Belépés
Baromfi ételek
ALMÁS TÖLTÖTT CSIRKE

1 nagy csirke, 1 kg savanykás alma, 5 dkg vaj, 3 szem összetört szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, csipet borsmenta, kevés kristálycukor, 1 kanál citromlé, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és gerezdekre vágom. A kívül-belül megtisztított csirke hasát sóval jól bedörzsölöm, és annyi almage...
2011-01-12 20:39:34
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
Kapros-mézes oldalas
... leveskockából csináltam) kb 50 percig hagyjuk fedő alatt főni-párolódni lassú tűzön, közben 3 evőkanályni vajon megfuttatunk 2 doboz konzervkukoricát. Mikor kész a hús, kiszedjük és a viszamaradt pecsenyelébe beleteszünk egy csokor apróra vágott kaprot, kb 3 evőkanál mézet és 1 evőkanál étkezési keményitőt kis vizzel majd pecsenyelével elkeverve besűrítjúk a kapros-mézes pecsenyel...
2009-06-04 08:58:45
Főételek Karácsonyra
... konyhai cérnával összekötözzük. A pulykát a mellével lefelé egy sütőlapra helyezzük, megöntözzük a 100 g olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.

Amikor a pecsenyelé barnulni kezd, hozzáöntünk egy kevés forró vizet, és 1,5 óra alatt folyamatos locsolgatás mellet puhára sütjük. Ekkor megfordítjuk a pulykát, és még 1,5 órán át sütjük. (A sütési id&...
2008-12-16 13:56:45
Sertéshúsos ételek
... sütjük. Lényeges, hogy ne legyen túl "tocsogós" az étel. Közben kevés sós vízben - egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával-puhára pároljuk a borsót, jól lecsepegtetjük, és az elkészült pecsenyeléhez adjuk. Óvatosan összekeverjük, összeforrósítjuk, majd előmelegített, mély tálba szedjük. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel, máris tálalhatjuk.
Nagyon tömény, laktató...
2008-12-01 23:28:49
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Savanyúságok
... (száríthatjuk cérnára fűzve is), mozsárban megtörjük és csavaros fedelű üvegbe tesszük. Ebből a gombaporból személyenként egy kávéskanálnyit számítva mártást készíthetünk vagy levest, pecsenyelét stb. ízesit-hetünk vele.
Befőzési tanácsok

A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábasra, tálra, fak...
2008-11-07 22:45:37
Kati Szakácskönyvéből:)


Egy kedves, volt kolléganőnk Szakácskönyvét osztom meg veletek a Bevezetőjével együtt.
Fogadjátok, olvassátok szeretettel


A szakácskönyvben az Ajánlás és Bevezető után, az alábbi receptek találhatók:

Levesek
...
2008-07-03 12:42:16
Pulykasült zöldségkörettel
... alatt folyamatos locsolgatás mellet puhára sütjük. Ekkor megfordítjuk a pulykát, és még 1,5 órán át sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből a pulykát, és melegen tartjuk.

A pecsenyelét felfőzzük, leszűrjük, felöntjük a húslevessel, és magas hőmérsékleten beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd a hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel csomómentesen elkeverjük, fű...
2007-12-25 19:59:46
1 
Címkék: Magyar Recepttár, Főételek Karácsonyra, Kati Szakácskönyvéből, ALMÁS TÖLTÖTT CSIRKE, Barangolás Nagy-Magyarországon, almát megmosom, kívül-belül megtisztított, viszamaradt pecsenyelébe, csokor apróra, kapros-mézes pecsenyel, mellével lefelé, sütőlapra helyezzük, pecsenyelé barnulni, kevés forró, csipetnyi szódabikarbóna, elkészült pecsenyeléhez, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, gombaporból személyenként, kávéskanálnyit számítva, befőzés megkezdése, alábbi receptek, pecsenyelét felfőzzük, hideg vízzel, összeforrósítjuk, konzervkukoricát, szakácskönyvéből, szakácskönyvben, tartalomjegyzék, petrezselyemmel, zöldségkörettel, kávéskanálnyit, szódabikarbóna, magyarországon, szakácskönyvét, lecsepegtetjük, csirkemellfilé, csomómentesen, pecsenyelével, leveskockából, bevezetőjével, megtisztított, személyenként, összekötözzük, előmelegített, hőmérsékleten, összekeverjük, megszórhatjuk, hozzáadásával, kristálycukor, pecsenyeléhez, csirkefasírt, zsemlemorzsa,
© 2013 TVN.HU Kft.