|
|
|
...
Elkészítése
Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, egy csipet sóval, majd beletesszük a cukrot, a tojást, és ha nem elég lágy, a tejfölt. Tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. A krémhez felteszünk forrni 4 dl tejet. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport, a vaníliás cukrot. Amikor forr a tej, beleöntjük a kikevert pudingport, és habverővel ál... |
2010-03-29 19:31:52 |
|
|
|
|
|
|
... megkenve rányomkodjuk a marcipánt. A maradék marcipánból 11 gömböcskét formázunk, a felvert tojással megkent marcipánlap tetejére ragasztjuk, és a gömböket is megkenjük tojással. Néhány percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a teteje szépen megpirul. Amikor teljesen kihűlt a torta, a tetején lévő mélyedésbe tesszük a csokitojásokat, a tortát pedig tálalótálra tesszük, és körbekötjük s... |
|
2010-03-29 19:21:44 |
|
|
|
|
|
|
... letakarjuk egy ruhával, és 1 órán át kelesztjük.
7. Amint megkelt, átdagasztjuk, és beledolgozzuk a kicsit kinyomkodott mazsolát, és a vörösáfonyát. Amint kész, félretesszük pihenni 15 percre.
8. Vajazzunk, és lisztezzünk ki egy sütőlemezt.
9. A kicsit megkelt tésztát két részre vágjuk, 1/3 - 2/3 arányban. A kissebbik darabból egy kis kerek cipót formálunk.... |
2010-03-29 18:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... visszahúzzuk a tűzhelyre.
8. Hozzáadjuk a tej-és étcsokit, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük.
9. A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz.
10. Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik ... |
|
2010-03-29 17:14:27 |
|
|
|
|
|
|
... suhintott, de az illető részéről akkora pofon előzte meg, hogy elsötétedett előtte minden.
Egy rendőr futó léptei kopogtak az aszfalton. A köpcös és Portenif elsuhantak. Egy másodpercre sem látták Gorcsevet a sötétben.
- Eszméletén van? - kérdezte egy kellemes férfihang a tábornokot.
- Igen... De vér folyik a szememre...
Egy hosszú árny ... |
|
2010-03-29 13:48:42 |
|
|
|
|
|
|
... felett megolvasztjuk. A tűzről levéve összekeverjük a tejszínnel és a likőrrel, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész sütemény közepére öntjük, és egyenletesen bekenjük a tetejét. 10 percre hűtőbe rakjuk, hogy a máz megszilárduljon. Zsírpapírból akkora darabot vágunk ki, mint a sütemény, a közepén egy nagy négyzetet hasítunk ki. A papírt a tésztára tesszük, és a négyzetnél porc... |
2010-03-29 09:53:32 |
|
|
|
|
|
|
... Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Variáció: Elkészíthetjük úgy is, hogy a krém tetejére cukrozott tojáshabot teszünk. Ekkor 3 tojássárgáját 10 dkg cukorral habos-fehérre keverünk, és néhány percre grillbe tesszük, hogy szép színt kapjon. Még különlegesebb lesz, ha a habot nem simítjuk el a krémen, hanem merőkanállal halmokat teszünk a torta tetejére. A krém citrom-cukor arányána... |
2010-03-29 09:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... szelet kenyér, 2,5 liter tej, 5 golden alma, 4 tojás, só, 1 citrom (reszelt héja), 5 dkg liszt, 10 dkg cukor, a forma kikenéséhez vaj.
Elkészítése
A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöp... |
2010-03-29 09:44:37 |
|
|
|
|
|
|
... előrehaladtával egyre szárazabb arcbőrödet.
Eperpakolás:
Pürésíts össze egy maroknyi epret, adj hozzá egy deci natúr joghurtot és egy kanál mézet. Tedd föl az arcodra 20 percre. Ismételd meg hetente egyszer, amíg az eperszezon tart.
Vissza a természetbe!
Hogy kerülhetsz közel a természethez? Legfőképpen úgy, ha sokat kirándulsz, egyr... |
2010-03-29 09:43:17 |
|
|
|
|
|
|
... mártással és a reszelt sajttal összekeverjük. Golyókat formálunk úgy, hogy a rizs közepére egy-egy húsmasszát rakunk, és a rizzsel befedjük. Felvert tojásba, majd ... |
2010-03-29 09:27:50 |
|
|
|
|