Belépés
Tavaszi karalábéfőzelék
Tavaszi retek-karalábéfőzelék

Hozzávalók (4 személyre):

2 nagy csokor retek, 3 zsenge karalábé, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 kis fej hagyma, 1,2 liter zöldségleves (kockából), 1 ek. olaj, só, bors, 2 dl tejföl, 4 ek. rizsliszt.

1. A retekszemeket a friss, harsogó levelekkel együtt alaposan megmossuk, majd a leveleket leválasztjuk a szárukról, és u...
2007-05-29 00:43:26
Tejszínes gnocchi
Tejszínes gnocchi pirított gombával

Hozzávalók (4 személyre):

400 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 80 g bacon/húsos szalonna, só, bors, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 kk. étkezési keményítő, 400 g készen vásárolt gnocchi, 1-2 miniparadicsom.

1. A kétféle gombát és a fokh...
2007-05-29 00:35:52
Tonhalas burgonyafasírt
Hozzávalók:

A fasírthoz: 50 dkg főtt burgonya, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2 szál újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors. A salátához: 50 dkg koktélparadicsom, 1 kígyóuborka, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3-4 evőkanál borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 2 szál újhagyma, só, darált bors.
|...
2007-05-29 00:31:51
rokfortos pulykamell
Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (eny...
2007-05-27 23:16:08
Pulykamell rokfortos dióval
Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (en...
2007-05-27 00:58:02
Rizssaláta csirkehússal
...

2 tasakos barna rizs, 4 kisebb csirkemellfilé, 1 dl olívaolaj, 10 dkg kígyóuborka, 2 vastag húsú (kaliforniai) paprika, 1 cs. retek, 1 póréhagyma, 2 ek. fűszerecet, 1 ek. vágott petrezselyem, fél fej fejes saláta, fél fej lollo rosso (csipkés, piros levelű) saláta.

1. A rizst megfőzzük, a csirkehúst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket elő...
2007-05-27 00:54:16
Agyfrissítő zöldségeink
... lehet. Használhatjuk ragukba, főtt tésztákba, omlettekbe, besamelmártásban, csőben sütve vagy pürévé törve felfújtnak. Kedvenc fűszerei a fokhagyma, a szerecsendió, a kapor, a bors, a petrezselyem és a curry.

Fortély: ha a karfiolt egészben gőzöljük, szárával lefelé tegyük az edénybe, így egyenletesebben párolódik meg. Sajnos a főzésnél ez nem járható út, mert a karfiol...
2007-05-25 00:35:25
Tere-fere csirke
... is)
1 kg burgonya
2 dl tejszín
20 dkg tejföl
10 dkg vaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg kolbász (csípőssel nagyon finom)
petrezselyem

bors
majoránna/bazsalikom (ha szereted)

Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat 3 részre osztjuk. Első részé...
2007-05-24 20:09:50
Karfiolleves
... sárgarépa, 15 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 ek. olaj, 2 erőleveskocka, 15 szem bors, só, 2 ek. citromlé, 1 babérlevél, 1 ek. rizsliszt, 2 dl tejföl, őrölt szerecsendió, egy kis csokor petrezselyem.

1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra...
2007-05-20 02:30:28
Csípős bélszínlángos
... vörösbabkonzerv, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 dkg paradicsompüré, 10 dkg szeletelt bacon, 1-1 db sárga-piros-zöld húsos paprika (kaliforniai paprika), 1 db piros csili, egy köteg petrezselyem, só, bors.

1. A húst leszeleteljük, kiverjük. A mustárt, borsot, paprikakrémet összekeverjük, és megkenjük a szeleteket. Megsózzuk, belisztezzük, majd ha a ragu elkész...
2007-05-20 02:23:41
1 2 3 ................580 581 ........871 872 .......1140 1141 1142 .1160 1161 1162 
Címkék: leveleket leválasztjuk, kétféle gombát, csokor petrezselyem, rizst megfőzzük, csirkehúst lemossuk, karfiolt egészben, csirkét megmossuk, karfiolt megtisztítjuk, hagymát meghámozzuk, sárgarépát karikákra, burgonyát apró, köteg petrezselyem, húst leszeleteljük, ragu elkész, koktélparadicsom, besamelmártásban, zöldpetrezselyem, karalábéfőzelék, egyenletesebben, vörösbabkonzerv, pulykamellfilé, csirkemellfilé, burgonyafasírt, miniparadicsom, paradicsompüré, összekeverjük, tonhalkonzerv, leszeleteljük, megtisztítjuk, bélszínlángos, retekszemeket, használhatjuk, erőleveskocka, paprikakrémet, petrezselyem, zsemlemorzsa, zöldségleves, leválasztjuk, tojássárgája, csirkehússal, karfiolleves, szerecsendió, belisztezzük, díszítéshez, zöldségeket, agyfrissítő, meghámozzuk, zöldségeink, medvehagyma, kaliforniai, kígyóuborka, vöröshagyma, leszárítjuk, keménysajt, rizlingbor, pulykamell, sárgarépát, hozzávalók, szeleteket, csirkehúst, babérlevél, bazsalikom, elkészítés, rizssaláta, felfújtnak, omlettekbe, póréhagyma, fűszerecet, levelekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.