|
|
|
... személyre:
50 dkg csirkenyesedék,
40 dkg makaróni,
5 paradicsom,
1 kis zellergumó,
2 fej hagyma,
5 dkg sajt,
1 ek. paradicsompüré,
1 csokor petrezselyem,
2 ek. olaj,
pici őrölt fahéj,só,bors
Elkészítés: A húst kockákra vágjuk,és forró olajon hírtelen megpirítjuk.Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát,az apró kockákra vágott zell... |
2008-03-26 08:10:55 |
|
|
|
|
|
|
... fűszeres bundában
Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evőkanál olaj+bőven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evőkanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál apróra vágott tárkonylevél
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra tör... |
|
2008-03-25 14:59:53 |
|
|
|
|
|
|
...------Green Kefir ropogós pehellyel-------
-1 csomó zöldfűszer (pl petrezselyemzöld, zsázsa, kapor stb.),
-1 ek citromlé,
- 1 ek ropogós pehely (corn flakes),
-1,5 dl kefir,
- Worcester,
- só.
A zöldeket mixerrel elpürésítem, összekeverem a kefirrel, sóval, Worcestermártással. Hűtött poharakba töltöm és a tetejét megszóro... |
2008-03-25 07:46:01 |
|
|
|
|
|
|
... tavaszi zöldségekkel
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
3 db paradicsom
1 csokor piros retek
2 db zöldpaprika
6 tojás
Só, őrölt bors
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
3 dl GLOBUS majonéz
elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés módja:
A megmosott uborkát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük, a piros retk... |
|
2008-03-22 16:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... /
Só, őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál GLOBUS mustár
3 evőkanál olaj
MÁRTÁSHOZ:
2,5 dl GLOBUS majonéz
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem
2 szál rozmaring
2 szál zöldhagyma
KÖRET
4 adag zöldséges párolt rizs
elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés módja:
A megmosott báránykaraj-filéket a ... |
|
2008-03-22 16:33:52 |
|
|
|
|
|
|
... homár"
Hozzávalók:
5 db homár
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
20 dkg sajt
1 dl száraz fehérbor
darált bors
fél citrom
pár szem egész bors
babérlevél.
... |
2008-03-21 20:08:14 |
|
|
|
|
|
|
... adag)
2 közepes méretű édesköménygumó
4 dkg füstölt, húsos császárszalonna felkockázva
4 dkg vaj
2 ek. cukor
fél citrom reszelt héja
fél csokor petrezselyem felaprítva
1,5 dl húsleves
só, bors
Előkészítjük az édesköményt: zöld részét eltávolítjuk, félbevágjuk, majd éles késsel közepesen vastag szeletekre vágjuk (úgy nézz... |
2008-03-21 11:20:55 |
|
|
|
|
|
|
... http://www.amnezia.hu/postcard/image s/husvet166_kicsi.jpg[/kep]
HIDEGTÁL HÁROMFÉLE TÖLTÖTT TOJÁSSAL
Hozzávalók 4 személyre:
6 keménytojás
15 dkg natúr krémsajt
só
bors
A töltelékhez:
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál olaj
1 paradicsom
1 paradicsom húsa
1 evőkanál ketchup
1 teáskan... |
2008-03-21 11:20:13 |
|
|
|
|
|
|
... piros és 2 zöld paprika, 15 dkg tejszínes krémsajt, 2 ek. tejföl, mexikói fűszerkeverék, só, bors, 1 cs. zsenge sárgarépa, 6 szelet gépsonka, 6 szelet sajt, 3 kemény tojás, 1 cs retek, petrezselyem, uborka.
Elkészítés: A paprikát kettévágjuk. A sajtot kikeverjük a tejföllel, ízesítjük, és a paprikába töltjük. A tetejét megszórjuk kevés fűszerkeverékkel. Ugyanezt a krémet tehe... |
2008-03-20 18:25:53 |
|
|
|
|
|
|
... (leveskockából), 1 póréhagyma (fehér része), 10 dkg vaj, 30 dkg rizs, 2 uborka, 2 paradicsom, 2,5 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál kapor (apróra vágott), 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott), őrölt bors, só.
Elkészítése:
A pórét felkarikázzuk, 5 dkg vajban megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve üvegesre pirítjuk.... |
2008-03-20 00:37:19 |
|
|
|
|