|
|
|
... aki 2013-ban az év női séfje volt Olaszországban, ő a rizottó titkairól tart mesterkurzust, az ikonikus olasz ételt ezúttal valtellinai bresaolával (marhasonka), cetarai szardellával, pecorino sajttal és naranccsal ízesítve.
Cristina Bowerman arról szólt, hogy Olaszországban 174-fajta rizst termesztenek, ezek közül mégis keveset ismer a világ.
A minőségi olasz rizs mell... |
2019-11-16 12:11:30 |
|
|
|
|
|
|
... 4 evőkanál csemegekukorica
só
30 dkg tészta
6,5 dl víz
só
kakukkfű
rozmaring
0,5 dl tej
2 evőkanál parmezán vagy pecorino
Elkészítés
A szalonnát felkockázzuk és a hagymával egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal is kicsit pirítjuk, sózzuk, fűszerez... |
|
2018-09-17 23:53:27 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
2 ek olívaolaj
5 dl olaj
6 szál bazsalikom
40 dkg tészta (pl. penne, rigatoni, spagetti)
4 dkg forgácsolható sajt (pl. parmezán, pecorino)
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Serpenyőben a fenyőmagot zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, majd félretesszük. A paradicsomokat ... |
2018-07-13 23:36:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta (én BIO fussilit használtam hozzá)
20-25 dkg sajt (igen-igen, csupán ennyi kell hozzá, ellenben SAJTOT használtam a recepthez és nem gumit....) St. Paulin, Gorgonzola, osztrák -pasztörizálatlan tejből készült- kézműves sajt és valódi parmezán keveréke...
5 dl tej (én BIO tejet használtam hozzá)
1 pohár tejföl (vagy házi legyen vag... |
|
2018-04-26 10:39:37 |
|
|
|
|
|
|
... fogás.
Gnocchi sajttal és kakaóval
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gnocchi (saját készítésű vagy félkész termék)
5 dkg frissen reszelt kemény sajt (parmezán, pecorino vagy grana padano) + 3-4 dkg a tálaláshoz
5 dkg reszelt Anikó sajt
3 dkg nagy szemű mazsola
2 dkg jó minőségű olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál jó... |
|
2018-03-22 01:14:22 |
|
|
|
|
|
|
... marhahús
só
20 dkg spagetti
1/4 tk csilipehely
2,5 dl passzírozott paradicsom
1/2 dl vörösbor
bors
frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt
Elkészítés
A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélpara... |
2017-12-13 23:32:13 |
|
|
|
|
|
|
... fokozható, ha sajtot is teszünk bele. A lágy, félkemény, kemény sajtok közül kedvünkre válogathatunk. Az olaszos hangvételű - sokszor paradicsomos - hagy... |
2017-07-17 14:17:16 |
|
|
|
|
|
|
... utolsó sorban - gyapjáért tenyésztik. A juh ugyan jóval kevesebb tejet ad, mint a tehén, de teje zsírosabb és több kalciumot tartalmaz. Juhtejből készül a híres Feta sajt, a Manchego, a Pecorino Romano és a francia Roquefort is.
Bárányhús a konyhában
A bárány húsa gyenge, ízletes, gyorsan elkészül. A bárányból készülő fogások vajon készítve az igaziak, így állaguk ... |
2017-04-15 23:03:25 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma vékonyra szeletelve
1 db csilipaprika (ízlés szerint) felkarikázva
2 ek olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé
só
bors
parmezán vagy pecorino sajt
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyő szélén elrendezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, a spenótot, a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát, a bazsa... |
2017-03-10 23:53:08 |
|
|
|
|
|
|
... felaprítva
- 2 fej fokhagyma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 16 fekete olajbogyó
- 2 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
- fél csésze Parmesan sajt (vagy Pecorino)
A kisebb rózsákra szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Ezt követően kivesszük a főtt karfiolt és hideg vízbe tesszük, majd néhány perc eltelt... |
2017-03-10 11:55:27 |
|
|
|
|