|
|
|
ALMÁS TÖLTÖTT CSIRKE
1 nagy csirke, 1 kg savanykás alma, 5 dkg vaj, 3 szem összetört szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, csipet borsmenta, kevés kristálycukor, 1 kanál citromlé, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és gerezdekre vágom. A kívül-belül megtisztított csirke hasát sóval jól bedörzsölöm, és annyi almage... |
2011-01-12 20:39:34 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... leveskockából csináltam) kb 50 percig hagyjuk fedő alatt főni-párolódni lassú tűzön, közben 3 evőkanályni vajon megfuttatunk 2 doboz konzervkukoricát. Mikor kész a hús, kiszedjük és a viszamaradt pecsenyelébe beleteszünk egy csokor apróra vágott kaprot, kb 3 evőkanál mézet és 1 evőkanál étkezési keményitőt kis vizzel majd pecsenyelével elkeverve besűrítjúk a kapros-mézes pecsenyel... |
2009-06-04 08:58:45 |
|
|
|
|
|
|
... konyhai cérnával összekötözzük. A pulykát a mellével lefelé egy sütőlapra helyezzük, megöntözzük a 100 g olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
Amikor a pecsenyelé barnulni kezd, hozzáöntünk egy kevés forró vizet, és 1,5 óra alatt folyamatos locsolgatás mellet puhára sütjük. Ekkor megfordítjuk a pulykát, és még 1,5 órán át sütjük. (A sütési id&... |
|
2008-12-16 13:56:45 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. Lényeges, hogy ne legyen túl "tocsogós" az étel. Közben kevés sós vízben - egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával-puhára pároljuk a borsót, jól lecsepegtetjük, és az elkészült pecsenyeléhez adjuk. Óvatosan összekeverjük, összeforrósítjuk, majd előmelegített, mély tálba szedjük. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel, máris tálalhatjuk.
Nagyon tömény, laktató... |
|
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
... (száríthatjuk cérnára fűzve is), mozsárban megtörjük és csavaros fedelű üvegbe tesszük. Ebből a gombaporból személyenként egy kávéskanálnyit számítva mártást készíthetünk vagy levest, pecsenyelét stb. ízesit-hetünk vele.
Befőzési tanácsok
A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábasra, tálra, fak... |
2008-11-07 22:45:37 |
|
|
|
|
|
|
Egy kedves, volt kolléganőnk Szakácskönyvét osztom meg veletek a Bevezetőjével együtt.
Fogadjátok, olvassátok szeretettel
A szakácskönyvben az Ajánlás és Bevezető után, az alábbi receptek találhatók:
Levesek
... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... alatt folyamatos locsolgatás mellet puhára sütjük. Ekkor megfordítjuk a pulykát, és még 1,5 órán át sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből a pulykát, és melegen tartjuk.
A pecsenyelét felfőzzük, leszűrjük, felöntjük a húslevessel, és magas hőmérsékleten beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd a hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel csomómentesen elkeverjük, fű... |
2007-12-25 19:59:46 |
|
|
|
|