Belépés
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
... aki 2013-ban az év női séfje volt Olaszországban, ő a rizottó titkairól tart mesterkurzust, az ikonikus olasz ételt ezúttal valtellinai bresaolával (marhasonka), cetarai szardellával, pecorino sajttal és naranccsal ízesítve.
Cristina Bowerman arról szólt, hogy Olaszországban 174-fajta rizst termesztenek, ezek közül mégis keveset ismer a világ.
A minőségi olasz rizs mell...
2019-11-16 12:11:30
Egylábasos szalonnás-zöldséges tészta
... 4 evőkanál csemegekukorica

30 dkg tészta
6,5 dl víz

kakukkfű
rozmaring
0,5 dl tej
2 evőkanál parmezán vagy pecorino


Elkészítés

A szalonnát felkockázzuk és a hagymával egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal is kicsit pirítjuk, sózzuk, fűszerez...
2018-09-17 23:53:27
Szicíliai zöldséges tészta (Pasta alla Norma)
... fokhagyma
2 ek olívaolaj
5 dl olaj
6 szál bazsalikom
40 dkg tészta (pl. penne, rigatoni, spagetti)
4 dkg forgácsolható sajt (pl. parmezán, pecorino)

frissen őrölt bors


Elkészítés

Serpenyőben a fenyőmagot zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, majd félretesszük. A paradicsomokat ...
2018-07-13 23:36:00
A tökéletes sajtos tészta
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta (én BIO fussilit használtam hozzá)
20-25 dkg sajt (igen-igen, csupán ennyi kell hozzá, ellenben SAJTOT használtam a recepthez és nem gumit....) St. Paulin, Gorgonzola, osztrák -pasztörizálatlan tejből készült- kézműves sajt és valódi parmezán keveréke...
5 dl tej (én BIO tejet használtam hozzá)
1 pohár tejföl (vagy házi legyen vag...
2018-04-26 10:39:37
Kakaó, az istenek eledele
... fogás.

Gnocchi sajttal és kakaóval

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gnocchi (saját készítésű vagy félkész termék)
5 dkg frissen reszelt kemény sajt (parmezán, pecorino vagy grana padano) + 3-4 dkg a tálaláshoz
5 dkg reszelt Anikó sajt
3 dkg nagy szemű mazsola
2 dkg jó minőségű olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál jó...
2018-03-22 01:14:22
Egyedényes bolognai spagetti
... marhahús

20 dkg spagetti
1/4 tk csilipehely
2,5 dl passzírozott paradicsom
1/2 dl vörösbor
bors
frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt


Elkészítés

A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélpara...
2017-12-13 23:32:13
Gyors fokhagymaleves
... fokozható, ha sajtot is teszünk bele. A lágy, félkemény, kemény sajtok közül kedvünkre válogathatunk. Az olaszos hangvételű - sokszor paradicsomos - hagy...
2017-07-17 14:17:16
Bárányhús, bégetően fantasztikus
... utolsó sorban - gyapjáért tenyésztik. A juh ugyan jóval kevesebb tejet ad, mint a tehén, de teje zsírosabb és több kalciumot tartalmaz. Juhtejből készül a híres Feta sajt, a Manchego, a Pecorino Romano és a francia Roquefort is.

Bárányhús a konyhában
A bárány húsa gyenge, ízletes, gyorsan elkészül. A bárányból készülő fogások vajon készítve az igaziak, így állaguk ...
2017-04-15 23:03:25
Egyedényes paradicsomos tészta
... fokhagyma vékonyra szeletelve
1 db csilipaprika (ízlés szerint) felkarikázva
2 ek olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé

bors
parmezán vagy pecorino sajt

Elkészítés

Egy nagyobb serpenyő szélén elrendezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, a spenótot, a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát, a bazsa...
2017-03-10 23:53:08
Szicíliai karfiol fekete olívabogyóval
... felaprítva
- 2 fej fokhagyma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 16 fekete olajbogyó
- 2 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
- fél csésze Parmesan sajt (vagy Pecorino)

A kisebb rózsákra szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Ezt követően kivesszük a főtt karfiolt és hideg vízbe tesszük, majd néhány perc eltelt...
2017-03-10 11:55:27
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 
Címkék: Cristina Bowerman, Pecorino Romano, tudatos táplálkozás, tökéletes sajtos, istenek eledele, rizottó titkairól, ikonikus olasz, minőségi olasz, szalonnát felkockázzuk, kicsi olajon, felszeletelt gombát, fenyőmagot zsiradék, megmosott koktélpara, olaszos hangvételű, híres Feta, francia Roquefort, bárány húsa, bárányból készülő, nagyobb serpenyő, vékonyra szeletelt, kisebb rózsákra, főtt karfiolt, pasztörizálatlan, csemegekukorica, fokhagymaleves, paradicsomokat, világosbarnára, olaszországban, gasztronómiai, válogathatunk, megtisztított, olívabogyóval, forgácsolható, mesterkurzust, száraztészta, fantasztikus, termesztenek, paradicsomos, passzírozott, petrezselyem, szardellával, félretesszük, felkarikázva, felkockázzuk, felszeletelt, csilipaprika, csilipehely, megpirítjuk, félbevágott, táplálkozás, elrendezzük, bresaolával, serpenyőben, valtellinai, elkészítés, paradicsom, egyedényes, olvasztott, hozzáadjuk, marhasonka, naranccsal, használtam, felaprítva, hozzávalók, gorgonzola, bazsalikom, fenyőmagot, egylábasos, tálaláshoz,
© 2013 TVN.HU Kft.