|
|
|
Tavaszi retek-karalábéfőzelék
Hozzávalók (4 személyre):
2 nagy csokor retek, 3 zsenge karalábé, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 kis fej hagyma, 1,2 liter zöldségleves (kockából), 1 ek. olaj, só, bors, 2 dl tejföl, 4 ek. rizsliszt.
1. A retekszemeket a friss, harsogó levelekkel együtt alaposan megmossuk, majd a leveleket leválasztjuk a szárukról, és u... |
2007-05-29 00:43:26 |
|
|
|
|
|
|
Tejszínes gnocchi pirított gombával
Hozzávalók (4 személyre):
400 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 80 g bacon/húsos szalonna, só, bors, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 kk. étkezési keményítő, 400 g készen vásárolt gnocchi, 1-2 miniparadicsom.
1. A kétféle gombát és a fokh... |
|
2007-05-29 00:35:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A fasírthoz: 50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors. A salátához: 50 dkg koktélparadicsom, 1 kígyóuborka, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3-4 evőkanál borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 2 szál újhagyma, só, darált bors.
|... |
2007-05-29 00:31:51 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.
1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (eny... |
|
2007-05-27 23:16:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.
1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (en... |
|
2007-05-27 00:58:02 |
|
|
|
|
|
|
...
2 tasakos barna rizs, 4 kisebb csirkemellfilé, 1 dl olívaolaj, 10 dkg kígyóuborka, 2 vastag húsú (kaliforniai) paprika, 1 cs. retek, 1 póréhagyma, 2 ek. fűszerecet, 1 ek. vágott petrezselyem, fél fej fejes saláta, fél fej lollo rosso (csipkés, piros levelű) saláta.
1. A rizst megfőzzük, a csirkehúst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket elő... |
2007-05-27 00:54:16 |
|
|
|
|
|
|
... lehet. Használhatjuk ragukba, főtt tésztákba, omlettekbe, besamelmártásban, csőben sütve vagy pürévé törve felfújtnak. Kedvenc fűszerei a fokhagyma, a szerecsendió, a kapor, a bors, a petrezselyem és a curry.
Fortély: ha a karfiolt egészben gőzöljük, szárával lefelé tegyük az edénybe, így egyenletesebben párolódik meg. Sajnos a főzésnél ez nem járható út, mert a karfiol... |
2007-05-25 00:35:25 |
|
|
|
|
|
|
... is)
1 kg burgonya
2 dl tejszín
20 dkg tejföl
10 dkg vaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg kolbász (csípőssel nagyon finom)
petrezselyem
só
bors
majoránna/bazsalikom (ha szereted)
Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat 3 részre osztjuk. Első részé... |
2007-05-24 20:09:50 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, 15 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 ek. olaj, 2 erőleveskocka, 15 szem bors, só, 2 ek. citromlé, 1 babérlevél, 1 ek. rizsliszt, 2 dl tejföl, őrölt szerecsendió, egy kis csokor petrezselyem.
1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra... |
2007-05-20 02:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... vörösbabkonzerv, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 dkg paradicsompüré, 10 dkg szeletelt bacon, 1-1 db sárga-piros-zöld húsos paprika (kaliforniai paprika), 1 db piros csili, egy köteg petrezselyem, só, bors.
1. A húst leszeleteljük, kiverjük. A mustárt, borsot, paprikakrémet összekeverjük, és megkenjük a szeleteket. Megsózzuk, belisztezzük, majd ha a ragu elkész... |
2007-05-20 02:23:41 |
|
|
|
|