Belépés
Sült oldalas
... fokhagyma
szeletekkel.

(Ha ebben a fázisban teszünk mellé 3-4 db paradicsomot, 3-4 db paprikát,
3 db vöröshagymát a fokhagymás sült oldalas mellé egy fantasztikus pecsenyelé
(jus) is a jutalmunk lesz, a megsült paradicsom+paprika+vöröshagyma egyveleg
lepasszírozása révén.)

Tehát a húsok befűszerezve várják, hogy a 180-200 C-ra előmeleg...
2021-02-27 07:48:11
Konfitált csirkemáj


Ha van időnk elkészítjük, ha nincs, elővesszük. Ha hosszabb időre tesszük üvegbe, akkor pecsenyelé nem, csak zsír kerülhet az üvegbe. Tarthatjuk hűtőben is, de a kamrában...
2018-08-25 17:17:41
Alkothatunk új szavakat?
...szűzpecsenye - pecsenyelé

aranybolt

Jó nehezet találtál ki, sosem jöttem volna rá. Leegyszerűsítettem a feladatot....
2018-08-10 17:10:50
Töltött csirkemell
... sonkával, sajttal, színesbors mártással


Hozzávalók

64 dkg csirkemell, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt (edámi), 5 dkg bors (színes), 1 dl tejszín, 10 dkg hagyma, 1 dl pecsenyelé, só

Ezt a töltött csirkemellet most a mártás varázsolja át különlegessé, hiszen sonkával, sajttal biztos mindenki töltött már.

Azért persze nem mindegy, milye...
2018-05-30 17:49:08
Töltött csirkemell ...
... mártással

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só



A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!...
2018-05-30 17:43:52
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors már
... mártással

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só



A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben...
2018-05-28 11:46:45
Sörben sült ropogós bőrös karaj
... vegyük ki a sütőből, és a karajt emeljük ki a szószból. Nagyon fontos, hogy ne trancsírozzuk azonnal, kell neki 10 perc amíg alkalmas lesz rá. Nyugi, nem fog kihűlni! Addig a fennmaradt pecsenyelét forraljuk fel, dobjuk ki belőle a babérleveleket, viszont tegyünk hozzá kevés lisztet, majd pürésítsük és tádá, pecsenyemártást is tudunk adni mellé. Most szeletelhetjük a húst. Ha cson...
2018-04-26 10:31:40
Marhasült yorkshire pudinggal
... 1/3-1/2 teáskanálnyit. Azonnal rátöltjük a 2 ek hideg vízzel elkevert tésztát, majd kb. 25 percig sütjük, amíg megemelkedik, és ropogósra pirul.
Közben a mártáshoz a maradék pecsenyelé zsírját leszedjük, és 1 ek barna szaftot serpenyőbe vagy láboskába öntünk. A liszttel csomómentesre keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk az alaplét, és lassú tűzön mártássá főzzük....
2017-01-28 22:28:17
Narancsos pulykamell
... A mártáshoz lereszeljük a citrom és a narancsok héját, majd forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük. A levüket kifacsarjuk.
A húst kiemeljük, a pecsenyelét leszűrjük. Egy kisebb lábasban 1 ek. vajon barnára pirítjuk a cukrot, hozzáöntjük a citrom, a narancs és a hús levét, végül a bor felét, és fedő nélkül 10 percig forraljuk.
A ...
2016-12-03 23:52:15
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele
... sütőbe tesszük. A pecsenyesütőben maradt ,,rozsdás" zsírhoz 1/2 dl forró vizet öntünk, jól átforraljuk, a pecsenyesütő oldalára tapadó részeket is belekaparjuk; így keletkezik a pecsenyelé vagy pecsenyemártás. A pecsenyemártást a hús alá öntjük és forrón tálaljuk. Ha sok pecsenyelevet kedvelünk, a sült hús zsírjába keverjünk parányi lisztet, késhegynyi paradicsompürét, ...
2016-11-30 12:30:25
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: fázisban teszünk, fokhagymás sült, fantasztikus pecsenyelé, jutalmunk lesz, húsok befűszerezve, 180-200 C-ra, töltött csirkemellet, mártás varázsolja, csirkemell szeleteket, sajt sütés, karajt emeljük, fennmaradt pecsenyelét, maradék pecsenyelé, liszttel csomómentesre, mártáshoz lereszeljük, narancsok héját, levüket kifacsarjuk, húst kiemeljük, pecsenyelét leszűrjük, kisebb lábasban, pecsenyesütőben maradt, pecsenyesütő oldalára, pecsenyelé vagy, pecsenyemártást, paradicsompürét, pecsenyesütőben, pecsenyemártás, szeletelhetjük, babérleveleket, lepasszírozása, csomómentesre, pecsenyelevet, trancsírozzuk, teáskanálnyit, befűszerezve, megemelkedik, belekaparjuk, fantasztikus, szűzpecsenye, pecsenyesütő, vöröshagymát, paradicsomot, összehajtjuk, csirkemellet, különlegessé, alkothatunk, kifacsarjuk, szeletekkel, átforraljuk, lereszeljük, vöröshagyma, elkészítjük, összetűzzük, pecsenyelét, nyugdijasok, hozzáöntjük, húsrajongók, megkostolod, elővesszük, szeleteket, színesbors, fennmaradt, pecsenyelé, tarthatjuk, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.