Regisztráció  Belépés
Burgundi marharagu
... felkockázva, összesen kb. 20 dkg)
1 üveg burgundi vörösbor
4 evőkanálnyi olívaolaj

bors
babérlevél
kakukkfű
csipetnyi cukor
1 csokor összevágott petrezselyem
0,4 dl konyak

A húst a felhevített olajban megpirítjuk hozzáadjuk a hagymát, a zöldséget, a fűszereket, a vörösbort és egy órán át fedő alatt pároljuk. A fedőt levéve...
2006-10-30 16:53:01
Túróval és kr. töltött ravioli
... (lisztes) főtt krumpli, 15 dkg túró, 1 kis fej hagyma, 2 ek. olaj, őrölt bors, őrölt kömény, tojásfehérje a lekenéshez. A töltelékhez: 25 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt parmezán, fél csokor petrezselyem zöldje, olvasztott vaj.

1. A lisztet a tojásokkal, sóval és kevés vízzel kemény tésztává dolgozzuk össze; elfelezzük, cipókat formázunk belőle, és fél órán át pihentetjük....
2006-10-30 01:56:09
Krumplileves bevert tojással
Hozzávalók (4 személyre):

10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, fél szál póréhagyma, 1 szárzeller, 50 dkg burgonya, 3 ek. olívaolaj, 1 babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.

1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 ...
2006-10-30 01:51:53
Ratatuille
... kockára vágott hámozott paradicsom (dobozos is jó)
1 fej kockára vágott vöröshagyma

bors
fokhagyma
1 csokor majoránna
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 szál friss rozmaring
olívaolaj

A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fű...
2006-10-29 11:46:54
Gzapacho
... személyre:
7 nagy paradicsom
1 uborka
4 zöld húsú paprika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál vágott zellerlevél
10 dkg zsemlemorzsa

Előkészítés: A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát megh...
2006-10-28 10:38:55
Mandulás-brokkolis metélt
... brokkoli, 1 fej vöröshagyma,, 8 dkg gouda sajt, 3 ek. vaj vagy margarin, 4 ek. liszt, 4 dl zöldség-erőleves, 1,2 dl tejszín, 5 dkg hámozott sós mandula, só, őrölt bors, a díszítéshez petrezselyem zöldje.

1. A brokkolit forrásban levő, sós vízben kb. 12 percig főzzük, a metéltet a szokásos módok kifőzzük.
2. A vajon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, meghintj...
2006-10-23 23:11:04
Gazdag zöldségleves
Hozzávalók:

20 dkg karotta, 10 dkg zeller, 10 dkg petrezselyem, fél fej kelkáposzta, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 piros paprika, 6 dkg vaj, 2,5 dkg liszt, 1, 25 l kész hús- vagy zöldségleves, só, bors, metélőhagyma megszórni.
A galuskához: 6 dkg liszt, só, pár csepp ecet, egy kevés olaj, kevés víz.

1. 3 dkg vajat felforrósítunk, és az apr...
2006-10-23 23:08:53
Dublin Coddle
... disznóhúsból készült virsli
- 4 nagyobb hagyma meghámozva-szeletelve
- 900 g krumpli meghámozva-szeletelve
- só és bors
- 4 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, dobjuk bele a bacont és a virslit. Ha kész a virsli, szeleteljük fel. Csöpögtessük le a baconnel együtt. A főzővizet tegyük félre. A vi...
2006-10-22 23:44:55
Champ
... percig, amíg meg nem puhul. Aztán ízlés szerint vagy beletörjük a tejjel a masszába vagy lecsepegtetjük, és a végén, tálalás előtt egészben keverjük be. Többit, mint fent.

Petrezselyem. Apróra vágva, 1/4 csészényi. Három percig forraljuk a tejben. Ugyanígy használhatunk vízitormát, lestyánt és mentát.

A ,,Champ sült tojással" úgy készül, hogy veszü...
2006-10-22 23:43:28
Brotchan Foltchep
... tej
- só, őrölt bors
- 4 dkg zabpehely.
A díszítéshez:
- 6 evőkanál sűrű tejszín (legjobb a főzőtejszín)
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem.

Hosszában szeljük ketté a póréhagymákat, szedjük le a külső leveleket. Alaposan mossuk át őket. Vágjuk fel vékony szeletekre, a zöld részekkel együtt. Nagy serpenyőben olvasszuk...
2006-10-22 23:35:22
1 2 3 ...............570 571 ........855 856 ........1137 1138 1139 1140 1141 
Címkék: Dublin Coddle, Brotchan Foltchep, felhevített olajban, fedőt levéve, csokor petrezselyem, bevert tojáshoz, krumplit megtisztítjuk, olajon megfuttatjuk, hagymát kevés, zöldségeket hozzáadva, paradicsomot forró, uborkát megh, díszítéshez petrezselyem, brokkolit forrásban, szokásos módok, felkockázott hagymát, kevés olaj, baconnel együtt, főzővizet tegyük, masszába vagy, külső leveleket, zöld részekkel, felforrósítunk, lecsepegtetjük, póréhagymákat, megtisztítjuk, használhatunk, felkockázott, disznóhúsból, petrezselyem, paradicsomot, zsemlemorzsa, megfuttatjuk, felforraljuk, hozzátesszük, tojásfehérje, krumplileves, zöldségleves, csöpögtessük, metélőhagyma, póréhagymát, vöröshagyma, előkészítés, felhevített, megpirítjuk, szeleteljük, felaprított, evőkanálnyi, olívaolajon, díszítéshez, zöldségeket, pihentetjük, töltelékhez, serpenyőben, összevágott, felkockázva, kelkáposzta, zellerlevél, főzőtejszín, meghámozva, szeletelve, lekenéshez, elkészítés, galuskához, vízitormát, elfelezzük, babérlevél, daraboljuk, paradicsom, póréhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.