Regisztráció  Belépés
Mutton Broth (Ír birkaleves)
... felkockázva
- 2 felaprított póréhagyma
- 1 felkockázott fehérrépa
- 1 evőkanál gersli (árpagyöngy)
- 2-2,5 liter víz
- só, bors, petrezselyem

Elkészítés: Vágjuk fel a húst kis darabokra, a petrezselymet kivéve minden hozzávalót tegyünk egy nagyobb edénybe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel a vízzel, fedjük...
2006-10-22 23:32:50
Szilvés töltött csirke
Hozzávalók:

1 egész csirke, 15 dkg aszalt szilva, 15 dkg gomba, 2 szikkadt zsemle, 2 dl tej, 3 tojás, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem.

Elkészítése:

A tejben áztatott, kifacsart zsemléket összekeverjük a habosra felvert tojásokkal, a vízben áztatott, leszúrt, apróra vágott szilvával, a megtisztított, feldarabolt gombával és vajjal. Sóval, borssal,...
2006-10-22 14:10:33
Mulligatawny
... nagy sárgarépa
- 1 fej nagy hagyma
- 1 kisebb alma
- 1 csipet kakukkfű
- 1 késhegynyi szerecsendió
- fehér bors
- petrezselyem
- 1 teáskanál curry por
- 28 g kukoricaliszt

Elkészítés: Vágjuk le a báránynyakról a felesleges zsírt, tegyük egy nagyobb edénybe a hússal együtt, és addig s...
2006-10-22 12:26:24
Irish stew (Ír gulyás)
... közepes méretű vöröshagyma
- őrölt bors
- 2 csésze leves (lehet kockából)
- kis kávéskanálnyi kakukkfű
- díszítésnek frissen felaprózott petrezselyem

A húsról vágjuk le a zsíros részeket, s kockázzuk fel. A szalonnát két centis csíkokra vágjuk fel. A zsírt forrósítsuk fel egy serpenyőben, s pirítsuk meg rajta a szalonnát, amíg...
2006-10-22 12:24:14
Pulykagulyás
Hozzávalók:

40 dkg pulykacomb/nyesedék, 1 kis fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1-2 burgonya, olaj, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, tejföl.

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rádobjuk a feIkockázott húst, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt kömé...
2006-10-19 18:27:21
Zöldséges halfilé
Hozzávalók:

60 dkg halfilé, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg konzervkukorica, 4 evőkanál olaj, petrezselyem, bazsalikom, só.

Elkészítése:

A sózott halszeleteket, szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal és fektessük egy olajjal kikent tűzálló tál aljába. A répát és a zellert vágjuk vékony szeletekre, majd a ...
2006-10-17 18:05:06
Májas omlett
Hozzávalók:

8 tojás, 1 dl tejföl, 8 szelet baconszalonna, 4 csirke vagy pulykamáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors.

Elkészítése:

Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a kis kockákra vágott májat. Erős tűzön megsütjük. Sóval, borssal, finomra vág...
2006-10-14 23:48:54
Spanyol macesz-gombócleves
... szegfűbors, 3-4 szál zellerzöld, só, bors, 400 g vegyes leveszöldség, 100 g ceruzabab (zöldbab), 2 kemény paradicsom. A gombóchoz: 5 dkg pászka (macesz), 1 kis fej hagyma, egy kis csokor petrezselyem, 30 g libazsír, 1 tojás.

1. A csontokat 1,5 liter vízben feltesszük főni. A habot leszedjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket, zellerzöldet, végül egy kevés sót...
2006-10-13 22:30:55
Brokkolileves
Hozzávalók:

50 dkg brokkoli, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1,5 zsemle, petrezselyem, őrölt bors, só.

Elkészítése:

A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzzük meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk, adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készítsünk h...
2006-10-11 01:52:01
Ananászos répasaláta
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa (reszelve), 2 db alma (reszelve), 2-3 csomag petrezselyem (olyan apróra vágva, amilyenre csak lehet), fél ananász (felkockázva), 1 dl olívaolaj, 1 citrom, ízlésszerint kevéske folyékony édesítőszer.
Elkészítés: Keverjük össze az egészet! ...
2006-10-10 07:34:40
1 2 3 ...............570 571 ........855 856 ........1138 1139 1140 1141 
Címkék: Mutton Broth, petrezselymet kivéve, nagyobb edénybe, tejben áztatott, habosra felvert, vízben áztatott, felesleges zsírt, hússal együtt, húsról vágjuk, zsíros részeket, zsírt forrósítsuk, apróra vágott, feIkockázott húst, sózott halszeleteket, olajjal kikent, zellert vágjuk, vékony csíkokra, habot leszedjük, levével együtt, tejfölből készítsünk, konzervkukorica, pirospaprikával, összekeverjük, petrezselymet, bazsalikommal, kávéskanálnyi, megtisztított, brokkolileves, báránynyakról, baconszalonna, halszeleteket, kukoricaliszt, mulligatawny, felkockázott, petrezselyem, zellerzöldet, pulykagulyás, leveszöldség, pirospaprika, feikockázott, ízlésszerint, szerecsendió, felkockázva, elkészítése, felaprózott, vöröshagyma, feldarabolt, serpenyőben, gombócleves, megpároljuk, forrósítsuk, díszítésnek, felaprított, turmixoljuk, édesítőszer, fokhagymát, megszórjuk, hozzávalók, felesleges, késhegynyi, répasaláta, készítsünk, hozzáadjuk, pulykacomb, tojásokkal, fűszereket, feltesszük, bazsalikom, szegfűbors, zellerzöld, szeletekre,
© 2013 TVN.HU Kft.