Porcikafű
203 Porcsinfű
204 Psyllium
205 R
206 Ragadós galaj
207 Rebarbara|... |
2012-12-16 23:15:52 |
|
|
|
|
|
|
...
Recept sütőtökleveshez
Hozzávalók:
1 kg sütőtökhús,
vaj,
1 hagyma,
1 kis pasztinák,
1 alma,
1 liter zöldségleves,
gyömbér,
jamaikai szegfűbors,
curry,
só... |
|
2012-11-06 05:32:22 |
|
|
|
|
|
|
... még számos egyéb fajta fellelhető a téli hónapokban. Kiváló hozzávaló lehet például a béta-karotinban bővelkedő sárgarépa, a C- és B-vitaminokban gazdag burgonya, a B- és E-vitaminban dús pasztinák, valamint a vérképző tulajdonsággal rendelkező cékla (erről a növényről ide kattintva olvashat bővebben). Nem szabad megfeledkeznünk a déli gyümölcsökről sem, hiszen magas C-vitamin tar... |
2012-02-29 12:12:21 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségesen elkészítve. Ennek kíméletes elkészítési módja: ha a gabonaféle gyorsan megfő, mint a köles vagy a baszmati rizs, akkor egyszerre tesszük fel főni a zöldségfélékkel, mint sárgarépa, pasztinák, zeller apróra vágva, vagy zöldborsó, zöldbab, és amikor megpuhult hozzákeverünk egy kevés ghít. A fűszereket még fővés előtt hozzáadjuk, nagyon hasznos a kömény, római kömény (fel... |
|
2012-02-15 10:33:38 |
|
|
|
|
|
|
... egy zellernyi szárat vagy egy pohár tisztított vízzel hígított zellerlevet.
A zellergumó préselt leve kiváló böjti ivókúrákhoz (más zöldségek - sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, paradicsom, hagymafélék - levével gazdagítva), a szárzellert bátran lehet használni salátákba, finom ízt kölcsönöz minden ételnek, krémleves és egytálétel is készülhet belőle. A szár és... |
|
2011-06-28 07:36:02 |
|
|
|
|
|
|
... füstöltsonka, 10 dkg füstöltszalonna, 10 dkg szárított vargánya, 2 db közepes cékla, 1 kisebb karalábé, 1 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 db közepes nagyságú, savanykás alma, 1 szál pasztinák, ½ l sós céklalé (esetleg uborkalé), 1 közepes fej hagyma, 1 kávéskanál szárított majoránna, 1-2 evőkanál összevágott, friss kaporlevél, 1 mokkáskanál köménymag, 10-12 sze... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Csirke téli zöldségekkel (francia)
Hozzávalók (4 sz.): 90 dkg csirkemell, 16 kis sárgarépa, 16 zöldhagyma, 8 kelbimbó, 1 krumpli, 1 pasztinák, 1,1 liter csirkeleveslé, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 3 ek tejszín, 3 ek friss reszelt torma, 1 kk tabasco szósz, 3 ek vágott petrezselyemzöld, só, bors.
A melleket bőrözze le, csontoz... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... felsorolt összeállítások 2-4 adagra vonatkoznak (szomjúságtól és igénytől függően):
(Forrás: Jonny Bowden PhD, hivatásos táplálkozás szakértő)
* Az egészség gyökerei: 3 pasztinák, 2 fej brokkoli, 3 szál zeller, 2 nagy répa, 1 körte, 1 alma, gyömbér
* Édes spenótos: 2 csésze spenót, 1 alma, 2-3 répa, gyömbér, (variáció: 1 cékla és a zöldje)
* Kevert ... |
2011-03-19 04:16:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Károly György [Karfiol]
FEJTETTBABLEVES HÚSGOMBÓCCAL
Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg fejtettbab, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kisebb pasztinák, 1 kisebb zeller fele, negyede, 2 szál zellerlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1-2 szem közepes krumpli, 10 dkg húsos füstöltszalonna, 1 kisebb fej vörösh... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
A pasztinák a répával rokon, Európában őshonos gyökérzöldség. Kétéves növény; első évben fejleszti ki vastag, húsos gyökerét, mely 16-22 cm hosszú és sima felületű.
A gyökér és a mag a petrezselyemhez hasonló ízű, csak kissé édesebb.
Édességek alapanyaga is lehet; levesekbe, salátákba is ... |
2010-07-02 22:09:49 |
|
|
|
|